foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kaladel midagi viga
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 04, 2008 08:17 
Akvarist

Mure selline, et kalad (eriti just barbused) maigutavad meeletult suud ja ujuvad veepinnal. Avastasin et veepinnale on servdesse kogunenud mullid :S
Ja üks barbus suri ka ära :(

Vee vahetust tegin eile, mingeid lisandeid ja asju ei pannud.
Aga miskipärast mu õhupump otsustas mitte enam töötada. Kusjuures veepinna lähedal õhukivist mulle tuleb, aga akvaariumi põhjas mitte. Õhukivi ostsin ka eile uue.

Palun abi, milles viga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 05, 2008 08:19 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aidake...Mu neoon oli kahe päeva eest normaalse värviga,täna on ta kahvatu ja loid kui mina krõbistasin akva klaasi juures kommipaberiga siis on ta alati minupoolse klaasi juurde tulnud.Aga kui ma täna krõbistasin ei teinud ta väljagi minust...Äkki oskate aidata äkki on mingi haigus :( või hakkab ta üle minema emaseks sest mul neoonid kõik isased... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 05, 2008 08:23 
Akvarist

Väike kala, põhjuseks võib olla see, et sinu akvaariumis on hapniku sisaldus vähenenud. veevahetus tooks lisa hapniku juurde.

Ph 7,6, Gh 8, Kh 5

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 05, 2008 11:58 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
hapnikupuudus on, mis muud. milline pump sul on (mis mark, millise võimsusega?)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2008 12:08 
Moderator
Kasutaja avatar

LoveGirl11 kirjutas:
Aidake...Mu neoon oli kahe päeva eest normaalse värviga,täna on ta kahvatu ja loid kui mina krõbistasin akva klaasi juures kommipaberiga siis on ta alati minupoolse klaasi juurde tulnud.Aga kui ma täna krõbistasin ei teinud ta väljagi minust...Äkki oskate aidata äkki on mingi haigus :( või hakkab ta üle minema emaseks sest mul neoonid kõik isased... :)

Neoonid ei muuda minu teada sugu, seda suudavad küll mõõksabad.
Kirjelda oma akvaariumi seisu lähemalt ( /haigused/5520/index.html ). Hetke teksti järgi saab vaid oletada et kala on haige, ei enamat. Võimalik ka, et vanadus, teiste kiusamine, halb vesi jne.
Kui ütled, et minu arvutil on "miski jama", ei saa ju samuti keegi midagi mõistlikku lahendust soovitada, on ju nii?

PS. Oled kindel, et oskad neoonide sugu määrata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2008 07:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle poes öeldi et kõik on isased... :? Pumba marki ega võimsust ei oska öelda...:?

PS:Ma ostsin endale kalad Sõbrakeskusest...:?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2008 07:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

rds kirjutas:
Väike kala, põhjuseks võib olla see, et sinu akvaariumis on hapniku sisaldus vähenenud. veevahetus tooks lisa hapniku juurde.

Vb on Sul õigus sest mul ei olnud eile elektrit hommikul kella 9-sast kuni õhtu kella viieni...Täna täpselt sama jama....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2008 08:26 
Moderator
Kasutaja avatar

Aga püüa siis midagi ette võtta: jäta akva kaas paokile, vaheta veidi vett jne.
Kalamüüjad kunagisel turul bussijaama läheduses kasutasid õhupalli. Toru külge ja vette. Et pall aeglaselt õhku mulistaks, paned torule kasvõi pesulõksust tehtud "reduktori" külge.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 06, 2008 08:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Felch kirjutas:
Aga püüa siis midagi ette võtta: jäta akva kaas paokile, vaheta veidi vett jne.
Kalamüüjad kunagisel turul bussijaama läheduses kasutasid õhupalli. Toru külge ja vette. Et pall aeglaselt õhku mulistaks, paned torule kasvõi pesulõksust tehtud "reduktori" külge.

Aga kas võib olla ka see et mu neoonil on tuberkuloos sest ma lugesin akvaariumikalade piiblist et kui on tuberkuloos siis kala kaotab oma normaalse värvi jakõhnub ja on loid...mu neoonil on täpselt samad sümptomid....haigus on liiga kaugele arenenud tal...

Üles
 Teema pealkiri: õhustamine
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2008 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Felch'ile täienduseks, et õhupall tuleks siis mitte täis puhuda vaid pumbata.
Mul oli kunagi lapsepõlves akvat pidades selline süsteem, et üks võrkpalli sisekumm oli täis pumbatud ja teine puhutud, otsas oli voolik ja seal omakorda luisukivi tükike. Nii sai kaladele hapnikku ja taimedele süsihappegaasi. Nõuka-aja nutikus, sest ainuke akvapood oli Tallinnas ja sealgi valik kesine. Vahel läheb selliseid teadmisi ka tänapäeval vaja :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 07:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Eks pumbata ole lihtsam kuid hingates sügavalt sisse ja siis palli...peaks ju hapnikku piisavalt olema? Vähemasti kunagi nagu lugesin midagi säärast.

Üles
 Teema pealkiri: re
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 08:19 
Akvarist

Pildid: 0
Ei olnud küll bioloogias viieline õpilane,aga kui mälu ei peta,siis veri viib kopsust o2 välja ja väljahingatav õhk sisaldab co2.niiet pumbatav õhk peaks olema hapnikurikkam....loodan,et väga puusse ei pannud :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kopsud võtavad ikka hapnikku ära kah. Ega inimene ei ole nagu taim, et kasutab CO2-te.
Kuid mingi osa hapnikku jääb ka siiski väljahingatavasse õhku. Miks muidu kasutatakse inimese elustamiseks suust-suhu hingamist...

Koduleht: www.freewebs.com/akvarist

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 11:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Loomulikult on õigem kasutada pumpa! Lihtsalt, kui pole käepärast, sobib hädapärast sobib ka sissehingamise ja kohe palli puhumise trikk.

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver