foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Pangasius hypophthalmus
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 02:26 
Akvarist

Olen vaadanud,et peale minu on veel inimesi, kellel selline elukas akvaariumis elab. Kuna see kala on saanud minu suureks lemmikuks,teen teema,et kogemusi vahetada. Siia võiks kirjutada, kui kaua on kala akvaariumis olnud, kui suurena saabus ja kui suur on nüüd, kas mõni kala on tänu temale oma elu kaotanud jne. Ka pilte oleks kena vaadata.

Mina sain oma pangasiuse 3 aastat tagasi. Alguses oli neid kaks, aga teine kala suri järgmisel päeval, ilmselt juhtus temaga midagi transpordil. 7 cm on kasvanud 25cm-ks ja 70 liitrisest akvaariumist on kolitud 325 liitrisesse. Mingeid probleeme ei ole mul temaga olnud, sööb hea isuga tablette ja kasvab kiiresti. Ühtegi kala ei oska tema arvele kirjutada, kuigi eelmine nädal leidsin oma kolme pleco surnukehad, ülejäänutega on kõik korras. Võta sa siis kinni mis juhtus. Minu kala väga närviline ei ole,aegajalt ehmatab küll, aga nokauti ei ole ennast vastu klaasi ujunud.
Varsti pean tõsiselt hakkama mõtlema suurema akvaariumi peale.

Lisaks veel juurde, et kui selline kala on poes müügil võiks olla tema suuruse kohta ka vastav hoiatus. Kui see kala hakkab kellelegi meeldima ja talle õeldakse,et ohh, akvaariumis ta üle 30 cm ei kasva, siis on see jutt ju puhas vale.

700 l

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 06:36 
Akvarist

Ma usun täiesti, et selline kala võib kujuneda kellegi lemmikuks, kuid pead endale aru andma, et enamusel akvaristidel ei ole mingisugust võimalust ega tahtmist sellist liiki pidada, sest tegemist on pigem tiigikala ( tegelikult jõe-kala ) mõõtu parvekala liigiga, kes võib kasvada kuni meetriseks. Et tagada talle enamvähem normaalsed tingimused, peaksid hankima omale vähemalt 3-meetrise külje-pikkusega akvaariumi ( 3000l+ ) ning kalale neli või enam seltsilist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 15, 2009 08:50 
Akvarist

Sellest kõigest saan ma aru ning mõistan ka kala vajadusi ning tema tulevast suurust. Teema tegin ka selle pärast,et keegi veel endale põrsast kotis ei ostaks, poes tõesti õeldakse, et ta üle 30 cm akvaariumis ei kasva.

Endale sain ma ta ära anda rubriigist ja ligi aasta ei teadnud kellega tegu on, muidu oleks ka olemas olev akvaarium kohe suurem saanud. Kui teada sain, mis kala see on, jäi võimalus temast lahti saada või proovida hakkama saada tema vajadustega. Kuna mul on akvaariumi suhtes tulnud suurusehullustus ja kogun vaikselt raha, siis paari aasta pärast loodan talle tõeliselt suure ujumise pakkuda. Minu jaoks on ta väga fantastiline kala ja olen tema elutingimuste nimel nõus paljustki loobuma ning ületunde tegema.

700 l

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver