foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 25l 2 bettat.
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 10:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis, mul on siis 25l akvas 2 bettat. Tahaks teada, kas kedagi sinna juurde mahuks ? Olen lugenud, et on bettadega parem nii, kui on mitu emast. Kas sinna mahuks mõni emane juurde või mitte ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 18, 2009 11:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja , 1 küsimus veel .
Keegi siin foorumis küsis , kas 30l võiks 1 ancistrust panna , ja talle vastati et jah , võiks .
Minuarust oleks see talle liiga väike ju , või mis :roll: ? Mina olen ka endale antsu soovinud , aga ootan tuleviku suurema akva ära ja siis ostan . Või mis arvate ?

Teema siin

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 01:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soome õigusteaduses on õeltud et mingi kalu ei saa pidada alle 40 liitri akvaariumis. Ma ei tea kuidas Eestis on. Igal juhul 25 liitri akvaariumis võiks hoiata maksimaalselt üht betta (isast või emast). Kaht isast ei või samas akvaariumis pidada, ja kui peetakse isast ja emast koos nii väikeses, tõenäöliselt isane emase tappab aja jooksul. Kaks emast nii väikeses ruumis hakkavad tõenäöliselt ka võitlema.
Peab ka mäletama et betta vajab pehmet, happelist (pH <7), soe (>24c) vett.

25 liitri akvaariumis võiks pidada näiteks Trichopsis pumila-t. Ovad väikesed, ilusad ja väga huvitavad kalat.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 01:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pisi-Gupi kirjutas:
Ja , 1 küsimus veel .
Keegi siin foorumis küsis , kas 30l võiks 1 ancistrust panna , ja talle vastati et jah , võiks .
Minuarust oleks see talle liiga väike ju , või mis :roll: ? Mina olen ka endale antsu soovinud , aga ootan tuleviku suurema akva ära ja siis ostan . Või mis arvate ?

Teema siin

Ancistrus-et kasvavad 10-15cm pikkaks, siis kindlasti ei pea seda 30 liitri akvaariumisse panema. 100 liitrist üle oleks parem. Parem on osta kala kui on sobiv akvaarium juba olemas. :)

30l võiks õunatigusid panna. Teine võimalus on Otocinclus või Gastromyzon sugu kalasid. Nendele peaks vee olema hästi voolav ja hapnikurikas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kuskilt ma lugesin et siis kui on emasele piisavalt peidukohti , siis saavad ka isasega koos elada :roll: . Igatahes minuomad saavad läbi küll , ja vajadusel on emasel ka piisavalt taimi kuhu peitu pugeda .

akirpap kirjutas:
Pisi-Gupi kirjutas:
Ja , 1 küsimus veel .

Teema siin

Ancistrus-et kasvavad 10-15cm pikkaks, siis kindlasti ei pea seda 30 liitri akvaariumisse panema. 100 liitrist üle oleks parem. Parem on osta kala kui on sobiv akvaarium juba olemas. :)

30l võiks õunatigusid panna. Teine võimalus on Otocinclus või Gastromyzon sugu kalasid. Nendele peaks vee olema hästi voolav ja hapnikurikas.

Aga tähendab et võib , aga ei pea ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 03:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pisi-Gupi kirjutas:
Aga kuskilt ma lugesin et siis kui on emasele piisavalt peidukohti , siis saavad ka isasega koos elada :roll: . Igatahes minuomad saavad läbi küll , ja vajadusel on emasel ka piisavalt taimi kuhu peitu pugeda .

Looduses bettat elavad väikestes, tumedates (vesi on happeline, pehme, pruun) kraavides/tiikides, mis on nii täis taimi, et ette ei ole näha (looduses isased bettad harvemini tappavad teisi isasi sellepärast et ned neid ei näe taimede hulgast).

Kui on nii palju taimi akvaariumis, või nii rahulikut kalat, et pole probleemi, siis on ok. Aga 25l ei tohiks veelgi nii suuri kalu kui bettasid mitu panema. Et kaks oleks maksimaalset, kui nad siin juba olevad ja tulevad hästi toime.
Näiteks 60-100-liitri akvaariumisse võiks ühe isasega pidada 2-3 emast ja lisaks ka nt. kardinaaltetrat.

Pisi-Gupi kirjutas:
akirpap kirjutas:
Pisi-Gupi kirjutas:
Ja , 1 küsimus veel .

Teema siin

Aga tähendab et võib , aga ei pea ?

Tähendab, et ei või. En oska iga kord seletada minu mõtteid Eesti keeles. :D

Kui mingi looma peetakse, ei pea mõtlema et kas se ellu jääb vaid kuidas temal hea on elada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 06:05 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kulla Pisi-Gupi, Sinu valduses oleva akvaariumi puhul on sinu küsimuse vastuseks selge EI. Seda kasutaja "akirpap" üritabki sulle selgeks teha.
Ei oleks viisakas rohkem kirjutada ja uusi küsimusi postitada a'la "Aga ma kuskilt lugesin, et ....", jne. See tundub nagu oma tahtmise läbisurumisena, kalade heaolu arvelt. Kui sa meie vastustest ei hooli, miks sa siis üldse küsid. Talita nagu targemaks pead, aga tuletan meelde, see ei oleks õige.

Kui on õnnestunud saada suurem akvaarium, siis räägime sellel teemal edasi.

Üles
 Teema pealkiri: tere
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 07:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

mulle kalapoest oeldi et ancistrus kasvab akvaariumi suuruse järgi ma ei tea kas see on õige?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 07:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei ole õige.kala hoopis sureb selle järgi.

Üles
 Teema pealkiri: :)
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 19, 2009 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

okey nüüd olen targem :)
aitäh :D

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis