foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Piiramatu isu
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 18, 2004 12:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Uus mure minu jaoks on siis nüüd see, et akva uutest asukatest üks punane mõõksaba on meeletu õgard. Ta sööb kõike, alustades sellest toidust, mida ma hommikul annan ning ülejäänu ajast ööpäev läbi pugib ta taimi, vetikaid ja kes teab mida veel.See, et ta nii isukas on poleks veel midagi, kuid kuna ta on kasvanud päris suureks, siis ka on tal jõudu parasjagu ning seda rakendab ta taimede lõhkumiseks. Ning see on juba tegevus, mis mulle enam ei meeld :evil: Ei lähe päevagi mööda, mil ma ei pea taimi tagasi istutama või lihtsakt taimeosi akvast välja viskama. Selle tulemusena ei taha muidugi taimed ju hästi kasvada ning nad muutuvad iga päevaga aina hõredamaks. :( Muretsesin vahepeal midagi uuemat taimeriigist juurde, kuid neil söödi varred läbi ning oligi ilu nädalaga otsas. Nii siis spetsialistid, kas on võimalik kuidagi selle söödiku huvi rohelise vastu kahandada või tuleb mul see röövel kellegile ära kinkida :?: See viimane oleks muidugi väga kurb, sest iseenesest on ta väga tore ja vahva sell. Või ongi mõõksabad sellise käitumisega? Teised kolm on temast poole väiksemad, kuid sellist käitumist pole ma nende juures märganud. Ah jaa veel sedagi selle söödiku kohta, et kuna ta tegevus ainult mugimisest koosneb, siis on tal ka kogu aeg väljheite juhe järel. Ja see ei ole mitte kinnise kõhu tunnustega vaid täiesti normaalne väljaheide ja muidugi roheka varjundiga. Olen kõigile nõuandjatele väga tänulik =;

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 19, 2004 02:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehk sobib mulgi kurgiviil või salatileht toidumenüüsse lisada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 20, 2004 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küsimus veel söötmise kohta. Toidan kalu hommikuti, kui akva valgustid veel ei tööta. Taimer lükkab nad mõni tund hiljem sisse. Lugesin siit foorumist, et ega kalad valgusest suurt hooli, vaid taimedele see oluline, kuid ikkagi. Võibolla valges kaladel ka parem toitu nosida? Ja teiseks annan kaks korda nädalas põhjakoristajale tableti( vähemalt nii ma mõtlen, et talle kui selle sinna poetan), kuid teised pätsavad selle ära. Tetrad ujuvad uhkelt ringi tablett suus ning ülejäänud nosivad hoolega. Kui siis tablet põhja jõuab ning teda pole sealt üles uuesti korjatud ning koristaja suudab tableti tabada virutatakse jällegi. Ega põhjakoristaja nälga jää?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 01:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mitu salatilehte või kurgiviilu peab lisama ja kui kaua neid seal akvas leotama? Kas ainult ööks või ööpäevaks ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 02:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
1 salatileht või suurem viil (põiki lõigatud) kurki.minul on kamba peale järgmiseks hommikuks söödud kui õhtul annan

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

kurgil on enamasti omadus jääda pinnale ulpima ning põhjakalad (omast kogemusest öeldes) ei kipu selle järele sinna üles eriti. salatileht (kui ta kergelt ära keeta - hetkeks kuuma vette panna ja oodata mil õhk lehtedest välja läeb - nii, et ikka koos püsib a enam pinnale ei jää) on muidu veidike parem lahendus. muidu taimetoidulistele võib lisaks anda ka kõrvitsat (samuti kergelt ära "kuppatada"), Reti poemüüja andis neid ancistrustele vanasti ja suht hästi läksid peale. on antud veel ka õuna kuid see tuleb panna kindlasti enne kuhugi veetassi seisma (häääästi õhukesed viilud) et igast halvad happed välja saada.
muidu (coridorased ntx) ei ütle ära ka aegajalt elusast söödast - ussikestest. minu omad õgivad küll hea meelega kui antakse. muuseas - lahendus, mis sind põhjakate toidu osas aidata võib - sul ei tundu olevat väga suuri kalu - ehk ostad suuremad tabletid, sellised, mida ei anna teistel kalades suhu võtta ja ära viia. suuremate tablettidega peab muidugi arvestama, et vett nendega sogaseks ei aja. enda coridorased pole kunagi mingit lisasööta saanud paraku. nad elavad ahnete kuldkaladega juba mitmendat aastat koos ning kuidagimoodi on nad alati end söönuks saanud :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 11:33 
Guru
Kasutaja avatar

to varivalge:
rohelise toidu põhjalaskmiseks kasutan vähemasti mina samasuguseid seatinast raskuseid nagu taimede põhjas hoidmiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 25, 2004 02:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võttes abiks eelkõnelejate nõuandeid toimisin siis nii. Ühe salatilehe kallasin keeva veega üle, panin varre ümber selle plönni, millega poes taimed põhjas on ning lasin salati eile ühtul akvaariumisse. Kohe olid seal kallal punased mõõksabad, tetrad, skalaarid ja mõned neoonid. Ka põhjakala käis vaatas lehe üle. Kuna plönnil on teravad servad, siis torkasin tina kivide alla peitu, et kalad endale liiga ei teeks. Hommikuks olid salatilehe sisse vahavd augud nositud, üks kasvav taim jälle välja juuritud :roll: ning kalad ootasid oma helbekesi. Põhjakoristaja jaoks surusin väikese tableti akva põhja lähedale klaasi külge. Loomulikult olid teised ka jaol, kuid vähemalt tabletti minema tassida ei saanud ning peaosaline sai ka midagi nosida :D. Kui kaua seda lehte akvas veel hoida võib? Hetkel rüüstavad seda mõõgud ja skalaarid. Tähelepanekutest veel seda, et daaniod ja kardinalid salatit ei proovinud :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 25, 2004 05:46 
Guru
Kasutaja avatar

üle ööpäeva pole mina salatit/kurki/kõrvitsat akvaariumis hoidnud,sest see läheb üsna kiiresti roiskuma.daniod ja kardinalid rohelist tõesti ei söö. just selle omaduse pärast on need kalad ideaalsed taimeakvaariumitesse (dutch style).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 25, 2004 06:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Lisaks veel et olen ka kurki proovinud anda kuid suvekõrvitsa vastu ei saa miski, kõik mu elukad on õppinud seda sööma, kurk aga neid eriti ei huvitanud. Roiskumisega on ka pisut segane lugu - esimesel ööpäeval on kõrvits suhteliselt kõva ja siis on peamiselt ancistrused ja teod seal kallal. Teisel päeval on kõrvits pehmem ja siis läheb see ka mollidele, SAE-dele ja isegi rainbow'dele peale; mingeid halbu kõrvalmõjusid paaripäevase kõrvitsa söömisest pole märganud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 25, 2004 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas suvekõrvitsa all mõtlete kabatšokki?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 25, 2004 06:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
HB kirjutas:
Kas suvekõrvitsa all mõtlete kabatšokki?

Jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 25, 2004 07:44 
Guru
Kasutaja avatar

mina olen andnud harilikku kõrvitsat

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2004 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jätsin salatilehe teiseks ööks ka. Hommikuks oli sellest järel ainult rootsud, siis koristasin "luukere" ära. Kui tihti võib salatit või kurki, kõrvitsat kaladele anda? Kas iga päev või kord nädalas? Kalade isu arvestades võib neile kogu aeg süüa anda :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2004 08:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina olen arbuusi andnud, hästi läheb :)

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver