foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: abi paluks
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 30, 2008 01:37 
Akvarist

Ma teen endale akvaariumi (mingi keskmise suurusega) ja tahaks tead mis kalu sinna panna ja mis tehnikat mul vaja.Foorumites kirjutatud et valgustust ka vaja...kas tavaline laulamp sobiks ?? :D ise tahaks sinna sisse panna igaljuhul p6hjakoristaja, milliseid kalu oleks hea sinna veel panna ja kas ma paneks sinna p2ris taimeid v6i kunst taimeid ?? muidu r22giti et l6ikaks kurgiviilu sinna ja siis ei n2ri kalad p2ris taimi 2ra ?? Kas p6hjakoristaja s66b sama toitu nagu k6ik teised (ootab kuni s66k p6hja langeb ) ??

Aitäh aja eest. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 30, 2008 01:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
oleneb ju kui suure akvaariumi sa endale teed?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 30, 2008 09:51 
Tekib küsimus, kas Sa teed endale akvaariumi või ostad selle poest? Arvan siiski, et ostad selle poest ja seega originaalmõõtmetes.
Sel juhul tuleb komplektis kaasa Sulle ka akvakaas, kus on juba valgustus olemas(juhul kui saad akvaariumi ilma kaaneta siis ka kaasi on müügil). Kaas on oluline just vee äraauramise takistamiseks ja ka igast sodi/tolmu akvasse lendamise takistamiseks. Lisaks on sel ka ju valgustus :)
Kui on valgustus olemas siis ei näe ma põhjust miks peaks sinna kunsttaimed panema. Kunsttaimed on vajalikud juhul kui akvas pole piisavalt valgust või kui on sedasorti kalad, mis taimi järavad.
Põhjakoristaja on üldjuhul ideaalne elukas, kuna hoiab Su akva üldjuhul puhtana.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 30, 2008 10:42 
Akvarist

Ei ma tahaks akva ise teha (pole palju raha :( ) aga siis saab juu kaane poest osta...palju sihuke valgustustega kaas maksab ? Ja palju päris taimed maksavad? akvasse v6ib ikka tavalist liiva sisse panna (lasen ennem veest läbi) ?? Ma ise loodaks mingi 100 liitrise akva teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 30, 2008 08:50 
Akvarist

Sul paistab üsna naiivne suhtumine olema. Sa ei tea akva pidamisest midagi ja juba ehitad ühte. Enne kui sisustuse peale mõtled tee endal kast ikka valmis või vähemalt proovi. Ikka sammhaaval eksju.

Ilmselt esimeks akvaks oleks nutikam hoida silma peal siin foorumis Müügi või Ära anda alamfoorumite teemadel. Sealt võid saada oluliselt soodsamalt ja ka kiiremini kui ise ehitades.

Võta kohe mõnuga hoogu maha...

Kui kast juba soolas siis saad kalu ka vaadata. Mind aitas väga "Esimene akvaarium" alamfoorum.

Edu sulle

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 31, 2008 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

blackberry kirjutas:
Ei ma tahaks akva ise teha (pole palju raha :( ) aga siis saab juu kaane poest osta...palju sihuke valgustustega kaas maksab ? Ja palju päris taimed maksavad? akvasse v6ib ikka tavalist liiva sisse panna (lasen ennem veest läbi) ?? Ma ise loodaks mingi 100 liitrise akva teha.

"sihuke" valgustusega kaas maksab pea samapalju kui terve akva. See on kallis aga alati on võimalik pöörduda siin foorumis ära anda ja /või müüa rubriiki, vaadata hindu, võrrelda ja kaaluda. Pakun, et nii saad endale esimese akva kõige soodsamalt. 100 L akvaariumile peale valgustuse, mida on vaja taimedel, on tarvis ka palju muid asju. Filter näiteks, termomeeter näiteks, kahv, sifoon jms. Taimed poes on kallid alla 100 kr taim, ma ei teagi, ehk demersum? Mõistlik on vaadata "annan ära" alafoorumisse, sest tihtipeale on akvapidajatel rohimise aeg ja taimi on üle.
Tavalist liiva (ka mere äärest korjatut) võib akvaariumisse panna küll aga see tuleb enne LÄBI KEETA!!!! mitte ainult pesta.See Sinu "lasen ennem veest läbi" = rohevetika ja habevetika vohamine ning hägune ning kaladele eluks kõlbmatu vesi, mis kahjuks lõpeb kaladele fataalselt.
Loe ja uuri veel :) vaata, mida "müüa" ja "ära anda" alafoorumites pakutakse. 100L alustuseks on väga hea iseenesest. Tubli! Aga enne, kui kalad sinna elama paned, tee kodutöö korralikult ära.
Edu Sulle! :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 31, 2008 06:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
praeguste teemade järgi olen mina aru saanud, et nagu kõigepealt tuleks kalad ja siis akvaarium :)
ma arvan küll, et enne muretse akva. kui see on sul kodus olemas ja sisustus on ka korras ja olemas ja kui vesi sees siis võid juba kaladele mõelda...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 31, 2008 08:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

kõigepealt tuleks ikka kaladele MÕELDA,ja siis vastavalt sellele millised kalad võtta kavatsed,selle järgi kujundad oma akvaariumi ja vee näitajad.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 03, 2008 07:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu kuldkalad kisuvad taimed üles ja närivad juuri... panime sinna akvasse ka kurgiviilu, muidu oli skalaaride akvas ainult. Nüüd mu kalad võistlevad kumb enne kurgi saab.... kuldkalad ei oska piiri pidada eriti...( iga päev saavad kõik korralikult muidu süüa) kui tahad päris taimi ja kuldkalu vaata ega nad neid ära ei söö. :mrgreen:

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver