Oscarite kohta on foorumis arutelusid mitmeid. Kasuta "otsi" nuppu.
Üks näiteks selline
/kalad/6204/index.htmlSeal ka link nende tegelaste kohta. Kasuta Google tõlget, kui keele taha terminid jäävad. Pisut vigane küll tõlge, aga mõistlik mõistab isegi
Minu kogemus: mul on 2 Red Oscarit. Oscarid olid mu ammused unistused, lisaks olid ka piraajad, aga valisin Oscarid. Ootasin, mil saan tänutäheks saadud vana nõuka aegse 200 l akva renoveeritud, enne kui nad hankisin. Tüübid olid siis 5,5 cm, tänaseks (6 kuud hiljem) on tegelased oma 15 cm.
Kuigi öeldakse, et soovituslik on kas 1 võis siis vähemalt 6, et kui on 2, muutub üks peksupoisiks, siis minu Oscarid on omavahel ääretult suured sõbrad ja hoiavad teineteist väga, mida on lust vaadata. Liiguvad külg külje kõrval ja kui juhtub, et üks pisut eemal, siis teine veidi paanikas ja otsib kohe üles, kus teine ja ujub tema juurde. Kusjuures ei ole näha, et üks neist oleks nö "liider". Eks oma osa ole osaliselt ka selles, et ostsin nad koos, mitte erinevatel aegadel.
Pidevalt soovitatakse neile anda veise südant. Minu otsingud on olnud tulutud - pole kuskilt veise südant leidnud. Aga veise hakkliha on kõikjal müügil. See nende maius. Poes muidugi on imestatud, miks pidevalt 100 g kaupa seda ostan
. Kui ütlen, et kaladele, arvatakse kohe, et piraajad.
Lisaks tükeldan krevette. Söövad ka heameelega graanuleid.
Samas akvas on mul ka 2 plecot (kes kasvavad hulka kiiremini, kui Oscarid, sest akvasse pannes olid kõik tegelased ühe pikkused (5,5 cm), aga Plecod nüüdseks 22-23 cm), keda ka mõningates kohtades soovitatakse Oscaritega koos pidada ja selle tõiga avastasin alles hiljem, ning pean tunnistama, et need 2 erinevat kala sobivad väga hästi koos elama. Liha, mis Oscaritest üle jääb, läheb Plecodele suurima hea meelega. Plecod saavad ka eraldi vetika tablette ja kurke muidugi
Sügavkülmas on mul väikesed topsikesed, kus sees on mix: krevetid, heigi või mintai filee tükid ja hakkliha segamini. Hommikul üks topsike välja tavakülma, on õhtuseks söömaajaks parajalt sulanud.
Praegu on mul 3 akvat: ühes on mollid, kes on mu akva maalima taaskäivitamise esimeste tegelaste pidevad järglased (kunagi nõuka ajal sai akvasid peetud, siis pikk paus elukeeristes ja enam, kui 10 a tagasi taaselustasin selle hobi ja alustamise aja mollidest ka need järglased). Ka antsud seal. Teises akvas on kuldkalad ja põnevad sägalistest merihundid lisaks antsudele, siis Ossude-Plecode maailm pakub kõige rohkem naudingut neid vaadates, kuigi on kõige rahulikum.
Igal juhul edu Oscarite kasvatamisel ja huviga loeks teistegi kogemusi.