foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: betta vs mõõksaba
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Võtsin mõni aeg tagasi oma 2+1 mõõksabale lisaks emase Betta. Mingeid kaklemisi ja sobivusprobleeme ei ole minu nähes olnud - kalad ignoreerivad teineteist täielikult. Täna aga leidsin ühe emase mõõksaba surnuna, ja tundub et tal on osa nahka ära söödud?! Kas on võimalik et seda tegi mu uus kukeke? Teine emane mõõksaba on akvaariumi põhjas ja tuigub. Tundub, et tal on väga paha olla. Oskab keegi midagi soovitada? akvaariumist välja ma teda võtta ei saa - mujale paigutades ei saaks ta vajalikku soojust ja hapnikku ...

Isane mõõksaba, kes on Bettast suurem, on täie tervise juures ja eluga rahul

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 11:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Üks mõte on haigus. Kas elusal mõõgul on mingeid trauma tunnuseid? Või ehk haiguse märke (haiguste artiklist leiad infot).
Surnud kalad süüakse ära ja seepärast vist ka räsitud välimus.
Haige kala saab panna akvas ujuvasse karpi koos mõne taimega. Temperatuur ja valgustus on siis sama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas hapnikupuudus karbis probleemiks ei saa? Mul on selline "nr 3 karp" rimi kulinaarialetist pärit, kas see sobiks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2009 12:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Karp võiks olla pealt avatud, ilma kaaneta. Kindluse mõttes mõne niidiga ankurdatud. Soovitavalt mitte otse lambi alla, kuumaks läheb.
Kui karbi põhja tekitada auke, peaks kõik ok olema. Veelgi parem on võtta jupp marlit ja pingutada see mingite traatidega (mitte vask!) sobiva suurusega raviakvaks.
Plastist purgikesi müüvad ka akvapoed. Ise olen just sellist raviks kasutanud (ca 1..2 liitrit, ilma aukudeta muidugi sest siis ei satu ravimid üldakva vette).

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver