N222sty kirjutas:
Minul siis juhtus selline asi,et läksin vaheajal maale vanavanemate juurde.
Ema sellel ajal toitis kalu.Täpselt samamoodi andis süüa,nagu mina.
Kui tulin maalt tagasi,siis ema ütles,et mu kala(valge kuldkala punase peaga) ulbib pinnal,lõpused töötavad aga ema oli märganud,et tal ei olnud silmi peas.
Tahaks teada kes sööb kaladel silmi..
On ka ennem olnud.
Oli punnsilm(teleskoop).Tal samamoodi...Ujus mingi aja silmadeta,siis viskas vedru välja.
Oli ka 2 mõõksaba.Need kadusid üks päev lihtsalt ära,hiljem leidsin skeleti kusagilt tagant nurgast.
Ja taimede varred lihtsalt murduvad ära..
Milles võib asi olla.
Kes sööb ja mis taimedel on.
Ja kas keegi oskab öelda,miks mu kalade mari oli mitu päeva kivil ja nad hullult kaitsesid,kuid siis olin jälle mingi päeva 2 ära ja mari oli kadunud ja auk kus mari oli kinni aetud?
Akvaarium:200l
Kalad:
2 vuntsidega sägalist(u 3-4cm)
2 vuntsidega pisikest sägalist
2 päris suureks kasvanud põhjakoristajat(u 4-6cm)
2 tuliangerjat
2 kombitsatega valget kala,kellel sinised laigud küljepeal.
3 skalaari
5 mingit pisikest valged ja mustad...
Muidu elavad nad küll hästi.
punapea oli mul üks esimestest...Tema vastu polnud kellegil midagi.:S
See akvaariumi kooslus on ju täitsa mööda. Kuldkalad ( punamütsike ja teleskoop) ei sobi kohe mitte üldse sinna juurde.
Kalade kirjeldus on ka nii täpne, et need vastavad paljude liikide kirjeldusele, kelle iseloom on nii rahumeelne kui ka agressiivne. Palun täpsusta liike.
Kuldkalu võivad retsida 2 vuntsidega sägalist(u 3-4cm) ( synodontis, Hoplosternum?, isegi clarias on vuntsidega sägaline), samas võivad olla hoopis agresiivsemad põhjakoristajad: 2 päris suureks kasvanud põhjakoristajat(u 4-6cm) ( plecostomus, gibbiseps, gyrinocheilus?), tuliangerjad on ka varieeruva käitumisega ( just suuremad). Skalaarid on agressivsed ja ülejäänud su kirjeldatud kalad oleks kui UFOd ( kirjelduse järgi).
Veetestid ,veevahetuse suurus ja intervall, temperatuur ( kui see teada, võibolla saab seletada mõõksabade surma)? Mis täpsemalt taimedega toimub, paned väetist ka, mis taimed, palju valgust? Äkki lõhuvad mõned kalad taimi ( selleks vaja nii taimede kui kalade liike teada).
Siin vist selgeltnägijaid pole, kes teaks su akvaariumi olukorda täpsemalt.
Marja võis ka ükskõik kes nahka pista.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel
irma@kalake.ee