foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: pleco
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 08, 2008 10:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Nädal tagasi ostsin endale pleco, aga ta on ikka kohutavalt arglik. Ise akvas kõige suurem, aga kükitab kivi taga ja ei ole mina näinud, et ta end liigutaks. Ega ma muretsema ei peaks?
Tahaks ka teada kui suureks ta võib siis ikka kasvada? Netist leidsin vastuseid 18cm - 60cm! Viimane ei sobiks kohe mitte. (on kahvatul kollakal taustal, mida pea-aegu näha ei ole, hallikaspruunid väiksed laigud. ) Pildi sain albumisse, aga kehvakese.

Viimati muutis ärtu, Kolmapäev Juul 09, 2008 09:07, muudetud 1 kord kokku.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 09, 2008 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul on pleco hetkel umbes 20 cm (loodan et rohkem ei kasva ka ;) ) , ja ta liigub rohkem öösiti ringi ;) ja endale ostsin ta siis kui ta ikka oli alles pisikene , kuskil 4cm (ostsin antsu pähe :oops: ) -ju ta sul alles tutvub ka olukorraga.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 12, 2008 03:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas teie plecod ka hävitavad ettejäävaid taimi nii et maa on must

Üles
 Teema pealkiri: Re: pleco
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 12, 2008 04:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

sõbersõber kirjutas:
kas teie plecod ka hävitavad ettejäävaid taimi nii et maa on must

minul ei hävita küll - ainult vahest kipub neid oma suure koguka kehaga maast lahti sakutama :? aga õnneks mitte väga hullusti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 12, 2008 04:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu häbelik on kah lõpuks liikuma hakanud ja mitte ainult öösel.Aga taimi ta suur ei lõhu. Eks aeg-ajalt topin kurki või muud neile nina ette. Mul vetikaid maa ja ilm, eks ta nosi seda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 13, 2008 01:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegin pidid pleco hävitustööst

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 13, 2008 01:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
sõbersõber kirjutas:
tegin pidid pleco hävitustööst

Jah, täpselt samasuguse hävingu suudavad muide ka ancistrused korraldada. Echinodorus bleheri on lemmiksihtmärk, ka tugeva taimena reklaamitud Java fernile tehakse lõdvalt ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 13, 2008 02:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul pleco eriti kurja ei tee, aga vist see tõttu, et antcius on juba töö ärateinud!
Akva alguses tuli kogu esimene taimestik asendada, sest antcius tegi 10:0. Nüüd olen proovinud vältida maitsvaid taimi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 13, 2008 03:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul ikka taimed säilivad -õnneks , aga ära ehmusin küll :shock: aga äkki mul sellepärast pole taimi sedasi hävitanud et annan ka erinevaid tablette lutsutada(ja mitte et ma neid tablette korraga annan ;) ) (iseasi kas see just aitab ) ja saab ka kurki :roll: või siis tõesti on mul vedanud temaga - loomulikult on ka antsud akvas , aga neil on hetkel oma töö pooleli ja pole nemad ka taimede kallal järanud ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 17, 2008 09:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu pleco on umbes 27 cm pikk,mingi aeg üritasin joonlauaga ära mõõta kui klaasi küljes rippus:D aga ta pole tavaline must vaid albiino vist,sest ta mul oranzikas pigem. Taimi ta iseeneset ei söö, aga on juhtunud et ehmatusest on taimi küll kruusa seest lahti löönud oma sabaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 18, 2008 09:34 
Akvarist

Hävingut korraldavad ainult siis kui neil piisavalt süüa pole - tahavad peamiselt taimset toitu ja hea oleks kui menüüsse kuuluks puit(juurikas näiteks)-paljudes toidutablettides on see ka olemas.Aga üldiselt liiguvad ka suuremad plecod taimede vahel suht hellalt ja graatsiliselt.
Ka paljud aafrika kirevahvenlased jätavad taimed suhteliselt rahule kui neile piisavalt taimset toitu anda.
Minu kogemuse pöhjal on echinodorus bleheri üks vähenõudlikumaid ja vastupidavamaid taimi , lisaks on tal laiahaardeline tugev juurestik ,mis teeb väljakiskumise raskemaks.
Päikest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 20, 2009 09:52 
Akvarist

Tahaks seda teemat üles poole tõsta. Kuna on suur huvi lugeda veelgi ja rohkemgi veel ka teiste akvaristide isiklikke kogemusi selle huvitava kalaga.

Endal 2 Plecot. Poole aastaga on 20 cm kasvanud ja praegu 25 cm. Väga müstilised ja lahedad iidse olekuga tegelased. Minul elavad nad ühises vesises maailms koos kahe Oscariga, kes kasvavad tunduvalt aeglasemalt. Nimelt hankisin nad endale suht lähestikku aegadel ja olid kõik tuues 5 cm. Oscarid praeguseks ~14 cm (Plecod 25 cm).
Kuigi Plecod on peamiselt taime-vetikatoidulised, siis minu omad lutsutavad suurima naudinguga Oscaritele pandavat liha (veise-kana-kala). Ok, nad lausa ahmivad seda kahe suu poolega. :)

Ehitasin kõigile oma isiklikud "elupaigad", kuna kasvasid eelmistest kiiresti välja
/404.html
Nii, kui ridaelamud akvasse said, nii need ka kohe asustati ja on siiani igal oma koht ja teise elamisse ei pürgitagi (ega Sinagi ju naabri korterisse lähe) :P.
Kui on liha andmise aeg Oscaritele, on Plecodel silmad kiivalt lahti ja kohe asutakse vaikselt luurele liha suunas ja seda maiustama (lutsutama).
Omavahel nad nii suured semud ei ole, nagu Oscarid, kes hõljuvad akvas pidevalt külg-külje kõrval. Plecode vahel on ka mõnikord õhtuti pisukest rivaalistemist või koha kätte näitamist näha. Samas, väga suurt kismat pole neil olnud - lihtsalt pisuke rivaalitsemine. Kui üks teisele oma võimu ette näitab ja teine eemale läeb, on taas rahu majas ning "igaüks oma kodus". Rivaalitsemine kestab vaid loetud sekundid ja seda õnneks mitte väga tihti, et peaks sellepärast muretsema (vähemalt mitte veel). Enamasti on nad eraldi oma pesas vaikselt (nö päevasel aal, mis ööl, vat ei tea - sulpsatusi olen kuulnud). Olen ikka imestanud, kuidas nad jaksavad oma suurt keret sedasi "korteri" laes hoida :)
Minul nad taimi ei lõhu. Vähemalt mitte neid, mis mul praegu seal kasvamas (nime kahjuks ei tea, aga üheski akvas pole keegi neid suutnud lõhkuda /404.html). Jah, olen küll näinud, kuidas mõnikord taimelehti ka lutsutavad, aga läbinärinud neid ei ole. Aga oh jah - jäätmeid tekitavad küll kõige rohkem, võrreldes ükskõik millise mu teise kalaga :)

Huvitav, kas visuaalselt nende sugu on võimalik määrata?
Kas kellegil on õnnestunud ka neilt järglasi saada? Olen lugenud, et selleks vajalik miski suure läbimõõduga (savist)toru, kuhu saavad järelkasvu poetada. Kui vanalt nad suguküpseks saavad?
Lisaks Oscaritele antavale lihale saavad ka nii ülepäeviti Novo Pleco tablette, erinevaid graanuleid jne, aga neid näib liha rohkem huvitavat :) Mis Sina neile süüa annad või mis on nende meelis toit?

Ühesõnaga - kirjuta siia oma Plecodest, nende kasvatamise rõõmudest-muredest ning kogemustest neid oma akvas pidada.
Kellega koos elavad?
Kui suures akvas?
Kui suur(ed) ta(nad) Sul on?
Kuidas omavahel (ja teiste kaladega) läbi saavad?
... jne jne?

Sain hiljaaegu Ärtult väikesed Nigro pojad (suurimad tänud - tegelased maru uudishimulikud ja lahedad), kes praegu nö "beebilas" kasvu kogumas. Tulevikus mõtlen, kas neid võib-saab panna Oscarite-Plecode maailma!?

Oleks vägagi huvitav lugeda kõike Plecode kohta.
Jään huviga siia kirjutisi ootama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 20, 2009 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

lyy kirjutas:
Sain hiljaaegu Äntult väikesed Nigro pojad (suurimad tänud - tegelased maru uudishimulikud ja lahedad), kes praegu nö "beebilas" kasvu kogumas. Tulevikus mõtlen, kas neid võib-saab panna Oscarite-Plecode maailma!?

See huvitaks ka mindki, olen samuti nigrodest huvitatud, kuid ei kujuta ette kuidas võivad nad oskarite ja plecoga läbi saada.

Ise sain pleco omanikuks umbes kuu tagasi. Täiskavanud isend.
Pikkuseks on tal umbes 35 cm. :)
Tegutseb enamuse ajast ilmselt öösel, kuid ka päeval näeb teda ühest akvaariumi otsast teise ujumas ja sis maha kivisid lutsuma potsatamas.
Oskaritega saab ta hästi hakkama, ei tee teised temast eriti väljagi.
Kuigi hommikuti äratab ta oma suure sulpsatusega nii mõnigi kord ülesse, kuna akva mul nimelt magamistoas :D
Igaljuhul on ta väga vahva tegelane.
Süüa annan talle samamoodi Novo Pleco tablette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 24, 2009 10:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui te plecodest räägite, siis miks te ei räägi mis pleco see täpsemalt on? Plecosid on ju megalt palju, erinevates suurustes ja erinevate toitumustega. Oleks tore lugeda milliseid plecosid siin inimestelt leidub, sest lihtsalt sõna pleco ei ütle tegelikult midagi. See on sama hea kui öelda, et mul on akvaariumis kala. So what kind of fish?

Minu akvaariumist leidub hetkel ainult L-001 (Pterygoplichthys Glyptoperichthys joselimaianus).

Viimati muutis piraja, Kolmapäev Mär 25, 2009 03:17, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 25, 2009 12:43 
Akvarist

Veebis otsides tuvastasin, et minu Pleco peaks olema Pterygoplichthys gibbiceps
/404.html

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis