foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Ettevaatust uute kaladega!
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Läksin täna küll ainult sööki ja taimi ostma aga leidsin nii armsad kalad.
Hästi tumesinised (peaaegu mustad) ja punaste sabadega. Mis mulle eriti meeldis, oli nende komme taimedelt toiduks vetikaid noppida mööda suvalist taime edasi "mokeldes". Võtsin siis neid kah 3 tk., arvates, et pääsen nii edaspidi vetikatõrjest.
Kuid oh õudust - müüja unustas mulle ütlemata (lisaks nende nimele) nende kombe veest väljahüppeid sooritada! Panin nad enda meelest päris suurde kaussi uute taimede istutamise ajaks (kavatsesin samas ka vett vahetada je ei tahtnud neid shifooni ette). Nad olid kõik suutnud sellest kausist sõna otseses mõttes välja hüpata sellel ajal kui mina vett vahetasin ja uusi taimi istutasin. Kauss oli 3 liitrine ja servani oli maad ca 6-7 cm ning kalad ise olid vaid ca 4cm aga ikkagi said hakkama.
Ei taha, et keegi teine oleks nii kurb kui mina praegu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 03, 2007 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

:shock: Kujutan ette, kui õnnetu oled. Mul tegi üks emane mõõksaba sedasi suitsiidi....panin kalad suurde 10l. plastik kaussi(kandiline). Ise hakkasin väikeseid ümberkorraldusi tegema akvas. Kaussi muidugi triiki täis ei lasknud. Üks moment märkasin, et mõõksaba kausikõrval ja-no jah :cry: Ise eeldasin, et tegu kaladega, aga võta näpust-parema tahtmise juures võivad nad edukalt ka lendoravad olla :wink: :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 08:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juhtus ka kord sama lugu , toimetasin seal midagi ja kalad olid kausis , umbes kolm korda hüppas mõõksaba kausist välja , aga igakord ma tõstsin ta tagasi ja ta elab siiamaani :)

Guraamidele ,
Mõõksabadele,
Tigudele ,
Taimedele ka :)

Üles
 Teema pealkiri: Mis sitasti - see uuesti!
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 11:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tõin täna uued samade kalade tited ja näivad end nüüd hästi tundvat!
Aitäh kaasaelajatele! Kas keegi oskab ka identifitseerida?
Ca 4cm(pidavat kasvama 8/9 cm) , hästi tumesinised(täiskasvanuna pidavat olema mustad), esiuimed ja sabad tulipunased, tagauimed on hästi saba ligidal, neid on 4 alaküljel ja üks seljal ja need on kõik tumedad ning valgete servadega. Neil on ka vuntsikesed ja imimokad nagu põhjakoristajatel aga söövad vetikaid vaid taimede pealt.
Üritasin pildistada aga nad on liiga väikesed ja liiga kiired veel täna!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 04, 2007 11:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Red-tailed Black Shark (Labeo bicolor)
http://www.aquahobby.com/gallery/e_bicolor.php

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri: To : Ocean
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 02:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja mina arvasin, et need on mingid vaiksed a´la põhjakoristajad...
Ha-haa! Hai on mul kunagi juba olnud ja see oli midagi hoopis muud!
(See oli küll nagu päris hai - sini/hall/valge)
Kas ma nüüd siis panin taas kord päris pambusesse oma valikuga?
Sinu akvaariumide valikut arvestades olen ma vaid Blond... :oops:
Ainus lootus, et nad ei lase scalaredel end türannida...?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 04:12 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui vähegi võimalik, ära võta kalu akvaariumist välja puhastuse, taimede istutamise või millegi muu ajal. Kaladele on see kohati suurem stress kui neid kogu aeg välja püüda. Jäta nad rahulikult akvasse, ei juhtu nendega midagi ja ei nad nii lihtsalt sinna sifooni ette ka satu. Lugesin, et labeod ei tohiks kambas omavahel läbi saada, ühte akvasse võiks neid paigutada paar tükki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 05, 2007 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega ma tavaliselt ei võtagi kalu puhastuse ajaks välja, seekord ma lihtsalt ei pannud uusi ja pisikesi sisse enne puhastust ning taimede istutust.
Haidega saab siis olema looduslik valik(mul on neid hetkel 3tk.), et kes jääb ellu või parimal juhul - kelle peab ära andma.
Scalaredega juba toimus valik - musta/hõbedatriibulised tõstsin just eraldi transpordiakvasse, ei saanud nad enam minutitki pärlmutristega läbi aga mulle pärlmutrised meeldivad rohkem, suuremad, ilusamad ja rahulikumad. Triibulised lähevad nüüd kohe tasuta turule.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 07, 2007 06:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
kuda need kolm punasaba sul hakkama saavad? See punasaba hai on üks mu lemmikutest (kahjuks minu oma läks hiljuti igavesele hingusele). Kui mina selle 3 aastat tagasi ostsin, siis rääkis müüja, et need on väga territoriaalsed kalad ja üle ühe korraga pidada ei tasu. Nüüd huvitabki, et kuda sinu omad seal on?

Üles
 Teema pealkiri: Punasaba haid
PostitusPostitatud: Reede Dets 07, 2007 07:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vara veel midagi rääkida, minul on nad alles esimesi päevi ja tited eriti ei kehtesta end ju ka veel. Iseloomud hakkavad hiljem välja lööma. Ka mu scalared said esimese kuu ilusti neljakesi koos elatud, kuni ühele tulid Napoleoni mõtted pähe. Täna on mul 2 pärlscalaret alles, 2 triibulist läksid "sassm"-i akvaariumi. Edasi neist ei tea, "sassm" pole midagi kirjutanud. Kalade sõjakusest veel nii palju, et mina ei suutnud korduvatele katsetele vaatamata guraamisid pidada. Esimesel katsel tapsid klassikalised hallitriibulised ära pärlguraamid, siis ma võtsin ühe kollastriibulise juurde ja see türannis jällegi hallitriibulised surnuks ning lõpuks sooritas enesetapu peaga killustikku rünnates kuni pea oli lõhki ja saabus surm. Iseloomud kõigil - nii meil kui neil :roll:

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver