foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 25, 2009 06:57 
Akvarist

Oleksin väga tänulik väärt nõuande eest, kas ja keda võiksin võtta Oscarite ja Plecode akvasse seltsi. 2 Oscarit (a' 15 cm), 2 Plecot (a' 25 cm), akva 200 l.

Olen mõelnud, et kuna neile antav söök (ka liha tükikesed) vajub ka väiksematesse pragudesse, kivide ja taimede vahele, kust nemad seda kätte ei saa oma suuruse tõttu, siis võiks võtta neile kõrvale miskid sellised väiksemad kalad, kes nendega koos rahus elada saavad, väga suureks ei kasvaks ja Oscari-Pleco kättesaamatud toidupalad nopiks. Kas on selliseid sobilikke kalasid? Olen ise otsingutega jänni jäänud.

Oscarid ja Plecod on väga rahumeelsed ega häiri teineteist. Vaid Plecodel on neile loomupäraselt mõned hetked õhtutel, kui pisut omavahel rivaalitsevad ja seegi kestab vaid loetud sekundid. Ühesõnaga - selline mõnus rahulik maailm.

Uurin seda, kuna nv'l on Tartusse asja ja saaksin sealt siis sobivaid kalu otsida, kui aega leian.

Tänud ette asjalike nõuannete eest!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 27, 2009 07:30 
Akvarist

Kuna homme, (laupäeval, 28.03.09) hommikul provintsist suurde linna (Tartu) sõit, siis tõstaksin pisut teemat, et ehk oskab keegi mõnd väikestki vihjet anda (loe ülalt). Kui ei jõua seekord, siis ehk tuleviku tarbeks oleks ikka tore teada, kas ja keda nende tegelastega koos võiks-saaks kasvatada, kes pisematest pragudest toidu kätte saaks, kust suured ei saa ning nendega ühist vesist maailma jagada saaksid. Ei tasu peljata öelda, et keegi ei sobi jne. Teadmine seegi :)
Siin provintsis, on paraku igasugu akvarstika kaubaga väga nutune (et mitte öelda olematu) ning suurde linna sattudes tuleb tublisti läbi mõelda, mida kõike veemaailma sõpradele vaja :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 03:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

200l akvaariumi kohta ei oleks väga hea sinna enam kedagi juurde võtta - need oscarid kasvavad sul seal veel ja varsti üleasustamise hädad käes. Ma samal põhjusel võtsin kasutusele 400l akva, ja mul on seal 2 oscarit ning 5 ancistrust. Ja kui juurde tooks, siis just antsusid - need väiksemad kui plecod, aga usinalt askeldavad igas praos. Ja oskavad vajadusel oscari liginedes peitu kaduda. Ka täiskasvanud SAE (5-7cm) pole enam oscaritele ärasöödav ja suudab enese eest seista.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 02, 2009 04:17 
Akvarist

Aitäh Henri vastuse eest. Tean, et kui tegelased kasvavad, on neil tulevikus suuremat akvaariumi vaja ja sellega olen ka arvestanud. Praegu veel nende suuruse juures ülerahvastatus ei ole. Olen ka SAE peale mõelnud ning kuna mu Oscarid on rahumeelsed, siis tõenäoliselt ei ründaks neid (vist). SAE oleks ka palju vilkam, et eest vajadusel põgeneda, aga ta nosib vetikat, liha jätaks ta tõenäoliselt külmaks. Kas on ehk kedagi analoogset, kes pragudest just lihajäänukeid põske pistaks?

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver