foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Guraamid muutusid araks?
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 06:20 
Moderator

Pildid: 10
Tõin nädal tagasi akvasse pinnalujuvad taimed ja nüüd guraamid kadunud.
Varasemalt ujusid akva ülemises kolmadikus, aga nüüd akva nurgas võsavahel peidus.
Ja kui ongi julgenud välja luurele tulla, siis niikui akvast keegi möödub, on kiire spurt nurka tagasi.
Tundub natuke naljakas, aga ju nad siis tõesti kardavad ujuvate taimede juuri (varaemalt on nad akva puhastamise käigus käinud ka mu kätt toksimas).
On kellgil veel sarnast kogemust?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 22, 2009 10:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Säärast kogemust pole kuid ehk nad alles kohanevad muutustega. Pinnal olevad taimed võiksid ju meenutada mingeid röövlinde...nojah, igal juhul ohtu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 01:38 
Akvarist

Mul on sarnane kogemus mini corydorastega, kes alguses suteliselt ignoreerisid publikut: kammisid regulaarselt põhja vaatamata sellele kas keegi vaatas. Paar nädalat hiljem aga muutusid nad araks: kui keegi akvaariumil läheneb või kasvõi toiduluugiga klõpsutab - teevad akvaariumile sekundiga mitu tiiru peale ja siis poevad pimedamasse nurka ja mängivad surnut. Ise põhjendan ma seda sellega, et ehk nad pole enam nii näljased, et toit oleks prioriteet nr 1 ja ka päevakava muutusega. Öösel on nad endiselt väljas toidujahil kuid poevad üldjuhul kiirelt peitu kui segatakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 05:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul selline kogemus marmorguraamidega, et ühest hetkest muutusid araks... Kui külalised akvat vaatama tulid, siis olid kõik guraamid kadunud :S , kuna guraamid tegid tormijooksu siis panid plehku ka teised kalad.
Kui ma ise võõraste riietega akva juurde läksin siis kordus sama jant.
Võibolla seepärast, et mul akva magamistoas ja seal eriti ei käida. Fotokaga ei tasu mul üldse akva juurde minna, ka ahvenad kardavad fotokat!

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 23, 2009 11:36 
Moderator

Guraamid hakkavad juba julgemaks muutuma, täna õhtul juba üks peidust väljas.
Ma kahtlustan, et ringirallivate pinnataimede juured riivasid guraamisid ja sellest ka see kartus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 24, 2009 10:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu guraamid hävitasid esimesel õhtul pinnataime juured :( :D

Üles
 Teema pealkiri: guraamid
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 24, 2009 03:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Lihtsalt huvi pärast küsin Kivi'lt, kas sul on akvas tõesti nii palju kalu nagu sul joone all kirjas, 40 ringis?

Üles
 Teema pealkiri: Re: guraamid
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 24, 2009 09:17 
Moderator

sannette kirjutas:
Lihtsalt huvi pärast küsin Kivi'lt, kas sul on akvas tõesti nii palju kalu nagu sul joone all kirjas, 40 ringis?

Jah, on küll
Alguses oli vähem, aga siis taimed kidusid ja kuna ma olen laisk keemiaga jändaja, siis lisasin looduslikke mustajaid :wink:
Praegu lisan vahetult pärast veevahetust väitiseks Nutriton + et hoida minimaalset NO3 fooni ja nädala keskel natuke Seachem Flourishit. Tavaliselt on mul NO3 tase enne veevahetust 5.

Nimekirja järgi tundub kalu väga palju, aga nad on erineva kihi kalad ja enamus neist ei kasvagi väga suureks.
Põhja hoiavad puhtana 4 botiat ja 5 - 7 kuhlit (kuhlisid olen 7 akvasse pannud, aga üle 5 pole õnnestunud korraga näha)
Vetikatega maadlevad otot, rineloricariad, parotocinlused ja SAE (suurim kala akvas)
Ülemises 2/3 ujuvad siis 2 sorti tetrad: neoonid ja ornatused (kutsutakse ka rosy tetrateks vist), ramirezid ja guraamid.
Danio on tegelikult kolinud väikesesse kasti
Kõige suuremat actionit tekitavad botiad, kui nad omavahel mängivad, aga teisi nad ei puutu, kui teod välja jätta
Isased ramirezid ka vahest teevad kukepoksi
Kuna kalad kõik rahuliku loomuga, siis probleeme pole

Filtriks on Eheim 3e 2078

Üles
 Teema pealkiri: kalad
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 25, 2009 04:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Jah, olin üllatunud küll, et sul nii palju asukaid.
Mul on praegu 23 isendit erinevates kihtides (joone-alune on veidi muutunud) ja ka tundub, et paljuvõitu. Eks mul ole vist suuremad loomad ja tihe taimestik. F-saed on küll väga elavaloomulised kihutajad, antsud samuti ei häbene kedagi ja corydorasedki armastavad vahel pinnalt õhku võttes kõva lupsu lüüa.
Mõtlesin ka vahepeal ramirez'eid võtta, aga arvasin, et läheb äkki väga madinaks :?:

Üles
 Teema pealkiri: Re: kalad
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 26, 2009 01:00 
Moderator

sannette kirjutas:
Jah, olin üllatunud küll, et sul nii palju asukaid.
Mul on praegu 23 isendit erinevates kihtides (joone-alune on veidi muutunud) ja ka tundub, et paljuvõitu. Eks mul ole vist suuremad loomad ja tihe taimestik. F-saed on küll väga elavaloomulised kihutajad, antsud samuti ei häbene kedagi ja corydorasedki armastavad vahel pinnalt õhku võttes kõva lupsu lüüa.
Mõtlesin ka vahepeal ramirez'eid võtta, aga arvasin, et läheb äkki väga madinaks :?:

Ramirezid on vägagi tagasihoidlikud kalad, tahavad rahulikku akvat. Pidavat end hästi tundma koos tetratega.
Mu "lutid" on kõik täielikud ööloomad, päevasel ajal leian neid selle järgi, et neil on väljakujunenud "parkimiskohad" - kindla järjepidevusega on igaüks oma taime või kännu küljes või akvanurgas.
Kuna akvas kaladel veel ujumisruumi on ja No3 tase ka madal, siis pole see kalade paljusus mureks.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver