foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 04:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Ma millegipärast kahtlustan,et vast sõltub ka peitumisvõimalustest,kuhu pugeda,ja kuna mul siiani veel suht "hõre"see elu seal,siis äkki ka see sai saatuslikuks neile?(Just taimede osas siis pidasin silmas,kuna poolikusse lillepotti nad pugenud pole,see rohkem antsude jalapuhkamise koht ja õunakate,kes sealt läbi kimavad...)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 05:24 
Akvarist

Pildid: 3
Skalaarid on lõuna-ameerika cichlidid ehk kirevahvenlased.
Nad on karnivoorsete kalduvustega.

Miks sa imestad, et nad teisi söövad?
Pane paar piraajat - kah lõuna-am - ja näed kuidas need skalaarid kaovad.
Tommikese esimene post oli lihtsalt informatiivne.

Kui ma peaksin elama 4 moslemi, 3 hiinlase, 8 neegri, 2 iirlasega ning 3 eskimoga kahe toalises korteris, siis ilmselt keegi varem või hiljem kellegi maha lööb. Aga sinu puhul võibolla lööb keegi teine kellegi teise maha.

Pole ju keeruline mõista.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 08:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

:lol:
Ma ei imestagi,et söövad,lihtsalt on ka erandeid,kes võibolla muutunud taimetoitlasteks...hiinlased ja neegrid...muig

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 10:40 
Akvarist

Incikas kirjutas:
:lol:
Ma ei imestagi,et söövad,lihtsalt on ka erandeid,kes võibolla muutunud taimetoitlasteks...hiinlased ja neegrid...muig

Ei muutu taimetoitlasteks ... tiigrist ei saa eales jänest ... näljaga söön mina ka lõunaks kapsa-porgandi püreed, mis siis, et eelistan põrsapoissi.
Kaladega on samamoodi.
Lihtsalt mõne isendi iseloom on teine, sõltuvused: kasti suurus, sisekujundus, veenäidud, samaliigiline seltskond, eriliigiline seltskond jne jne jne.

Minul istub näiteks isane ahven nagu nui 3 liitrises võrgus :( Vastasel juhul hävitab ta tunniga iga temast väiksema tegelase uimed.
Oma viga mul, vaid 1 isase ja 1 emase jõudsin osta sellest liigist.
Kõige totram on see, et ma uskusin sinisilmselt, et temast ei saa möirakaru.
Enamjaolt ei saagi, aga mul on lihtsalt üks vähestest juhustest kui nii läheb.

Ehk siis konfigureeri ümber oma süsteem.
Nii kauaks mine poodi ja osta nii suur nn. titekast kui vähegi leiad - 3L oli 68 eeku.
Päevake seal neid väga ei tapa, pealegi võibolla piisab ühe skalaari eraldamisest.
Teise optsioonina tee ajutine nn võrksein akvaariumisse.

Viimati muutis AzA, Reede Mär 13, 2009 10:44, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Noh jah,praeguseks mure neoonidega lahenenud,andsin nad ära...nüüd mõtlen,keda võiks nagu nendega(skalaaridega )sinna üldse kokku lasta,corydorased tunduvad sümpaatsed...kuigi peaks sobima,mine hulle tea 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 10:51 
Akvarist

Incikas kirjutas:
Noh jah,praeguseks mure neoonidega lahenenud,andsin nad ära...nüüd mõtlen,keda võiks nagu nendega(skalaaridega )sinna üldse kokku lasta,corydorased tunduvad sümpaatsed...kuigi peaks sobima,mine hulle tea 8)

Corysid peab umbes 5+ olema, vastasel juhul nad üliharva paljunevad ja pole eriti rõõmsad.
Tahad jalgpalli täisväljaku peal 3 vs. 3 mängida? Mina ei viitsi :)

Skalaarid:
South America.
Amazonas.
Cichlid.

------------------
Here is a list of tropical fish that are usually compatible with Angel Fish: Silver Dollars, Bigger Tetras such as Black Skirts, Serpaes, and Silver Tips, Corydoras Catfish, Livebearers such as Platies, Swordtails, and Mollies, but not Guppies which may be eaten by Angels, and one Plecostomus Catfish.

Angel Fish are often seen in aquariums with Gouramis, Giant Danios, Rainbows, a group of Bala Sharks, and a group of Clown Loaches.

As Angel Fish grow larger, they become very efficient at stalking and eating small fish like Guppies and Neon Tetras. So they are not compatible tank mates for these fish. Click here to read more about several other groups of compatible fish.
---------------

Viimane lõik annab kiire vastuse su lahendatud probleemile, esimesed selle valiku teemale.
Kui leiad meeldiva seltskonna kokku, siis uuri risti ja põiki nende omavahelist sobivust.
Paar õhtut internetti on kaugelt soodsam, kui ära söödud kalu uuendada, stressist haigeid isendeid ravida ning naisele lilli, sokolaadi, spaad ja teatrit soetada või mis kõige vastikum, lastele selgeks teha, et nende paps on oinas. On juhtunud, eriti paha on nutvat last vaadata ja ise mõelda, et miks kurat ma pidin ülevoolu kammi eest unustama ja miks kurat pidi see just tütre lemmik Labra olema, mis sealt alla filtrisse sõudis.

http://www.gcca.net/fom/Pterophyllum_scalare.htm

Siin on ka tarkust:
http://www.aquariumfish.net/catalog_pages/cichlids_neotropical/angels_assorted.htm

Klõpsa aga linke ja anna tuld:
http://www.google.ee/search?hl=et&q=angelfish&btnG=Otsi&lr=

Viimati muutis AzA, Reede Mär 13, 2009 11:05, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan,väga põhjalik ülevaade,loodan,et peale minugi saadakse siit kasulikku inffi :!: :wink:
(Tegelikult mina olen seoses neoonide kadumisega juba nt eilse õhtu ja tänase päeva töökõrvalt :oops: selle materjaliga tutvunud...)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 11:10 
Akvarist

Incikas kirjutas:
(Tegelikult mina olen seoses neoonide kadumisega juba nt eilse õhtu ja tänase päeva töökõrvalt :oops: selle materjaliga tutvunud...)

Terve mõistusega inimene seda Tommikese posti peale teekski.
Mul on ääretult hea meel, et sa asja kätte võtsid ja enesekriitiline oled.
Minu isane johannii/maidango hübriid (ilmselt) sai ühe auratuse tüdrukuga hakkama :( Ja eksisin mina, mitte tema.

Ole õnnelik, sa ei pea kurvalt peldikus vett tõmbama vähemalt, pealegi said su skalaarid elu kalleima kõhutäie.
Sestap on positiivsetki su õnnetuses :)
Ma hetkel nuputan, mis peale õppetunni minu omas leiduks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 11:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega see õppetund nüüd nii otse füüsiliselt rahakoti pihta käinud...rohkem oli tegu psüühhilise poolega (eriti just abikaasa-"minu neoonid jne..."),aga kus krt muidu õpitakse,ikka mingit ohvrit vaja...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 11:33 
Akvarist

Incikas kirjutas:
Ega see õppetund nüüd nii otse füüsiliselt rahakoti pihta käinud...rohkem oli tegu psüühhilise poolega (eriti just abikaasa-"minu neoonid jne..."),aga kus krt muidu õpitakse,ikka mingit ohvrit vaja...

Eks ta kipub nii olema.
Loodame, et viimsed ohvrid, edaspidi kergem enne lugeda kui emotsiooni ajel kala soetada.

Ma nii loodan, et inimesed, keda üritasin ühes poes paar päeva tagasi mõistusele tuua, et nad mitte ei ostaks 60L kasti paari guraamit (kast käinud 4 päeva ja kus ees mõned tetrad, paar coryt, 1 cat ja miskit oli veel), et teil seal laipu ei tule ja ehk saab ka vee selgeks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 13, 2009 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nujah...aga jääme siin teemas siiski skalaaride juurde :wink:
Ma loodan,et kes iganes tahab hakata neid kalu pidama,siis saab siit targemaks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 12:05 
Akvarist

Incikas kirjutas:
Nujah...aga jääme siin teemas siiski skalaaride juurde :wink:
Ma loodan,et kes iganes tahab hakata neid kalu pidama,siis saab siit targemaks...

Nad kaalusid skalaari paari ka. Seda ma ei osanud mainida, sestap ta teemasse haakus - küll vaid minu peas.
Aga loodame, et misiganes liigi puhul enne uuritakse, kasvõi küsitakse siin, kui ostetakse, olgu nad või guppyd.

Kannatlikkus on kõige olulisem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 12:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõik pole nii targad...ja ega minagi hetke-emotsiooni ajel skalaare ostnud..aga..AGA...kodune töö tegematta-istu-1 neoon jne..et teistele kaah hoiatuseks siis nagu...

Oli meeldiv teiega suhelda sel teemal,paluks prügikasti teemat mitte visata,ehk tekib veel kasulikke-huvitavaid disskussioone teemal-scalare...et võiks nagu ühe ühisteema teha,nt kus kasutaja Aza poetab targa sõna ja kasutaja Tommike äkki...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 01:24 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

oo, mina sain siit kyll targemaks!! panin just uue kasti tööle vanade asukatega ja plaanin juurde just skalaarid hankida. kuid tundub, et mul on takistuseks pigem temp. hetkel. 23 kraadi juures vist skalaari ei pea kaua? kui kaane peale saame, siis temp vist tõuseb, aga samas öösel ju valgustus ei põle. kas kõigil on termostaadid, kes skalaare peavad? (see vist oli tiba loll kysimus)

ee, ja vbl siin mõned nyyd kukuvad pikali, aga minu kalamehest elukaaslane teatas, et see yks neoon, kes meil on, no kui ta peaks minema skalaari kõhtu, siis on see lihtsalt tema saatus.. :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2009 01:33 
Akvarist

Tervita meespoolt, ütle, et tuleva talv hea meelega läheks Pärnu peale tindile koos - jõe peal mina ei viitsi parve taga ajada.

1. neoon on parvekala, mis sa arvad kui suur parv on?
2. parem jah kui see kurb üksik neoon kellegilegi kasulik on.
3. 23c peab küll skalaari, aga ta ei tunne ennast hästi. Kas su tuba on 15c? Ei ole ilmselt, 23-24 on.
Osta see 300 kroonine toigas, pole ju eriline papp, arvestades, et su mehe Pärnu kirves maksab 500.

Incikas: mina olen lihtsalt jahuja, targad on tavaliselt vait ;) Siin on uskumatult lahedaid inimesi, kes lihtsalt ei jõua enam nii leierdatud teemade peale suud lahti teha.

Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver