foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: probleem kuldkalaga
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 08, 2008 09:23 
Akvarist

kas keegi oskab öelda, miks mu üks kuldkala tahab olla pea alaspidi põhjas, teeb seda suurema osa ajast. ja kui ujub, siis ikka rohkem kas kõht üleval :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 08, 2008 10:30 
Akvarist

mul on ka nii.. aga mitte kogu aeg ja ma olen aru saanud et ta teeb seda lõbust :)
ma arvan et hetkel pole midagi viga kui ta ka õiget pidi ujub :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 08, 2008 10:39 
Akvarist

ei tea kas ikka on lõbu pärast. Ja teistest rohkem liigutab suud. Ehk siis ahmib õhku. Kui söögi panen, siis küll ruttab sööma. Aga muidu tahab olla üksi nurgas nagu oleks pahandust teinud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 08, 2008 10:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Keegi meist ei suuda Su akvat näha. Isegi gurudel oleks nõu andmiseks vaja veidi lisainfot. Loe seda: /haigused/5520/index.html ja pane vastused kirja.
Kõige kiirema ja pädevama vastuse saad, kui postitad oma mure haiguste foorumisse. Maria ehk aitab, kui mahti saab.
Ise pidasin kuldkalu viimati..oeh, ei mäletagi enam kui kaua aega tagasi. Ei ole kompetentne vastaja, niisama lahmida ei tahaks.
Probleem tundub olevat siiski tõsine, mõnulemist ei usu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 08, 2008 11:16 
Akvarist

akvaarium on 500l, väline filter, temperatuur 26, õhupump, kuna soetasin akvaariumi alles 3 nädalat tagasi, siis olen 2X 1/3 veest vahetanud.
Kalad sain kaasa akva soetamisel ja neid on 3 kuldkala, 4 neooni, 4 scalaret, 3 trichogaster trichopterus sumatranust, 5 corydoras agassizit ja 2 balantiocheilus melanopterusi. paras kompott. ilmselt häda ujupõieprobleemiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 08, 2008 11:25 
Moderator
Kasutaja avatar

tips kirjutas:
...ilmselt häda ujupõieprobleemiga.

Seda kahjuks juhtub aga siis peaks olema märgata et kala tahab sukelduda kuid ei suuda (kerkib korgina pinnale tagasi).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 09, 2008 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuldkala jaoks on temperatuur küll ikka meeletult kõrge.

Viimati muutis cosmical, Teisipäev Sept 09, 2008 07:58, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 09, 2008 04:53 
Akvarist

mis ma siis tegema pean, kui ma ju ei soojenda seda vett. jaon nad enne minu juurde jõudmist ka koos teistega elanud. Ma ei tea, kui vanad nad on, aga on ikka juba suured täiskasvanud kalad. Äkki on liiga vana juba?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 09, 2008 05:10 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tips kirjutas:
mis ma siis tegema pean, kui ma ju ei soojenda seda vett. jaon nad enne minu juurde jõudmist ka koos teistega elanud. Ma ei tea, kui vanad nad on, aga on ikka juba suured täiskasvanud kalad. Äkki on liiga vana juba?

kuldkaladest loobuma või nad eraldi tõstma. vesi peabki sul soe olema, sest kõik ülejäänud kalad on troopilised kalad, kui hakkad temperatuuri alandama, võivad terviseprobleemid neil tekkida.

asja juurde: tõenäoliselt on tegu siiski ujupõieprobleemiga, 1 võimalik variant, et transpordi käigus muljuda saanud. ei usu, et antud juhul on temperatuur konkreetse jama põhjustanud aga igal juhul ei tohiks kuldkala koos troopiliste kaladega pidada. küsitav on muidugi ka see, kuidas toimus akvaariumi ja kalade transport, akvaariumi sissetöötamine jms.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver