Tänaseks on siis nädal ja viis päeva täis. Neli veel olemasolevat maimu on suht heas vormis ja on vaikselt hakanud juba 30l akvaariumis maid avastama.. Suures akvaariumis visati eile õhtul uuele lehele taas marja. Tunne on nagu sünnitusmajas, et jälle peaks midagi nagu ette võtma.
Täna koju jõudes mõtlen mis teen. Et olemasolevad neli maimu võiks proovida nüüd uuesti panna maimupuuriga suurde akvasse ja tärkav mari isoleerida uueks tsükliks väiksesse akvasse.
Alustuseks koristaks väiksest akvast ära kruusa, mis seal praegu on, aga tegelt olla ei tohiks. Võtaks täiesti uue vee suurest akvast ja hakkaks taas otsast pihta. Sest suht algajana pole mul kogemusi, et kui kaua ma suudan nii väikses akvas maimudele sobilikku keskkonda hoida?, kui seal puudub pinnakate, on õhumullitaja, puudub filtrisüsteem (samas pole ka nagu midagi filtreerida), valgust tuleb niipalju kui aknast tuleb ja õhtul koju jõudes olen pannud laualambi, "keedupulk" on temperatuuri hoidmiseks, suurest akvast võetud ka paar taimeoksa ja iga päev vahetan supipotitäie vett.
Kahju on natuke nagu lapsi vanematest eraldada, aga teades, et nad nagunii kellegi poolt ära süüakse, et seegi on neile nagu psühholoogiliselt suur hoop
või nii.. Või viskaks neile leiba ka akvaariumisse ja sooviks head isu. Kas nad plaanivadki nüüd iga 1,5 nädala pärast marja loopida ja ma jäängi sellega jändama. Siis peaks nagu skalaaridele hankima täiesti omaette uue akva ja kudegu seal siis palju, et kasvõi akva üle ajab.. Kui teaks, et see mis ma teen on õige, siis võiks ju jännata, aga väga nõme on ise tegeleda kalade tapmisega, et jändad ja jändad ja lõpptulemus on ikka null. Aeg raisatud ja kalad tapetud..