foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Küsimus Danio kohta
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 12:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul daniode kohta küsimus :oops: Akvas üks leopard danio( sugu loomulikult ei tea) ja siis üheksa sebra kellest enamus on kollaka "aluskarvaga" ning vähemus tumesinise varjundiga. Kas need sebrad on poisid-tüdrukud või eri liigist :roll: ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 01:56 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
emane danio on ümarama kehaga,vt http://mike-edwardes.members.beeb.net/Drerio.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2004 03:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildil oleks nagu minu sinisemad. Kusjuures kollased ajavad neid siniseid taga ning sinised on kasvult väiksemad, kui kollased.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 10:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul ka kaks pikauimelist zebra danio't (täpilised).
Kas need kalad ongi nii hyper aktiivsed kogu aeg, pole mina näind et nad paigal püsiks, nagu orav ratta sees laseb isane ringi ja täna hommikul tundus et ta lõõb emasele pärisk korralikult külge. Kalad on 2 päeva akvas old, vesi on ka "toores" veel 10p - ega nad ometi juba paarituma ei kavatse hakata. Või on see hoopis ohumärk, et vesi neile ei meeldi ja üritavad nagu ruttu põgeenda kuhugi, söövad ka jube palju arvestades suurust - 10 sekundiga on neil kõht täis, aga need 10 sekundit söövad nad nii aplalt nagu neile poleks kunagi süüa antud. Kuidas teil ned kalad käituvad samamoodi e. sis muretsemiseks pole põhust või on minul ikka midagi teistmoodi või valesti?

Üles
 Teema pealkiri: to Mesku
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 10:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul samad kalad .Hüperaktiivsed on nad mul ka kogu aeg olnud(see mulle nende juures kõige rohkem meeldibki), söövad ka kiiresti ja palju nagu oleks jube näljased kogu aeg.Mul hakkas ka isane kohe mehetegusid tegema -samal päeval kui nad akvasse tõin .Mul neid kalu kokku 12, terve akva oleks nagu neid täis(niivõrd aktiivsed on nad).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 02:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui täpilised,siis ikka vast leopardid :) ,aga ega nad minulgi paigal püsi.Ja kui isasel tuurid peale tulevad,siis vesi vahutab ja keeb...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 03:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Leopard danio ? Poes oli enamus täpilised ja mõned triibulised kõik nad olid Danio nime all ja ühes parves ujusid, poemüüa rabas sealt (1 kahvaga) paar isendit välja ja pistis kotti, seda mul ei õnnestund näha kas ta nad ka kätte võttis. Igatahes need meeletult järsud ja äkilised liigutused mida üks mutike teha suutis mulle eriti ei meeldinud, aga mis teha ainuke kala pood rakveres.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 05, 2004 03:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegemist on tõesti leopard danioga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2004 11:51 
Akvarist

Triibuline danio e. zebra daanio on danio rerio.
Täpiline danio e. leopard daanio on danio frankei.

Üles
 Teema pealkiri: leopard danio
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 09, 2004 06:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

leopard danio siis selline http://www.pilt.ee/photo/186571/3540333/

Üles
 Teema pealkiri: kauplus rakveres
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 27, 2006 08:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

see on õige ,et rakveres on julmad müüjad,kalad on väga viletsas olukorras ja ka peale selle haiged ,teeninus ka jätab soovida.Olen sõitnud selleks ,et kalu osta tallinna või tartu.rakverest tõin koju haiguse ,nägin kurja vaeva,et ravida need terveks.Ka oli niisugune vaatepilt mädanevad kalad koos elusate kaladega ühes akvaariumis,Vesi vaevalt paistab läbi ja üks müüja ainult targutab ja peletab ostjad eemale.Kas on olemas ka mindi kotroll kalade terviskiku olukorra kohta poodides.Neile on muidugi kasulik kui surevad ,seda rohkem ostetakse.Tartus on see väga meeldiv ja müüja õpetab ja räägib kalast kõik jne.Meeldiv kohe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 15, 2009 03:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on kaks leopard daniot. Poes öeldi, et üks emane ja teine isane. Nüüd on nad mul juba üle nädalakse akvaariumis olnud, kas võib juba poegi ootama hakata. See nö isane ei liigu ültse, koguaeg ta passib seal kivi taga ja ära ei tule, kinni ta seal ei ole. Surnud ka ei ole. Kas see on tal ainult stress, kas kaladel üldse on stressi? Ja see nö emane ikka natuge ikka liigub ringi ka, aga ikkagi päris vähe... :cry:

+kaks uut gupit, poest ostetud+
+kollane ja oranz gupi+

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 15, 2009 04:40 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Katikalagupy kirjutas:
Mul on kaks leopard daniot. Poes öeldi, et üks emane ja teine isane. Nüüd on nad mul juba üle nädalakse akvaariumis olnud, kas võib juba poegi ootama hakata. See nö isane ei liigu ültse, koguaeg ta passib seal kivi taga ja ära ei tule, kinni ta seal ei ole. Surnud ka ei ole. Kas see on tal ainult stress, kas kaladel üldse on stressi? Ja see nö emane ikka natuge ikka liigub ringi ka, aga ikkagi päris vähe... :cry:

daniod on parvekalad. minimaalne isendite hulk ühes parves on 5 kala. kui parvekalad ei saa parves olla, siis neil tekibki stress. sestap kui akvaariumi suurus võimaldab, siis osta 3-4 sama liiki kala juurde. jbli acclimoli võid ka vette panna, see pisut pehmendab stressi.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver