foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalad kaklevad
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 16, 2008 02:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii, mul on selline probleem , et minu 160 liitrises akvaariumis kalad täiesti kohutavalt kaklevad. Akvaariumis on : 2 mõõksaba , platy , vikerkala , 5 mollit ja kaks antsu. Emane mõõksaba oli nüüd nädala maimu akvas. Eile sündisid maimud ja tõstsin ta suurde ära. Nüüd nad kohutavalt isasega kaklevad. Rebivad uimi ja ajavad meeletult taga üksteist. Isane mõõksaba ründab ka Platy't ja omavahel kaklevad ka Mollid. Ma ei oska enam midagi teha. Isane molli peab ennast lausa nii tähtsaks , et läheb lausa vikerkala ründama , kuigi ta ise on temast tunduvalt väiksem. Mida ma tegema peaks , et nad maha rahuneksid.

160 l - Algus , 01.08.08 , ancistrus 17.07.08 , 2 Molly't , õunatigu 19.07.08 R.I.P , 2 õunatigu 30.07.08 , 4 mõõksaba , 3 Molly't , ancistrus ja Vikerkala 01.08.08, mõõksaba maimud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 16, 2008 02:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
hmmm mina pakuks, et isane su emast mõõgut eriti nö ää ei retsiks võiks sa muretseda talle veel ühe naisukese ;) osadel kaladel kaasaarvatud gupidel on see et ühe isase kohta mitu emast...
emane sai sul tittedega maha ja isane ehk tahaks uue laari kohe hakkama panna ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 16, 2008 03:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Unustasin lisada ,et üks pisike mõõksaba on akvaariumis veel. Ta on mingi 3 cm. Ta on minu meelest emane aga ma ei ole kindel kuna ei tea , mis vanuses neil saab juba sool vahet teha. Tal ei paista küll praegu veel "mõõka" olevat vms.

160 l - Algus , 01.08.08 , ancistrus 17.07.08 , 2 Molly't , õunatigu 19.07.08 R.I.P , 2 õunatigu 30.07.08 , 4 mõõksaba , 3 Molly't , ancistrus ja Vikerkala 01.08.08, mõõksaba maimud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 30, 2008 03:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asukoht: Tartu (üldiselt tartu lähedal) aga vahepeal ka mujal :D
Oota lihtsalt ja vaata :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 04, 2009 11:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul ka kaklusmure. Üks punamütsike ja üks tavaline kuldkala on filtriga 20-liitrisesest akvaariumist fighclubi teinud! :evil:

Paar päeva tagasi vaatasin, et punamütsike on kuidagi kiduramaks jäänud. Tänaseks tundub, et temas on ainult vare järgi ja teine kuldkala käib muudkui nokkimas - sikutab sabast ja togib teda muidu. Tõstsin praegu punamütsikese teise väiksemasse akvaariumisse aga mis teha tulevikus? :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 04, 2009 11:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Mõned ütlevad, et aitab akva sisustuse muutmine - taimi ringi tõsta, koopaid lisada jne. Kui aga miski ei aita, tuleb ikkagi riiukukele uus kodu leida(muide, ajutine "kartsa" ehk väiksemasse (maimu-)akvasse panek pidi vahest ka aitama.
Kuldkalade puhul on 20l isegi ühele sabale nagu konservikarbis (peldikus) elamine. Valikud: suurem akva (>=100l) või kaladele uue kodu leidmine. Kui nõrgem surnuks näksitakse, jõuab haigus mõne aja pärast ka tugevama kalani. See on vaid aja küsimus kahjuks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 04, 2009 11:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ahjaa, meenus veel, et viskasin paar päeva tagasi akvaariumisse kaks pisikest akvaariumitigu, kuid need ju ometi ei saa olla kakluse põhjuseks? Või äkki punamütsike ei saand tigudega läbi ja kärbus ja nüüd kuldkala niisama käib ja "ülbab" endast nõrgema kallal?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 05, 2009 12:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Mul ka kaklusmure. Üks punamütsike ja üks tavaline kuldkala on filtriga 20-liitrisesest akvaariumist fighclubi teinud!

Pole ka ime... 20 liitrit KAHE kuldkala jaoks.. normaalne oleks 100 liitrine akva neile kahepeale, mitte 20. Sellises meeletus ruumipuuduses annaks mina ka oma toakaaslasele pikki hambaid iga päev. Kaklevad nad sest sul on isegi ühe kala jaoks LIIGA VÄHE ruumi!

Tsiteeri:
Või äkki punamütsike ei saand tigudega läbi ja kärbus

Ei saanud TIGUDEGA läbi ?? ... see pole isegi võimalik :D Kuldkala ei saa tigudega läbi ainult sellel tasemel, et ta kipub neid ära sööma ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 05, 2009 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

MrR kirjutas:
Üks punamütsike ja üks tavaline kuldkala on filtriga 20-liitrisesest akvaariumist fighclubi teinud! :evil:

Vot see on tõsiselt valus. Ma ei raatsinud 20L isegi neoone pidada ja sul on seal 2 kuldkala... :( :( :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 05, 2009 12:16 
Akvarist

Pildid: 1
Võta kalu juurde .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 01, 2009 12:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui kaklusest juttu tuli siis muretsesin oma 100L aki 2 skalaari sellised noorukesed 1 on vast 3 cm teine on tiba suurem aga mitte oluliselt nii vb pool cm. ostetud sai poest ja ühest samast akist aga panin tähele et see suurem kiusab pidevalt väiksemat ajab taga ja togib milles võib põhjus olla äkki et uus kodu või midagi. muidu stressi neil ei tundu olevat söövad ilusti ja liiguvad aktiivselt ringi. ja teisi kalu ka ei ole. panin tähele et olen valinud ka natuke vist vale kala kuna see väixsem ujub ka kuidagi imelikult minarust nii pool viltu või nagu kuida öelda kreenis pisut. kas võib asi olla et pisem on pisut haige või puudega ja teine nüüd selle pärast kiusabki. äkki oskab keegi soovitada mida teha et terroriseerimine lõppex loobuda ei tahax kummagist ja eralditõstmis võimalus ka puudub
tänud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 01, 2009 12:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Scalared on territoriaalsed kalad minu teada. Igaüks valib oma põõsa oma koduks ja häda (eriti nõrgemale) kes läheneda riskib. kui veel peaksid paarid moodustuma, siis üksi jääja saab igalt poolt tappa kuni ... sureb kui akvarist oma kaitsvat kätt ei ulata. (Ühe säärase tõrjutu sain kunagi enda toidulistile. Elas päris kaua ja sai talle ka paariline leitud).
Teine asi on see, kui mülemad kalad nt. isased, kah pole rahu loota.
Mõned ütlevad, et tõsise kisma ja ümbertõstmise võimaluste puudumise puhul võib aidata akva ümber kujundamine: uus koht, võimusuhted pannakse uuesti paika.
Aga kala tervisele mõeldes oleks ilmselt targem ta kas ära anda või vahetada mõne teise (teisest soost) scalare vastu. Karta on, et muidu ta elupäevi kauaks ei jätku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 01, 2009 07:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänud aga tegin juba hommiku avastuse et nad on mul vist ära leppinud :D kuidagi kahtlane värk aga üle öö on kõik nagu muutunud ise algul arvasin et väixem ei saa äkki süüagi et ei lasta aga sellega polnud probleemi ja nüüd ujuvad nad peaaegu koguaeg koos korvuti ja ei toimu mingit togimist kui koos just ei ole siis vahe venib neil vast max poole aki pikkusex või üx pinnal teine põhjas aga üldjuhul koos. kas võis olla näitex seda et õhtu oli ühel kalal kõht tühi ja muutus agresiivsex või midagi. olen pannud tähele et mu kalad vist sööx 24 tundi järjest kui ainult ette panna söövad kõik ära aga üritan siiski 1 kord päevas doseerida neid

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver