foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Barbus - help!
PostitusPostitatud: Reede Jaan 25, 2008 12:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen mures ühe barbuse pärast, kes aeg ajalt tõmbleb. teeb meeletult kiireid liigutusi, keerutaks justkui ümber enda. seda võib iseloomustada ka a la kordinatsioonihäiretena. see on kestnud nüüd juba nädal aega. lasin kalapoes vett testida ja tuli välja, et jah, vesi oli natuke rohkem must kui oleks tohtinud (eks pühade ajal sai natuke lohakam oldud), kuid koheselt sai vesi vahetatud (ca 40%). kala kehal mingeid haigustunnuseid ei ole ja ka teistel kaladel pole midagi viga. värv on ehk veidi kahvatum, aga sedagi imevähe.

oskab keegi öelda, mida teha? saab teda ravida? on mõtteid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 25, 2008 07:35 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tundub, et omas mõttes oled kala juba haigeks tembeldanud?!? Paraku selliste tunnuste järgi on vähe lootust, et midagi tuvastada saab. Pead ootama ja jälgima, kuniks midagi konkreetsemat saab öelda. Ainult rahu, ütles üks hea tegelane.

Kui järele mõelda, siis leidub palju nn erilise/teistsuguse käitumisega isendeid(kaasaarvatud inimesed), aga et nad kohe ilmtingimata ka haiged oleksid, mmm... ei ole vist eriti tõenäoline.

Üles
 Teema pealkiri: icc
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 27, 2008 11:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui nii asjale läheneda, siis jah.... käituvad ehk kaladki teistmoodi :) ootame ja vaatame

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 01, 2008 01:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paar minu barbustest täna peale vee vahetamist ka olid käitunud imelikult. Pea oli täiesti alla suunatud ja kala tegi meeletult kiireid liigutusi (tundub, et rohkem uimedega). Teised kalad olid teda kiusanud(?), nagu suudlesid või tõukasid või kitkusid. Varem seda pole olnud, haigustunnuseid ka ei ole. Kalad on kuu aega tagasi ostetud, olid kaks korda väiksemad võrreldes tänase kasvuga. Kokku on neid 8. Alguses mõned kalad kasvasid kiiremini ja kiusasid teisi, aga nüüd on jälle enam vähem ühesuurused ja rohkem on neid kõiki koos näha. :wink:
Taimed ei ole juba nii ilusad, kui ostmispäeval. Esimesel 2 nädalal kasvasid kiiresti ja olid ilusad ja siis kollasemaks muutunud. :cry: Veeteste pole veel teinud. Akva on 2 kuud vana, 45 l.
Küsimused :?: :
Mis võiks barbustega olla?
Mis võiks taimedega olla?
Kas peaks kindlasti veeteste tegema? :oops:

Üles
 Teema pealkiri: jätk...
PostitusPostitatud: Reede Veebr 01, 2008 01:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

minu barbus käitub endiselt.... tõmbleb jne. tänaseks on ta värvus muutunud kahvatumaks. muidu tunnuseid ei ole. eriti on märgata tõmblemist kui süüa annan.

pilt: http://www.chinyarefoto.lahe.net/galler ... _itemId=26 paremalt esimene, kuigi ma usun, et teda on niisamutigi võimalik eristada.

Üles
 Teema pealkiri: Uus pilt
PostitusPostitatud: Reede Veebr 15, 2008 11:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu barbus, kellest siin mõnda aega tagasi kirjutasin, on nüüd selliseks muutunud .... albiino.... /404.html

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver