foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: algaja ja kuldkalad
PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2008 03:47 
Akvarist

Kas tõesti on algajal kuldkalu nii raske pidada kui siin väidetakse? tahan võtta endale 2 kuldkala...punamütsike ja vist loorsaba...akvaariumi suuruseks miski 70 l arvan. Palun öelge, et mu lootus pole asjata, tahaks julgustavaid sõnu kuulda lisaks sellele, et on raske, raske, raske, kerruline.

Ja ma kavatsengi piirduda 2-3 kalaga!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2008 04:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina julgustan küll tegema ja katsetma, aga kui ei kavatse 2-3 kalaga piirduda, siis pea ka suurema akvaaiumi ostma. see pole niisama suusoojaks öeldud vaid ennetamaks keerulisi ja kurbi olukordi.

Üles
 Teema pealkiri: Re: algaja ja kuldkalad
PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2008 04:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

loogiline loom kirjutas:
Kas tõesti on algajal kuldkalu nii raske pidada kui siin väidetakse? tahan võtta endale 2 kuldkala...punamütsike ja vist loorsaba...akvaariumi suuruseks miski 70 l arvan. Palun öelge, et mu lootus pole asjata, tahaks julgustavaid sõnu kuulda lisaks sellele, et on raske, raske, raske, kerruline.

Ja ma kavatsengi piirduda 2-3 kalaga!

Väga palju on foorumis teemasid kuldkaladest ja nende pidamisest. Vaata vanemaid teemasid. Aga kuna Sul veel akvaariumi ei ole, siis 1 asi, mida pead kuldkalu pidades silmas pidama, et 1 kuldkala kohta arvestatakse minimaalseks akvaariumi suuruseks 50 L, Sinul siis kahe kala puhul VÄHEMALT 100 akvaarium.
Ja ei ole keeruline, hoopis huvitav on :) Igal juhul soovin edu :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2008 05:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
algus on kõik asjad rasked ja keerulised. kuid inimene õpib surmani ;)
mina soovitan kohe alustada suurema akvaga. sest akvaristide(kes asja hingega võtavad) kuldreegel on see, et iga akva jääb väikseks ja üks akva väheks :lol:
kui oled kindel, et ei teki kiusatust võtta juurde rohkem ja huvitavaid kalu siis võiksid alustada 100l akvaga. see peaks olema piisav 2 kuldkalale ja paarile põhjakoristajale(oleneb muidugi keda võtta).
kindlasti loe hoolega läbi siinsed teemad ja küsi julgesti kui miskit arusaamatuks jäi. arvan, et keegi ikka vastab. ja kindlasti mõtle kõik hoolega läbi.

niiet lugema , ostlema ja hiljem imetlema ;) julgemini julgemini :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2008 02:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu esimesed ja praegused kalad on loorsaba.kuldkalad, ei näe küll eriti suuri raskusi. Kuldkala (harilik) on vist vastupidav liik

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver