foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Agamyx ja Pleco kaklevad?
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 12:28 
Akvarist

Sain eile oma 180l akvaariumisse agamyxis pectinifronsi, kes eelmisel omanilkul oli olnud 8 aastat. Endal on mul pleco (3 aastane) ja ülejäänud mollyd ja neoonid. Agamyxis on siiani rahulik ja otsib oma kohta, aga pleco on kurjaks läinud ja väga närviline. Kui pleco eile teise kala avastas kuulsin akvaariumist kruusa krabinat ja pleco ujus närviliselt mööda akavaariumi ja otsis teist kala. Kuna akvaariumis on pime ei näinud, mida nad seal üksteisega teevad. Aga kui valguse peale lasin ujus pleco ruttu oma pessa, aga näha oli, et tuli agamyxi juurest. Siit küsimus, et kas vanad kalad võivad üldse omavahel kohaneda? Või jääbki pleco teda kiusama. Kas peaksin akvaariumi sisu natuke ümber tõstma, et mõlemad saaksid oma territooriumi uuesti paika panna? Kuna agamyxil on teravad ogad, kardan et kui võitlema hakkavad teevad üksteisele väga haiget.

Viimati muutis Marikene, Reede Jaan 30, 2009 05:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 04:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

kuidas sa üldse aru saad,et nad kaklevad?
Mul endal on akvas nt 2plecot,ants ja kilpselg säga ja keegi ei puutu kedagi,väga hästi saavad hakkama.Ju on neil lihtsalt vaja aega teineteisega harjuda.Seni kuni silmaga nähtavaid vigastusi pole,seni pole mu arvates vaja muretseda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 30, 2009 04:45 
Akvarist

Tänan vastamast. Selle kruusa kolina järgi vastu akvaariumi klaasi tundus, et kõik seal päris korras pole. Alati on olnud akvaariumis rahu ja vaikus. Tuld neile põlema ei pannud vaid luurasin taskulambiga. Uus kala oli vastu seina surutud ja hingeldas ja pleco tormas närviliselt ringi ja otsis teda, aga valguse peale vupsas oma onni. Loodan et nad ikka lepivad siis, et algul lihtsalt on vaja harjumiseks aega. Pleco lihtsalt üksi akvaariumi valitsenud ja ei suuda nüüd uue suure uustulnukaga leppida. Väiksemad kalad pole teda kunagi häirinud.
Muretsesin just selle pärast et mõlemad kalad on harjunud üksi olema ja vanad. Et võib olla võimalus, et nad ei lepigi omavahel ja teevad haiget üksteisele. Kahju, sest mõlemad on väga häiritud praegu.

Üles
 Teema pealkiri: Mure murtud!
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 02, 2009 10:06 
Akvarist

Kalad tunduvad olevat üksteisega harjunud. Päeva veedavad koos ühes majas. Pleco laes ja Agamyx põrandal. Selline kooselu hakkas toimima juba 2 ööl. Pabistasin tõesti üle :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2009 09:49 
Akvarist

Möödas nüüd siis 6 päeva. Kalad elavad päeval sõbralikult koos onnis ja öösel tuhnib igaüks mööda akvaariumi oma suva järgi ringi. Nii et vanad kalad siiski lepivad üksteisega. :D
Tekkis veel üks küsimus, et kui palju ma peaksin nüüd söödatablette panema? (2 le 16cm elukale). Tabletid panen siis kui tuli kustus, et teised jaole ei saa. Pleco asub kohe agaralt asja kallale. Agamyx tuleb aga hiljem välja, ei tea kas talle jagubki. Tabletid katsusin hajutada akvaariumi peale.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver