foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: suur mure kuldkalaga.
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 02:11 
Akvarist

Pole siiani olnud mõttes omale koju kalasid võtta, aga kaks kuldkala? olid ühel päeval purgiga uksetaga. Kirigi oli kaasas, kus paluti kalad endale võtta.
Kalad olid u 5 liitrises purgis ja mingi toitki oli kaasas. Üks kala oli kohe kõht veepeal ja ahmis õhku. Nii tegi ta veel terve õhtu, aga hommikuks oli ta juba surnud. Teine elab siiani (selles on umbes nädal) ja on täitsa aktiivne.
Olen uurinud igasugu foorumeid jne, aga enamus kohtades räägitakse kuldkalade all 15-20cm kaladest. Minu oma on aga kõvasti pisem.
Olen andnud talle 3-4 graanulit (TetraAniMin colour) päevas ja jätnud ühe päeva vahele (nii on mitmed kohas õpetatud tegema) ja vett vahetanud ka korra nädalas (ehk siis prageuseks ühe korra) ja sellel veel lasin ennem seista, mitte ei lasknud otse kraanist vms. Samuti kirjutati, et kogu vett korraga ei tohi ära vahetada.
Küsimus ongi selles, et kas toidu andmist ja vee vahetamist jätkan nii nagu seni? Samuti, kas oleks mõttekas ka teine kala talle seltsi muretseda? Viimastel päevadel ta nagu ujuks pidevalt vastu seina nii, et kohe kolks käib, mida kuulda on...?
Ja üldse, igasugune lisainfo oleks väga teretulnud, sest olen tõsiselt võhik kalade suhtes ja ei tahaks üldse kohe, et ka teda kõht veepinnalt leiaksin.

aitäh.

Üles
 Teema pealkiri: Re: suur mure kuldkalaga.
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 02:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
gerlinj kirjutas:
Olen uurinud igasugu foorumeid jne, aga enamus kohtades räägitakse kuldkalade all 15-20cm kaladest. Minu oma on aga kõvasti pisem.

Inimesed on ka sündides ca 50 cm pikad ja kasvavad ajapikku oma pikkuse -sündides pole ju keegi täiskasvanu mõõtu ...
Inetu temp muidugi selline lemmiklooma pähemäärimine .
Natuke lugemist leiad siit :
http://www.aquahobby.com/gallery/e_goldf.php
Ka foorumis on kajastatud kuldkala päris kenal hulgal -võiksid pilgu heita alamfoorumisse külmaveekalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 06:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
tekkis küsimus kus sa teda hoiad? rääkisid, et kalapidamist plaanis polnud. ega sa ometi selles 5l purgis ei hoia?

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver