Olen väga "roheline" akvarist, siis seoses sellega ka algaja mured. Sirvisin mingi päev foorumit ja leidsin koha, kus oli juttu sellest, mida teha kui kaladel kõht kinni(niidikesed kõhu all ja ise päris õnnetukene), kuid täna enam ei õnnestu seda kohta uuesti leida. Kalad minu akvas on olnud üks nädal. Seltskonnas on 2 põhjakoristajat, 1 kollase rüüga vetikate õgija (kaupmees soovitas ning nimi on meelest läinud),18 neooni, 10 daaniot, 5 vahvat kuldse varjundiga kala kellel silmade kohal vahvad punased laternad ning saba juures valged täpid ning 5 mustavalge kirjut skalaari. Kalade paigutamise ajal oli mul veel ka 5 kardinali, kuid need lahkusid siit ilmast paari päevaga-ei teagi miks neile siis ei meeldinud minu akvas elama hakata. Kaotustest veel nii palju, et lahkusid ka 2 neooni ja üks põhjakoristaja. Kuid allesjäänud seltskond on elevil ja toimekas. Toidan neid kuivtoiduga üks kord päevas ja kõik nad söövad usinasti, keegi ei pirtsuta. Kuid eile neid jälgides avastasin kahel (üks neoon ja teine latern) niidikese küljes tolknemas ning "punnimas". Nad olid teistest eraldi ning kui keegi neid vaatama sõudis, siis aeti uudistaja minema. Õnneks mingi aja möödudes said nad oma vaevast lahti ja olid rõõmsalt seltskonnas tagasi, kuid seega oleks vaja kaladele midagi "vedelamat" sööta. Mida siis ja kui sageli peaks menüüd vahetama? Äkki minu parv tahabki erinevaid toite, kuigi kõik on hetkel usinad sööma, ega paastu mul keegi. Kas peaksin teise toidupurgi muretsema või on ka kodusest külmikust võimalik midagi poetada? Ühesõnaga kõik arvamused ja ettepanekud on teretulnud! Samas tahaks oma kalaseltsonda ka midagi punast lisada-näiteks punased mõõksabad? Ruumi peaks jaguma-liitseid kuni 400.
|