foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 10:36 
Akvarist

Lugesin juba enne liitumist siit, et on probleeme põhjakoristajale tableti manustamisega läbi kuldkalade mõjusfääri, ent ei uskunud, et asi nii hull on: kutid lausa ootavad tableti manustamist ning trügivad siis sihtgrupi lootusetult kõrvale. Olen püüdnud asja jagada, ent niipea kui kuldsed näevad põhjakoristajat oma tüki kallal, on ka neil asja sinna, jättes oma tüki desserdiks. Kuivõrd sobib kuldkaladele põhjakoristaja tablett?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 11:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Põhjakalade tablett on enamasti kõigile teistele ülim ahvatlus, eriti kui jutt Spirulinast. ;) Proovi anda tabletti öösel, vast siis õgardid magavad maha. Spirulina tabletti saab muide ka klaasi külge vajutada, see küll ei lahenda päriselt probleemi kuid elukad ei saa seda vähemalt kohe oma suhu ahmida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 09:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas ma olen kogu aeg oma ancistruseid näljutanud, kui pole neid spetsiaalselt toitnud? Söövad vetikaid ja võib-olla pudeneb teiste kalade toidust midagi põhja. Aga elavad rõõmsalt :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 10:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul väikeste tabletidega oli ka nii et kuldkala sõi ära.
Siis muretsesin suuremad mis ei mahu kuldkalale suhu
ja siis lisaks Reinu mainitud meetod juba on päris hea panna see tablett klaasi külge.

Kõigil kõht täis ja rahul

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

omal sama kogemus: kuldkalad, ancu ja tema toit.

sai hullult vaeva nähtud, et ancistrus süüa saaks, kuna kuldkalad kippusid lausa kambaga tema toitu "ründama". mõtlesin siis, et annan ancule süüa samal ajal kui kuldkaladele - suurt vahet ei olnud. kuldkalad on kiired õgijad ning ajaks mil ancu taipas, et süüa saab, oli juba hilja.
sai proovitud ka toidu jätmist tema lemmik puurongi alla, ent see tekitas probleemi, kus ahned kuldkalad end vägisi sinna rondi alla suruma hakkasid, vigastedes nii oma uimi kui soomuseid. seega ma olin suht nõutu - kalad suured ning ancul on süüa vaja, kuna ta ise ka paras hiiglane ning akva on vetikatest äärmiselt puhas.
lõpuks saigi siis ostetud kõige suuremad tablettid, mis poes leidusid ning nüüd söödan kuldkalu ja ancut samal ajal, kuid ancu toidu panen ühte akvaariumi nurkda, nn TEMA nurka, mida ta peab kiivalt oma territooriumiks(puuront, mis nurgas seisab on tema oma ning sinna ta kuldkalu eriti ei lase, ta ikka suht hirmuäratav, kui uimed puhevile ajab!) ning enamasti kui ta kätt näeb või kuldkalade sahmerdamist kuuleb, siis ta juba teab, et süüa saab...
niiet selle probleemiga on kohati tükk tegemist kuna kõigi kalad ju ka veidike erinevad. tean inimest, kelle kuldkalad üldse ancu toidu vastu huvi ei tundnud :)

kusjuures asja leevendas ka see, kui kuldkaladele veidi nn lisatoitu andsin (usse v värskemat kraami) umbes kord nädalas. peale seda nad nii väga enam ei kipu selle tableti kallale. poemüüa muidugi ütles, et neil võis mingi aine puudus olla, mida sellest tabletist saab... võimalik muidugi, ei vaidle vastu, kuid enam ei paista seda olevat :roll:

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver