blackberry kirjutas:
Ei ma tahaks akva ise teha (pole palju raha
) aga siis saab juu kaane poest osta...palju sihuke valgustustega kaas maksab ? Ja palju päris taimed maksavad? akvasse v6ib ikka tavalist liiva sisse panna (lasen ennem veest läbi) ?? Ma ise loodaks mingi 100 liitrise akva teha.
"sihuke" valgustusega kaas maksab pea samapalju kui terve akva. See on kallis aga alati on võimalik pöörduda siin foorumis ära anda ja /või müüa rubriiki, vaadata hindu, võrrelda ja kaaluda. Pakun, et nii saad endale esimese akva kõige soodsamalt. 100 L akvaariumile peale valgustuse, mida on vaja taimedel, on tarvis ka palju muid asju. Filter näiteks, termomeeter näiteks, kahv, sifoon jms. Taimed poes on kallid alla 100 kr taim, ma ei teagi, ehk demersum? Mõistlik on vaadata "annan ära" alafoorumisse, sest tihtipeale on akvapidajatel rohimise aeg ja taimi on üle.
Tavalist liiva (ka mere äärest korjatut) võib akvaariumisse panna küll aga see tuleb enne LÄBI KEETA!!!! mitte ainult pesta.See Sinu "lasen ennem veest läbi" = rohevetika ja habevetika vohamine ning hägune ning kaladele eluks kõlbmatu vesi, mis kahjuks lõpeb kaladele fataalselt.
Loe ja uuri veel
vaata, mida "müüa" ja "ära anda" alafoorumites pakutakse. 100L alustuseks on väga hea iseenesest. Tubli! Aga enne, kui kalad sinna elama paned, tee kodutöö korralikult ära.
Edu Sulle!