foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 04:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suur 2,5 aastane kuldkala oli akvas ees, kaaslane suri miskipärast mitu kuud tagasi ära. Nüüd võtsin talle siis uue kaaslase, ja ta ei jäta teda enam rahule. Pisike on 3 korda väiksem temast. Suur ajab teda taga, lükkab pidevalt jne, pisikesel on vaikselt uimed ribadeks juba. Mida ma teen? Kas suur jätab ta kunagi rahule või mis? Mul kahju pisikesest juba...

70L, teleskoop, teise kuldkala nimi ei tule meelde, põhjakas
veevahetus 10L nädalas.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 04:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mirage kirjutas:
Suur 2,5 aastane kuldkala oli akvas ees, kaaslane suri miskipärast mitu kuud tagasi ära. Nüüd võtsin talle siis uue kaaslase, ja ta ei jäta teda enam rahule. Pisike on 3 korda väiksem temast. Suur ajab teda taga, lükkab pidevalt jne, pisikesel on vaikselt uimed ribadeks juba. Mida ma teen? Kas suur jätab ta kunagi rahule või mis? Mul kahju pisikesest juba...

70L, teleskoop, teise kuldkala nimi ei tule meelde, põhjakas
veevahetus 10L nädalas.

Kuldkalat peab hoiama rühmas (6 või enam) ja ruum peab olema piisavalt, pikkale aretatud kuldkalad (nagu teleskoop) ei kasva nii suureks nagu looduslikuma kujulised (nagu komeet), aga see ka vajab ruumi vähemalt 300l, eelistatavalt 500l.
Siis liiga väikeses ruumis ja rühmas esineb ründamisi.

Kuldkala võib kasvada kaaluma üle kilo (max 4,5kg) ja 30cm (max 60cm) pikkaks kui tema saaks õige toitu, vett ja ruumi. Liiga väikses ruumis kasvanul kängunul kalal on väärarenguid sisseorganites jt. halbu asju, millepärast tema elu jääb lühemaks.

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 05:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et milline osa su jutust nüüd minule vastuseks on, et mida ma teen? :D
Minu akva on piisavalt suur kahele kuldkalale. Üks on lihtsalt vanem ja ründab nooremat, sellepärast küsisingi nõu, et mida ma peale hakkan...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 06:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Minu akva on piisavalt suur kahele kuldkalale. Üks on lihtsalt vanem ja ründab nooremat, sellepärast küsisingi nõu, et mida ma peale hakkan...

Ei ole piisavalt suur. See selleks. Ega polegi midagi teha. Tuleb üks kala ära anda kui nad läbi ei saa omavahel, või teise akvaariumisse tõsta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 08:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mirage kirjutas:
Et milline osa su jutust nüüd minule vastuseks on, et mida ma teen? :D

Kuldkala (mitte üksgi) ei sobi sinu akvaariumisse. Pole õige hoiata loomi ebaõiges tingimustes. 70l akvaariumis või hoiata kuldkala prügikalu(? fry) või noori kuldkalu, aga need peavad pääsma suuremasse akvaariumisse kui nad kasvavad.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver