foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kalad ei kasva
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 04:45 
Akvarist

Tere!

Olen üsna väheste teadmistega akvaariumiomanik, seega küsin nõu teadjamatelt. Mis võiks põhjuseks olla, et kalad akvaariumis ei kasva?

Akvaarium on 120l, taimed kasvavad ilusti, mingit keemiat me ei kasuta, kalu söödame helvestoiduga, vahel ka külmutatud toiduga, lisaaineid ei anna. Lakmusega tehtud veetest mingeid kõrvalekaldeid ei näita. Temperatuur akvas on 22 kraadi. See akvaarium on meil olnud veidi üle aasta.

Kalad, kes ei kasva on mõõksabad ja mollid. (Üks ancistrus kasvas isegi:)). Ei kasva nii need kalad, kes on ostetud kui ka need, kes akvas ise sündinud. Akvas sündinud saavutavad mingi pikkuse (umbes 4cm ja nii jääbki).

Olen mõelnud, et võibolla anname kaladele liig vähe süüa. Kuid meil kipub tekkima vetikas (sellised hästi tumedad pehmed tupsukesed) ning lugesin, et selle vältimiseks ei tohi kalu üle sööta. Seega anname süüa suht miinimum normi järgi ja teeme nädalas ühe paastupäeva. Vetikas tekkis peale seda, kui taimi veidi harvendasin, et äkki siis ikkagi mingi toitainete ülejääk tekkis. Valgust laseme 10h päevas, nüüd üle päeva 8h, aga vetikas ikka tuleb tagasi. Puhastame 1 kord nädalas, vahetame šifooniga umbes seitsmendiku veest.

Mida soovitaksite ette võtta? kas lasta taimed uuesti vabalt vohama ja tõsta kalade söögikogust? Või vahetada rohkem vett? Või mis?

Aitäh, kes võtab vaevaks vastata!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 06:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu arust on 120 l akva päris OK suurus, iseasi, palju seal neid mollisid ja mõõgusid kokku on. Mul endal 110 l akva ja mõõgud ikka tublisti suuremad kui 4 cm! Ehk on viga ühekülgses toidus? Võiksid lisaks helvestele ja harvale külmutatud toidule pakkuda veel näiteks graanuleid ja tubifexi (kuivatatud ussikesed, minu kalad on täiega keerdus nende peale :lol: ) Ja kas see 22 kraadi temp väheke jahedavõitu pole neile?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 09:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

mu teada peaks ka 22 kraadi neile liiga vähe olema.mõõgudele ja mollidele peaks sobiv olema 25-27 kraadi pigem. ja mis kalade kasvamisse puutub siis tõsta temperatuuri ja oota veidi,küll nad kasvavad,

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 11:17 
Moderator
Kasutaja avatar

22 on tõesti natuke vähe sooja. Kas aga siin ei või olla tegu mingi geneetilise veaga? Oma akvas on ka mõned mollid, kes kasvanud juba suureks. Teised sama pesakonna kalad on ikka eriti pisikesed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 01, 2008 11:57 
Akvarist

aitäh, panin nüüd temperatuuri kõrgemaks ja lähen uusi kalatoite ostma. Kas on veel soovitusi?

Täiendan veel, et mõõksabasid on meil hetkel 3, mollisid 9, rasborasid 7, ancistrusi 2.

Ja muidugi tigusid on meil üliohtralt. See on ka üks probleeme, mida unustasin enne mainida. Eriti vohavad need pruunikad pikliku kojaga teod, kes on hakanud ka taimi sööma lisaks punastele tigudele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 02, 2008 12:51 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
põhjus võib olla nii temperatuuris kui toidus. liiga madala tempeatuuri juures jääb kalade kasv kängu, sest sooja hoidmine nõuab energiat. väiksem kehamass = väiksem energiakulu. toidusse võib asi puutuda niipalju, et toit võib olla liiga väikese energiasisaldusega, kui kalad peavad elama selise temperatuuri juures ja kulutavad rohkem energiat, kui liigikaaslased, kes elavad 5C kõrgema temperatuuri juures. elussööt koosneb 90% ulatuses veest, nii, et sealt pole ka suurt abi kaalukasvuks. otsi rasvasem toit (vt. rasvade sisaldust pakendilt).

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver