foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Synodontis?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 12, 2009 06:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Tere!
Mul on akvaariumis 2 kala, kelle liiki ma pole suutnud tuvastada. Sain need kalad komplektis koos kastiga.
Arvan, et tegemist on isenditega perekonnast synodontis, aga olen uurinud erinevaid synodontiste ja catfishide foorumeid ning kodulehekülgi, kuid vastavat liiki pole õnnestunud leida.
Kahjuks on pildid väga kehvad, aga äkki kellelgi on sama liiki kaladega kogemusi ning tunneb nad kohe ära. Kalad ise on mõlemad umbes 5 cm pikkused, kollakat keha ilmestavad tumepruunid jutid või laigud, mis kulgevad ülevalt alla. Tumedaid triipe on peast kuni sabani 4-5. Kalad on varjulise eluviisiga, tulevad urgastest välja söötmise ajal ja öösel.
Pilt
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 12, 2009 08:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Heteropneustes fossilis :) väga suureks kasvab, oli kunagi minul see kala.

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 12, 2009 08:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

http://209.85.129.132/search?q=cache:Vf ... 2047458d08

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 12, 2009 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei, kindlasti pole tegemist kaladega liigist Heteropneustes fossilis.
Minu kalad meenutavad kehakujult synodontiseid, nad ei ole sellised pikad, nagu nimetatud loom. Kehakuju on neil midagi sellist: http://www.tropical-fish-pictures.com/fish-pictures/synodontis-multipunctatus.jpg
Kahju, et mul pole õnnestunud paremaid pilte saada. Eks ma üritan edasi, kui kaamera aku täis on laadinud.
Tänud siiski vastuse eest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 13, 2009 10:31 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
mul ka sarnased kalad ainult et 1 lai piki -triip, ei ole nime uurinud, aga on jahh öise eluviisiga, vahel uurin et kas on veel elus või ei ole(kalad väga vanad), tulevad peidust välja ainult siis kui puistan vette discustele mõeldud graanulsööki,
muu söögi peale nad ei erutugi. Neid kalu praktiliselt näha pole st. ei paku nad akvas mingit ilu, aga ei sega ka, sest teisi kalu nad ei puuduta, vähemalt pole märganud!
Kui nad sul teisi ei puudu, siis las elavad rahulikult oma kala elu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 13, 2009 10:33 
Akvarist

Valge triibuga võib Platydoras Costatus olla... http://www.scotcat.com/factsheets/platy ... status.htm

Ka see esialgses postituses pildil olev võib seesama olla...
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Platy ... _Kuczynski).jpg

Neid on täpilisi ka veel näiteks...
http://www.aqua-fish.net/show.php?h=raphaelcatfish

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 14, 2009 11:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Valge triibuga võib Platydoras Costatus olla... http
thanks, nüüd siis tean ka oma kalade nime!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 01:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kusjuures mu ema akvaariumis on olemas need mõlemad Platydorased, keda üleval nimetati. Minu kalad aga pole sama liiki. Nende triibud ei jookse mitte piki keha nagu kalal nimega Platydoras costatus, vaid hoopis risti, seljalt kõhuni.
Mul pole kahjuks õnnestunud ka paremaid pilte saada. Ega pisike digikaamera veealuseid pilte eriti teha tahagi. Aga üritan edasi, sest kalade liik huvitab mind väga.
Tänud kõigile, kes on püüdnud aidata!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 04:11 
Moderator
Kasutaja avatar

muideks need sägalised pidavat sööma ka pisikesi kalu magustoiduks nagu näiteks neoonkalad ja pisemad gupid...öise eluviisiga röövkala...
muidugi oleneb kui suured nad sul on, minu omad on näiteks ca12cm pikkused ja kui nad elasid pisikeses akvas 50l ,kadusid mul vahel mõned danio reriod jäljetult, nähtavasti läksid magustoiduks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul ka mingi sünodontis ja kui ma gupymaimusid eraldi ei pane siis ei jää mitte ühtegi maimukest järele :( ja vahest kaob ka mõni suurem gupy.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 07:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meie Platydorased on päris pirakad. Arvaks, et umbes 15 cm pikkused.. Õnneks elavad nad koos skalaaridega, kes ei sigi. Nii pole ohtu, et keegi pintslisse pandaks. Raske uskuda, et sägalised üldse kedagi kätte saavad, kui vaadata nende loidust ja apaatsust. Ju nad on petlikud loomad ja tegutsevad rohkem öösel.

Täna olen õhtul kodus ja on palju vaba aega, üritan oma 2 väikest põhjaelanikku fotografeerida. Ma arvan, et siin foorumis on kindlasti keegi, kellel on nende kaladega kokkupuuteid, aga mu pildid on lihtsalt liiga kehvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 15, 2009 08:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

sägad pole üldse aeglased. kui öösel tuli akvaariumist ära kustutada siis hakkab synodontis nii kiiresti ringi tuskama et teda on raske märgata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2009 12:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

See vast oleneb sägast ka, nii liigist ja konkreetsest isendist. Platydoraseid häirib samuti valgus, kuid kiirustama nad siiski ei kipu. Usun, et nad oleks selleks võimelised, aga neid vaadates jääb mulje, et nad ei vaevu ennast kiiremini liigutama.
Ka söötmise ajal pusserdavad nad aeglaselt põhjas nagu mingisugused eelajaloolised elukad. Samas teised kalad tuiskavad ringi ja püüavad iga toidupala kätte saada. Platydoras pigem ootab, kuni pala ta nina ette langeb. Alles siis vaevub ta suud avama. Öösel on muidugi olukord veidi teine, aga vilgasteks ma neid siiski ei nimetaks.

Igatahes.. eile öösel püüdsin oma pisikesi argu põhjaelukaid pildistada (neid, kelle liiki ma üritan kindlaks määrata ja kelle pärast see teema tehtud sai). Ei ütleks, et tegemist oli õnnestumisega, sest niipea kui aparaadi välk käis, kadus kala urkasse. Siiski 1 pildi sain, kus on looma muster veidi paremini näha.

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 07, 2010 01:05 
Akvarist

mindki huvitax mis kalad need on.mul tuttaval on sellised musta ja valgega a laikude asemel triibud.väiksem on mingi 8cm ja suurem 10-12 cm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 07, 2010 03:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

meriliis kirjutas:
mindki huvitax mis kalad need on.mul tuttaval on sellised musta ja valgega a laikude asemel triibud.väiksem on mingi 8cm ja suurem 10-12 cm

See on siis võib-olla synodontis brichardi.Aga kas tal jooksevad need triibud ülevalt alla nagu minu poolt mainitud liigil või ninamikust sabani?

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver