foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 26, 2008 11:30 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
kpl Kalake kirjutas:
Oligi arvata, et see teema üles kerkib. Nagu kirjas, on see kinkekomplekt nö alustuseks. Kui see kingitakse võõrale inimesele, siis ikkagi alati küsitakse, kas inimene ikka ise tahab seda. Samuti hoiatatakse poes, et see pole õige koht kala pidamiseks ta elupäevade lõpuni, vaid on soovitav mõne kuu pärast siiski talle suurem elukoht vaadata. Paraku me ei saa inimest selleks sundida.

Kui juba sedasorti offtopicuks läks siis avaldaks kah pisut arvamust selle kohta. Tegelikult on sellise kinkekomplekti mõte üsna õnnetu mõte. Ümmarguste nn. mullakvaariumite ebasobivusest akvaariumina kasutamiseks on omajagu kirjutatud. Soomes on akvaristika pisut paremal järjel kui meil, seal seadus ütleb: Kaloja ei saa pitää muuten kuin tilapäisesti akvaariossa, jossa on vettä vähemmän kuin 120 litraa. Kaloja ei saa pitää pyöreässä akvaariossa, jonka tilavuus on pienempi kuin 1500 litraa.
Mull on mujalgi akvaariumina keelatud minu teada (1500 liitri alampiir mulli puhul praktiliselt seda tähendab), 120 liitrit tavalise kaladega akvaariumi alampiiriks on muidugi pisut üle pakutud. Meie loomasõbrad kipuvad teistpidi vinti üle keerama (a'la lahtised akvad täiesti keelatud jms. lollus) nii et mul on hea meel et see jaburus pole veel realiseerunud, kuid see on vaid aja küsimus millal midagi sarnast tuleb - eurodirektiivid tingivad. Ning siis paistab mulli müük juba päris halvas valguses ning võite endale sellega asjatult jama kaela tõmmata. Kinkekomplektina asja väljakäimine soosib mõtet seda justnimelt kinkida, ning siis on üpris suur tõenäösus et kingi saajani info selle kohta et mull on ajutine elupaik ei jõuagi. Miks peaks üldse sellist ebasobivat komplekti müüma? OK, nanoakva on kena ja popp asi, kuid sinna ei panda ju kalu - kui on tahtmist mingit liikumist saada siis krevetid koos mõne sobiva taimega on kah täitsa atraktiivsed. Või kui on piisava mahuga akva mis pole mull siis sinna leiab juba sobivaid kalu, kohe tulevad meelde ntx kardinalid kes on ka külmaveekalad kuid erinevalt kuldkalast sobivad ka pisemasse akvasse.
kpl Kalake kirjutas:
Samuti ei saa ma mitte müüa nt skalaari kuldkala juurde jne. Müüjal pole õigust keelduda.

Ma ei tea kahjuks kuidas on selle seaduslikkusega, kuid olen näinud et mõnes poes öeldakse sel puhul kindel ei - loomulikult koos selgitusega, miks. Ning klientide poolelt pole kaebusi tulnud, pigem vastupidi.
kpl Kalake kirjutas:
Alati tuleb endal kodune töö ära teha ja ka ise uurida, millised on õiged pidamistingimused, akvaariumisuurus jne, mitte võtta tõe pähe, et keegi kuskil rääkis või aga mu sõbral on nii.

See on tõsi, nii peaks olema. Kuid me peame arvestama ka seda et paljude jaoks on kaupluse müüja ainus infoallikas keda loetakse profiks ja usaldatakse, sestap kaasneb sellega pisut rohkem vastutust kui sõbral kes väidab et tal on 20 kala 15 liitrises akvas ja see ongi normaalne sest praegu pole ju keegi ära surnud.

Teemakohast kah - 1 cm täiskasvanud kala pikkust 1 liitri vee kohta on loomulikult rusikareegel mis pole kaugeltki täiuslik, üldjuhul alati rõhutatakse et see on kasutatav vaid väikeste kalade korral. Pole vaja just erilist fantaasiat et mõista miks see ei sobi hästi ntx skalaaride puhul. Samas kui ka siin foorumis kõik kasutajad vähemalt selle reegli täitmist järgiks oleks suur hulk kalu päästetud hullemast.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 06:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma olen nõus, see pole sobilik akvaarium kala jaoks, vähemalt mitte pikemaks pidamiseks.
Aga ega see mulli müük ei lõppe ka vist enne kui selle järgi enam nõudlust pole. Mul on alati hea meel kui inimene tuleb mulli ostma, kuid lahkub poest 60 liitrise komplektiga, raha rohkem teenitud ja kaladel paremad tingimused :) Kuid on palju kindlameelseid inimesi, ei saa meilt, ostab kala ikkagi ja läheb ostab kasvõi vaasi.
Selle keeldumise koha pealt.. Olen näinud küll kordi kui veenad inimese ümber, kuid ta tuleb järgmine päev uuesti, satub teise inimese otsa ja ostab ikka selle tahetud kala. Mõned valetavad järgmine kord oma akvaariumi oluliselt suuremaks kui neile on öeldud, et see kala ei sobi sinna.
Tsiteeri:
Kuid me peame arvestama ka seda et paljude jaoks on kaupluse müüja ainus infoallikas keda loetakse profiks ja usaldatakse, sestap kaasneb sellega pisut rohkem vastutust

Sellest on väga kahju. Müüja lihtsalt füüsiliselt ei jõua inimesele kogu raamatut ümber jutustada. Tavaliselt ikkagi uuritakse enne kui lemmikut võetakse tema pidamistingimusi. Juba see, et igas poes aetakse erinevad juttu võiks panna inimest ise rohkem uurima, mitte valida endale pood kui räägitakse seda, mida ta kuulda soovib. Tegelikult on eestikeelset kirjandust ilmunud küll, kust saaks infot. Koerte, kasside ja näriliste puhul nt kaalutakse kuid, kas võtta või mitte. Kuid kalu ostetetakse millegipärast rohkem hetke emotsioonide ajel, vaatamata sellele, et mõne kala eluiga on oluliselt pikem kui neljajalgse sõbra oma. Ka seda ei saa müüja kaela veeretada.

evelinsepp kirjutas:
aga tavaliselt ei küsita et ks inimene tahab sellist kinki(nt kui on sellel inimesel on sünnipäev siis ei taha keegi ju üllatust rikkuda)

Väga vastutustundetu on inimesele kinkida looma kui ei tea, kas ta seda üldse tahab, jutt ei käi ainult mitte kaladest. Seda vastutustundetust ei saa müüja peale veeretada.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Viimati muutis kpl Kalake, Neljapäev Nov 27, 2008 12:26, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 08:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui juba diskussiooniks läks siis avaldan veel arvamust.

Kpl Kalake väitis, et foorumis on ainult 10 inimest kelle juttu tasub kuulata ja ülejäänu on jama. Ilmselgelt pakkus ta ennast selleks üheks kümnest.

Väidan vastu, et kauplus on küll viimane koht kelle arvamust uskuda, sest nende eesmark on oma kaup maha müüa ja eetikast nende puhul ei saa rääkida üheski kontekstis. Nad võivad üht-teist teada aga ega see ei tähenda, et sulle seda infot jagatakse.

Olen päris palju olnud tunnistajaks kus kaupluses otse valetatakse näkku kalade pidamistingimuste kohapealt et saaks oma kaubast lahti. Üheks tüüpilisemaks on, et ohh, sellesse juwel 60 võite rahulikult 10 küldkala panna. See on veel leebem variant, karmim ongi seesama kinkekomplekt. Taktitundelise inimesena ma ei sekku, sest see on nende äri ja ok, las ta siis olla. Siiamaani ainuke asi mida tõepähe võtta on, et tõesti öeldakse, et kuldkaladega kokku peale antsude teised ei sobi.

Mis puutub mulli nõudlusesse, siis kauplus on alati olnud see koht kes kujundab ise nõudlust. Selleks müüüjad ongi kes peaks suutma inimesele selgeks teha MIKS peaks ta ostma just kallima ja sobivama kauba. Kui kauplus ise pakub lausa komplektina välja sellist kaupa, siis loll kasutaja eeldab, et nii ongi õige. Kauplus tekitab ju nõudluse vales kohas - ostke kingiks kala ja meil on teile lausa ideaalne komplekt selleks pakkuda!- on teie sõnum asjatundmatule.

Ei tahtnud diskuteerida kalakese mulli üle vaid teemal kelle juttu siis uskuda, kuna kalake ise selle teema üles võttis.

Et asi liiga ühekülgseks ja kpl Kalake süüdistamiseks ei läheks väidan: ärge küsige ega uskuge kunagi seda mida teile poes öeldakse. Enamvähem jama aetakse ja otse näkku valetatakse IGAS POES.

Pood ei ole akvaristide klubi vaid äriettevõte ja poe eesmärk on kaup maha müüa, mitte (tasuta) nõu anda. Mida rohkem elukaid sureb, seda parem poele. Samuti on parem müüa võimalikul sobimatu kaup, sest siis on kasutajal vaja hiljem õige lisaks osta. Karm aga nii see on. 300 kroonise kingituse tehes pannakse kingisaajale kohustus osta 3000 krooni eest kraami, et seda kinki nagu vaja kasutada saaks. Äriliselt OK, eetiliselt mitte.

Pood võiks kasvõi sildi üles panna küsimusega "Kas pidasid saajaga nõu enne kui elus asja kingid?" Muidugi ei välistaks see,e t ei kingitaks eelnevalt kokkuleppimata kingitusi aga vähemalt koputatakse kinkija südametunnistusele.

Koeramüüjad näiteks ei müü igale esimesele vastutulijale ja soovijale kutsikat, ostja tausta uuritakse ikka päris põhjalikult.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

kpl Kalake kirjutas:
evelinsepp kirjutas:
aga tavaliselt ei küsita et ks inimene tahab sellist kinki(nt kui on sellel inimesel on sünnipäev siis ei taha keegi ju üllatust rikkuda)

Väga vastutustundetu on inimesele kinkida looma kui ei tea, kas ta seda üldse tahab, jutt ei käi ainult mitte kaladest. Seda vastutustundetust ei saa müüja peale veeretada.

selle peale tean mina vanarahvatarkust, et elusolendit ei kingita... saite aru küll, taimed on ka elus organismid aga need jäävad ikka välja :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 12:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Urmaz kirjutas:
Kui juba diskussiooniks läks siis avaldan veel arvamust.

Kpl Kalake väitis, et foorumis on ainult 10 inimest kelle juttu tasub kuulata ja ülejäänu on jama. Ilmselgelt pakkus ta ennast selleks üheks kümnest.

segu kirjutas:
kes sis aitaks mind ilusti ps-i kaudu
siin ajavad kõik erinevat juttu ja eriti nagu ei saa aru,jääb segaseks

See väide tuli tegelikult mõeldes sellele postitusele.
Siin on tõesti kümmekond inimest, kes on laia silmaringiga ja oskavad praktiliselt iga probleemi puhul aidata.
Võibolla väljandasin ma end valesti, iga inimene oskab head nõu anda just selle probleemi puhul, millega ta kokku puutunud on või oskab paremini seletada nt just nende kalade käitumist, keda ta peab.
Ennast ma nii laia silmaringiga ei pea, kui ma ei tea, siis ma lihtsalt ei oskagi aidata.
Tsiteeri:
Pood ei ole akvaristide klubi vaid äriettevõte ja poe eesmärk on kaup maha müüa, mitte (tasuta) nõu anda. Mida rohkem elukaid sureb, seda parem poele.

Igas poes saab nõud täpselt niipalju kui on ajaliselt võimalust ja teadmisi. Raamatut ei hakka keegi ümber jutustama. Samuti pole eesmärk lasta inimeste kaladel surra.

PS Urmaz, palun saada mulle ps-ina, kas see inimene, kes ütles, et 60 liitrisesse võib 10 kuldkala panna töötab veel poes.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 12:47 
Moderator
Kasutaja avatar

kpl Kalake kirjutas:
Mul on alati hea meel kui inimene tuleb mulli ostma, kuid lahkub poest 60 liitrise komplektiga, raha rohkem teenitud ja kaladel paremad tingimused :) Kuid on palju kindlameelseid inimesi, ei saa meilt, ostab kala ikkagi ja läheb ostab kasvõi vaasi.

Kui ta seda teeb siis teeb oma vastutusel. Praegu aga kui vaatan kasvõi Kalakese kodulehte siis seal pole küll märkigi selle kohta et see kinkekomplekt vaid ajutine asupaik on - mõnigi ehk teeb selle järgi oma kingiplaanid. Kui kauplus tõesti head soovib siis saaks ju sinna kirjutada juurde üherealise disklaimeri nagu sigaretipakil et "Komplekti kuuluv akvaarium sobib kuldkalale vaid ajutiseks elupaigaks". Samamoodi sildi saaks panna ka otse kinkekomplekti peale poes. Kuni seda pole tehtud tundub jutt headest kavatsustest pisut silmakirjalik, kas pole? Ehkki mulle on tõesti arusaamatu miks üldse sellist komplekti peaks pakkuma kui on teadmine et see ei sobi kuldkala pidamiseks.
kpl Kalake kirjutas:
Sellest on väga kahju. Müüja lihtsalt füüsiliselt ei jõua inimesele kogu raamatut ümber jutustada.

Loomulikult ei jõua, kuid on ka teisi teid. Saaks ju ise panna kirja aabitsatõed hullema ärahoidmiseks, A4 leht oleks tõenäoliselt piisav - pole ju suur kulu ning seda saaks algajatele kaasa panna. Ka raamatute pakkumine oleks variant. Oma veebilehel saaks vajalikku infot levitada, hiljem ostjale poe visiitkaart kaasa kus veebilehe aadress - saate veel ostjatele hiljem veebilehe kaudu tasuta lisareklaami edastada. OK, kui muud ei jaksa siis kasvõi foorumis olevatele algajatele mõeldud artiklitele viitamine oleks lahendus, see ju hoopis lihtne ja odav variant.
Enamus inimesi pole pahatahtlikud, nad lihtsalt ei tea kaladest midagi. Kaupluse müüja on nende esmane infoallikas, paljud ehk ei teagi kust mujalt abi saada. Koera ja kassi puhul oskavad inimesed rohkem ette kujutada loomade vajadusi, kalade puhul nende ettekujutus lemmikute vajadustest võib piirduda sellega et vaja on vett ning aeg-ajalt ka süüa anda, ja kogu lugu.

Viimati muutis Rein, Reede Nov 28, 2008 12:06, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 01:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
kpl Kalake kirjutas:
Mul on alati hea meel kui inimene tuleb mulli ostma, kuid lahkub poest 60 liitrise komplektiga, raha rohkem teenitud ja kaladel paremad tingimused :) Kuid on palju kindlameelseid inimesi, ei saa meilt, ostab kala ikkagi ja läheb ostab kasvõi vaasi.

Kui ta seda teeb siis teeb oma vastutusel. Praegu aga kui vaatan kasvõi Kalakese kodulehte siis seal pole küll märkigi selle kohta et see kinkekomplekt vaid ajutine asupaik on - mõnigi ehk teeb selle järgi oma kingiplaanid.

http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=33
Pikas jutus on kirjas:
Pikema eluea tagamiseks on soovitav talle mõne aja pärast suurem akvaarium muretseda.
Teen eraldi märke sellest komplekti juurde ka.

Rein kirjutas:
kpl Kalake kirjutas:
Sellest on väga kahju. Müüja lihtsalt füüsiliselt ei jõua inimesele kogu raamatut ümber jutustada.

Loomulikult ei jõua, kuid on ka teisi teid. Saaks ju ise panna kirja aabitsatõed hullema ärahoidmiseks, A4 leht oleks tõenäoliselt piisav - pole ju suur kulu ning seda saaks algajatele kaasa panna. Ka raamatute pakkumine oleks variant. OK, kui muud ei jaksa siis kasvõi foorumis olevatele algajatele mõeldud artiklitele viitamine oleks lahendus, see ju hoopis lihtne ja odav variant.

Väikse artikli peale algajatele olen mõelnud, paraku on see ka mõtteks jäänud. Kättevõtmise asi.
Raamatud on meil täiesti müügil olemas ning siia foorumisse oleme samuti saatnud inimesi lugemaks artiklit kalade pidamisest ja hooldamisest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 02:25 
Moderator
Kasutaja avatar

kpl Kalake kirjutas:
http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=33
Pikas jutus on kirjas:
Pikema eluea tagamiseks on soovitav talle mõne aja pärast suurem akvaarium muretseda.
Teen eraldi märke sellest komplekti juurde ka.

OK, see jäi mul tõesti märkamata sest läksin veebilehelt infot otsima nagu ehk enamus potentsiaalseid ostjaid, avalehelt valisin Kaubad ning selle alt Kalakese kinkekomplekt, seal küll pole viidet et kuskil midagi enamat kirjas oleks. Tõsi, võimalik et kasutatakse Javascripti mis mul siin lihtsalt maha lõigatakse. Muide, ka see viidatud lõik on stiilis "oleks kena kui te nii teeksite aga pole ka midagi kui te nii ei tee". Aga see selleks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 03:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma ei saa ka mitte aru, miks Kalakese pood oma head nime kaladele mitte just eriti sobiva (pehmelt öeldes) kauba müümisega ja reklaamimisega määrib. Te ju müüte palju head ja päris mitmete asjade alal olete vist ainsad maaletoojad (kasvõi vee jahutustehnika). Kas selle viletsa purgi müümine tuleb tõesti majanduslikult kasulik? Et isegi oma nimega riskida...? Noh, ma ei ole majandusteadusega kursis, ei tea... Kummaline igatahes.
Kindel pole aga teised asjalikud zookauplused VIST säärast asja ei müü ?

Aga eriti lihtne voldik (kokku A4 leht) algajatele on täiesti olemas. Akvarist Josefiina jagas lahkelt mulle ka poetäie ja olen neid aeg-ajalt inimestele pihku pistnud. Ehk Josefiina lubab poel seda kasutada? Niisama vaatamiseks võin ta peale masinasse skännimist üles riputada, kui huvi on.

PS. Mis oleks, kui paneks kusagile siia foorumisse algajate jaoks üles lihtsalt faktid, miks pisike mull kalade pidamiseks ei sobi?

PS.1. ...oma silmas palki ei näe....ma omasin ka kooliajal ca 5-liitrist mulli. Seal elas bettade paar. Õnneks läks katki! Hiljem alles sain teada et see purk sobib pigem kurkide soolamiseks. Nii et tõesti, inimene vaatab et letil on säärane kena asi, ilus kuldkala (muinasjuttudest tuttav ja puha) ujub lõbusalt sees ja...ostabki lapsele. Ega ei tea küll kui pole spetsiaalselt uurinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minule meeldiks kui sellel saidil oleksid akvaristide arvamuste kõrval ka poodide esindajad. Ärgem tõrjugem neid välja!
Absoluutset tõde ei ole niikuinii olemas, aga tõe lähedale jõudmiseks peab kuulama erinevaid arvamusi ja nendest killukestest iseenda jaoks tõekspidamised kokku panema. Kes seda ei suuda teha, loen paratamatute juhtumite hulka ja nende inimeste põikpäisuse murdmiseks ei aita ükski vägi...ei müüja, ei internetisait, ei A4, ei praktikute soovitused.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 10:21 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ma olen ka seda meelt, et kauplus ei peaks soodustama olukorra tekkimist, mis võib viia looma sandistumise või surmani, v.a. juhul, kui tegu on elussööda müügiga (k.a. maosööt), kuna ka sööja, kes söödalooma surmab, peab millestki toituma.

P.S. urmazele: ma arvan, et katrin aka kpl kalake võib ma teadmiste poolest top10-s platseeruda küll ja ma ei kahtle, et ta oma teadmisi ka klientidega jagab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 11:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Tjah, lugesin veelkord kogu lõime läbi. Urmaz on selgelt ülekohtune kaupluste suhtes - kindlasti pole nii et Enamvähem jama aetakse ja otse näkku valetatakse IGAS POES. Ilmekas näide on Maria, vaevalt leidub siin kedagi kes kahtleks Maria pädevuses ning abivalmiduses ning ka tema on ju seotud kalapoega. Tean ise poode kus kindlasti ei aeta jama, kuid ma ei hakkaks neid esile tooma - kuid neid ikka on. Tegelikult on ju ka Katrin siin foorumis olnud abivalmis ning kirjutanud täitsa asjaliku juttu, küllap ta samamoodi ka kaupluses toimetab. Mis puutub mulli siis sellega on asi tiba keerulisem, vaevalt see Katrini otsustada on kas mulli edasi müüa või mitte, nii et ei maksa kogu pahameelt tema peale välja valada - vaatamata sellele et ta on kpl Kalake. :) Ja ma tõesti loodan et Kalake lõpetab nende mullidega mässamise.
Mida me omalt poolt teha saame on vast selle teadmise levitamine et mull pole kuldkala akvaariumiks sobiv ning et selle müümine pole just kena tegu. Kui kaob nõudlus, loobutakse vast ka kergema südamega sellest ärist. Ja kui mitte siis küllap peagi mulli kasutamine kalaakvaariumina ka siinmail seadusega keelatakse, vaevalt keegi selle vastu eksida soovib.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 27, 2008 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
Ilmekas näide on Maria, vaevalt leidub siin kedagi kes kahtleks Maria pädevuses ning abivalmiduses ning ka tema on ju seotud kalapoega.
Tegelikult on ju ka Katrin siin foorumis olnud abivalmis ning kirjutanud täitsa asjaliku juttu, küllap ta samamoodi ka kaupluses toimetab. Mis puutub mulli siis sellega on asi tiba keerulisem, vaevalt see Katrini otsustada on kas mulli edasi müüa või mitte, nii et ei maksa kogu pahameelt tema peale välja valada - vaatamata sellele et ta on kpl Kalake. :)

Kuldsed sõnad, mõelge selle peale ja olgem sallivamad! Nimekirja lisaksin ka Dasha, kes on poes tööl ja on õigustatult oma töökoha patrioot.
Oleks selliseid inimesi rohkem. Firmale kuldaväärt personal kes vabast ajast ka viitib oma tööasjadega tegeleda. See on kutsumus.

P.S. Viimati külastasin Kalakese poodi pühapäeval, 16.11 ja oli kaks teenindajat. Üks oli nii ja teine oli naa. :) Järsku oligi Katrin, kes minu küsimustele suutis vastata (soolase akva kohta- oli selline plaan, nüüdseks see on tulevikku lükatud) ja teine oli keegi muu. Kokkuvõttes jäin rahule ja külastan neid veelgi.:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 28, 2008 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Urmaz kirjutas:
Koeramüüjad näiteks ei müü igale esimesele vastutulijale ja soovijale kutsikat, ostja tausta uuritakse ikka päris põhjalikult.

Jah ja ei. On olemas nn. "Kuldse Börsi" müüjad kel on suva, peaasi, et "kaubast" lahti saada ja on olemas üle Eestis ja ka maailmas tuntud kasvatajad kellele peab tõesti potensiaalne ostja oma võimekust/kogemust tõestama. Räägin enda kogemuse põhjal (staaž koertega 26a). Akvarist.ee mõttes on see offtopic, aga antud teemasse see sobib, et eristada müüjat ja müüjat Vabandan.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 28, 2008 01:15 
Akvarist

Kusagil lugesin, et kui kuldkala alguses liiga väiksesse purki panna, jääb ta kasv kängu ja tekivad ka muud tervisehädad, mille vastu hilisem suuremasse elupaika ringikolimine enam ei aita. Ei oska täpset viidet tuua, otsisin küll aga ei leidnud. Vaatan veel, ehk jääb silma.

Üles
 [ 32 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver