foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kui kaua Oscar kohaneb?
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 08:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Läks kuidagi nii, et meile saabus Astronotus ocellatus. Esialgu alles üsna väike, ninaotsast sabaotsani u 8 cm pikk. Jaotasin siiski igaks juhuks teised pisikalad ülejäänud kahe akvaariumi vahel ära, korjasin kõik taimed, v.a ühe paksemalehelise akvaariumist välja, eemaldasin pisutki teravana tunduvad rahnud jne. Ühesõnaga sai akvaarium Astronotuse jaoks kohandatud.

Küsimus aga selline, et kui kaua see kala kohaneb? Ta on meie juures laupäeva õhtust saadik, seega täna 3. täispäev. Midagi ta ikka sööb, nt ussikesi ja loomalihatükikesi, mis juhtuvad nina eest mööda langema, aga kuidagi väga vaikselt istub taime taga või sõuab mööda klaasi üles-alla, katsudes hammustada oma peegelpilti.
Päeval sisuliselt üldse taime tagant välja ei tule ja kui ma juhtun akvaariumisse ronima (no mitte otseses mõttes), hakkab eriti paanikas ringi tuiskama ja potsatab siis kuhugi kivi/lehe najale surnut teesklema. Lugesin, et sellise elutu kuju imiteerimine kuulub Astronotuse ampluaasse, aga mulle ei ole jäänud muljet, et nad iseäranis häbelikud kalad oleksid.

Oscari-omanikud, kas mu kala on alles kohanemisfaasis või ongi mulle selline uje paniköör sattunud või on see tavapärane käitumine?

100 l: jälle soe ja mage vesi + kalad

650 l: ikka soe ja mage vesi + kalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 27, 2007 08:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oscar on kõva inimestevalija. Kuna mul akva oscariga kontoris, siis on huvitav vaadata, kuidas ta inimesi oma käitumise järgi liigitab - vanade tuttavate "tüüpide" korral on ta väga erutatud ja üritab nende ruumis liikumist järgi ujuda. Nõupidamise korral vaatab oscar huviga ja suht paigalolevana asja pealt. Uute inimeste korral aga varjub kännu taha ja siis piilub sealt ühe silmaga. Kusjuures, mõni inimene jääbki talle antipaatseks, käigu kuipalju tahab mul kabinetis. Nii et tee mõne aja pärast omad järeldused :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 28, 2007 02:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
TERE.Mina leian ka ,et Oskar on väga tark ja inteligentne kala.Kui ma kevadel omale esimesed Oskarid sain oli ka peavalu,mitu päeva olid põhjas pool viltu nagu mängiksid surnuid.Anna talle kohanemis aega.
Sööki annan.
1.JBL Novo Stick M (lemmik kuivtoit)
2.Sera cichlids sticks.
3.Sera granured.
4.Sera granugreen.
loomulikult sääsevastseid ja külmutatud krevette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 17, 2012 03:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul ka eile tõin ja yks ujub ringi ja teine on nagu surnud ei liiguta ei söö on põhjas pool viltu. ilmselt kohaneb vahe peal ujub tiiru siis on jälle põhjas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 17, 2012 04:32 
Akvarist

Omal oskaritega kogemust ei ole,aga võin kinnitada,et kalad peavad inimesega harjuma küll.Skalaaril läheb mitu päeva SAE del kõvasti rohkem,sägad on ikka poolmetsikud,kuna tegutsevad öösel ja inimesega vähem harjunud.Võõraid samuti pelgavad enamus suuremaid kalu,st,et tunnevad inimese näo järgi ära.Mõned sooleparasiidid muudavad kalad väga pelglikeks,nii et tuppa sisenedes võib akvas tekkida tõsine paanika.
Arvatavasti su kala varsti Sinuga harjub ja hakkab käest sööki võttma,ära üle toida!! EDU

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 17, 2012 04:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

jh see on natuke kahtlane, et yks ujub rõõmsalt pikki sirgeid aga teine on pikkali. Aga noh igal kalal on kõik isemoodi.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver