foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: temperatuur kaladel
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 08:29 
Akvarist

sai lastele soetatud väike akva,kus barbsed,skalaar ja põhjas ancu.Meil puudub soojendus pulk ja kraade 21,kas on oht et surevad ära?Suures akvas mul ikka 25 sooja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 08:38 
Akvarist

Pildid: 0
Ei usu mina et need nüüd sellise temperatuuriga ära surevad. Lihtsalt kui talvepoole tuba külmaks läheb..siis läheb vesi ka akvaariumis ja siis soojendust vaja. Ma pole seda veel üldse kasutanud... Ja minuarust pole 21 kraadi just külm ka... :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 08:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
tibuihu kirjutas:
Ei usu mina et need nüüd sellise temperatuuriga ära surevad. Lihtsalt kui talvepoole tuba külmaks läheb..siis läheb vesi ka akvaariumis ja siis soojendust vaja. Ma pole seda veel üldse kasutanud... Ja minuarust pole 21 kraadi just külm ka... :D

Ka neeger saab alaskas hakkama kuigi tunneb end seal üpris ebamugavalt. Mõnelt kalasid tutvustavalt internetilehelt leiab ka kaladele
soovitatavaid temperatuure ja muudki ning enne kui kalasid kokku kuhjama hakata oleks vägagi soovitatav selliste elementaarsete nõudmistega tutvuda.
Üks paljudest : http://www.aquahobby.com/e_freshwater_t ... m_fish.php pakub näiteks tiigerbarbustele 27 kraadist vett...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 09:06 
Akvarist

Pildid: 0
Tegelikult ma mõtlesin küll suve selle all...nimelt mul on akva temperatuur suve läbi täpselt sellisel tasemel olnud nagu vaja. Ma lihtsalt mõtlesin seda, et need kalad ei sure ära kui nad on 21 kraadises vees mõndaaega kuniks nad saavad ka omale soojenduse.Loomulikult ma ei väitnud seda et neid peabki nüüd jääaugus pidama hakkama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 09:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Praeguse külma ilma puhul...soovitaks tungivalt soojendi ostmist. Temperatuur toas langeb kuhu tahab hästi see kaladele ei mõju. Nagu siin enne vihjati: kindlasti kannatavad nad mõnda aega aga terved ja rõõmsad on kalad ikka siis kui temp. selline nagu neile sobiv.
Lisaks soovitatakse hoida temp. akvas stabiilsena. Ilma soojenduseta ei saa sedakuidagi tagada.
Vastuväide on muidugi see et looduses langeb ka öösel veekogu temp.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 09:46 
Akvarist

to tommike:lugeda ma oskan jah linkidelt palju kraade vaja aga tahtsin teada kui kellegil olnud nii ja järgi proovitud.Kalasid pole ma ka kuhjanud,sai suvel ostetud kui polnud vajadust soojendile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 31, 2008 10:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
kadikuldnokk kirjutas:
to tommike:lugeda ma oskan jah linkidelt palju kraade vaja aga tahtsin teada kui kellegil olnud nii ja järgi proovitud.Kalasid pole ma ka kuhjanud,sai suvel ostetud kui polnud vajadust soojendile.

Kui lugeda oskad linkidelt siis piisab mu esimesest lausest...
21 siiski ei võrdu kuidagi 26 või 27 -e kraadiga. Arusaamatuks tõesti jäi see kas see 21 kraadi
on nüüd nädalavahetuse küsimus (kuni soojendi hankimiseni) või kaladele pidev stressiallikas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 03, 2008 09:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

kadikuldnokk kirjutas:

no mina alustasin oma elu esimese akvaga selle aasta aprillis. ei ostnud ka soojenduspulka...temp. kõigub siiani umbes 2-3 kraadi jagu, kuna tuulutusaknast tuleb öösel jahedamat õhku siis nüüd olen muutunud murelikuks ja paaril kalal ka sabades lõhed tekkinud(ju vist sellest )
plaan lähiajal kiirelt soojenduspulk muretseda, et kaladel ikka hää elu oleks.
selline minu kogemus.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver