niih, jõudsimegi siis selleni mida kartsin.
Kuna mina olen see akvarist, kes alustas akvaariumipidamist apsakate-jadast (kalad KOHE värskesse akvaariumi, esimene veevahetus 100%, kruus sisse eelnevalt pesemata ja toitsin alguses katse-eksituse meetodil) ja alles siis leidis selle foorumi, siis ausalt, olen valmis igasugusteks tagasilöökideks. Iga päev kardan, et see salapärane MISKI (millest mul v-olla veel aimugi ei ole) võtab mult juba armsaks saanud kalad. Loomulikult ma kahetsen ja olen tulevikus targem (vähemalt loodan ma oma vigadest õppimise ja arenemise võimesse
).
Teste ei ole veele teinud - seega ei saa ka praegu kohe analüüsida vee tingimuste sobivust. Aga millest alustada? Mis võib olla see miski mis gupi sügelema ajab? Kuidas parasiitide olemasolus veenduda?
Teised kalad on samasugused nagu kogu aeg. Aga gupi on nagunii rahmeldis ja esineja - ta on mul esimene kala ja temal tuleb end pidevalt uute nägudega harjutada. See ehk ajab ka teda närvilisemaks?
Ahjaa, tahtsin seda öelda, et see gupi näeb väga vähe gupi moodi välja - pigem on ta välimuselt miniatuurne hai (musta saba ja seljauimega, selja pealt tumehall ja kõhualune hele, hai näoga). Kas gupide välimus võibki olla nii erinev? Aeg-ajalt ma kahtlen tema liigis - sest poes on kõik sellenimelised palju värvilisemad ja väiksemad. pealegi pole neil madalat laupa ja kortsus kulmu. Äkki olen endale tindikala saanud?!