foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 9 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:33 
Akvarist

Ei tahaks kedagi teemapüstitusega vihaseks ajada :)
Aga tahaks teada, kas on keegi sellist asja proovinud. Vesi, temp jne peaks ju teoreetiliselt sobima. Kõhklusi tekitab ainult barbuste üleliigne huvi teiste pikkade sabade suhtes.
Nii et palun ärge mind kividega loopige (klaas läheb katki), aga tähelepanekud kalapsühholoogidelt on teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

No mina usun, et su tapluskalast ei jääks midagi järele. =D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Minul oli 4 barbust ja kukeke ühes 54 l. Barbused on jah ühed suured sahkerdajad ja ründasid pea kõiki teisi elanikke, aga mitte kukke. Kukk lihtsalt ajas end puhevile ja siis oli see varblase kari laiali. Muidugi teine asi, kas ta ikka 10 vastasega hakkama saab.
Kirjanduses ei soovitata üldiselt sellist kombinatsiooni.
Minu arust on hoopis üks teine probleem: barbuste akva võiks ikka oma 80l olla, nad vajavad oma sahkerdamiseks tõsist ruuumi, muidu lähevad kaklema. Minul läks üks Corydoras nende hingekirja ja oleks teinegi läinud, aga andsin need 4 huligaani ära. Muide väga toredad sellid kui halvad kombed välja arvata.

Viimati muutis ärtu, Esmaspäev Juun 30, 2008 09:49, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:46 
Akvarist

Väidetavalt barbused, kui neid on piisavalt palju ja akva piisavalt suur, teistele kaladele üleliigset tähelepanu ei pööravat. Selletõttu julgesingi küsimuse tõstatada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda viimast väidet natuke nagu kinnitaksin. On 240 l kus sees 7 barbust, SAE, antcistrused, mõned mõõgad, platy. Keegi ei ahista kedagi. Platy peab end vist juba barbuseks, ujub nendega koos parves ringi.
Võib-olla juhus, need barbused on selle seltskonnaga koos kasvanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2008 02:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu Barbuste kari on ka igavene röövlikamp, aga isane tetra on neile koha kätte näitand ja nad ei bossa ega midagi. Algul kui tetra sisse tõin ampsati talt piiske tykk saba küll ära aga nüüd on kõik tagasi kasvand ja barbused ei noki kellegi kallal. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 05, 2008 11:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
mul ka kari barbuseid-4tetra,4musta ja 3albiinotetra,ja 2 vana suurt sägalist.
kui tõin akvasse 2 SAED, olid barbused kogu aeg nende lähedal ja uudistasid ning tahtsid veidi nagu taga ajada, saed ei julgenud isegi vetikaid süüa,
nüüd aga olukord selline, et barbused pidevalt jagelevad omavahel ja kui nad suures parves ühest akva otsast teise ujuvad, siis SAED ujuvad ka parves tihtipeale kaasa! lisasin hiljuti akvasse 2 väikest ancu- need ei pakkunud barbustele üldse pinget.
olen pikalt mõelnud millist kala veel juure muretseda, aga barbuse karjale ei saa vist rohkem kedagi juurde lisada ja akva pole ka just eriti suur 100l. võibolla ostaks paar kirss parbust või punast barbust?

Üles
 Teema pealkiri: barbusekesed
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 08, 2008 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu 160-ses kastis elab kirjus selckonnas ka 6 leekbarbust (oranzid noh) Aga algusest peale polnud nendega probleeme. Ei kisu nad teisi, q ruumi piisavalt. K6ige suuremad p2tid on meil hoopis gupid :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 08, 2008 07:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii võin jagada kogemust siis kuidas käitub siiami tapluskala ja barbused omavahel, mul nad ei tee mitte kui midagi, isegi ei uudista yksteist. Siiam rahus omas üksinduses ujub ringi ja kui keegi liiga lähedale kogemata tuleb siis ajab oma uimed ja lõpsepealsed turri ja etleb natuke kuni tegutseb omaette jälle edasi.

Üles
 [ 9 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver