foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: tetraodon leiurus
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 27, 2007 05:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas kellegil on kogemusi?pallkala või kerakala ei teagi eestikeelset vastet.tean ,et sobib kiirete kaladega aga kui kõva põntsu paneb taimedele :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 27, 2007 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul endal ei ole päris see, vaid 8 figure tetraodeon.
See kala tahab soolakat vett ja kui sul on teised kalad magevee omad, siis lâheb koospidamine raskeks.
Taimedele ei tee nad midagi. Või no, hammustavad auke küll sisse, kui oletavad, et teisel pool lehte istub priske tigu. Aga taimetoidust nad loobuvad, süües ainult liha. Samuti kipuvad kaaslaste saba näksama. Tetraodeonid on muidugi üsna aeglased kalad ja õnneks naljalt kedagi niisama lihtsalt kätte ei saa, aga kui saavad, siis haukavad suure tüki.
Ma ostsin enda tetraodeoni pärast plaaniväliselt teise akva, sest ta lihtsalt krõmpsutas kuuldavalt õunatigusid ja nende muidu ilus ovaalne liuglemispind oli äärtest nagu shveitsi juust, kohe vägagi.
Sinu uuritav variant on ka üsna agressiivne.
Ma soovitaksin teda pidada üksi eraldi soolaka veega akvaariumis.

P.S. Et see kala sööb ainult liha, tuleb puhkuseperioodiks hankida 'lapsehoidja', kes käib kala regulaarselt söötmas.

Ja veel: tetraodeonidele tuleb regulaarselt anda väikeseid tigusid või muidu kõvema konsistentsiga lihatoitu, et hammaste kasvu kontrolli all hoida. Muidu kasvavad need liiga pikaks ja kala ei saaks enam normaalselt elada. Kuidas kaladel hammaste lühemaks lihvimine vâlja peaks nägema, ei kujuta mina küll ette.

100 l: jälle soe ja mage vesi + kalad

650 l: ikka soe ja mage vesi + kalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 28, 2007 12:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vt. ka /kalad/8348/index.html
Neid kalu on üldjuhul mõistlik pidada omaette liigiakvaariumis, ning neil on tõesti erinõudeid millega tasub end kurssi viia.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 28, 2007 06:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

see on magevee sort.nägin pilti ,kus hambaid lõigatakse väikeste kääridega :shock: tigude puudust mul pole,kardan just taimede pärast.see sort pidi heameelega pehmelehelisi taimi sööma.ootan veel ühe päeva vastuseid siis pean otsustama.millegipärast nad meeldivad mulle aga peab kuulama mõistuse häält :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 28, 2007 07:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma surfasin antuke netis selle kala kohta infot otsides.
Osad saidid annavad veekeskonnaks magevee, osad kergelt soolaka vee. Üleüldse on tetraodeonide korral üsna raske vee kohta 100% tõest infot saada, 50% saitidest räägib ühte 50% teist juttu. Kõik muidugi väga tähtsalt ja tõsiselt ;)

Aga olgu veega kuidas on, kõik saidid, millele juhtusin (ligikaudu 10), väidavad üksmeelselt, et antud kala on üliagressiivne ja aktiivne teiste kalade uimede nüsija. Üsna üksmeelselt soovitatakse teda ka eraldi akvaariumis pidada ja et tegemist on nö räpaka sööjaga, siis peab veevahetust kuni 50% nädalas järjekindla regulaarsusega tegema. Tetraodeonid on suhteliselt tundlikud liiga kõrge NO3 suhtes ja nende akvaariumides on nende eluviiside tõttu NO3 käbe tõusma. See võib neile kahjuks ruttu saatuslikuks saada.

Taimede kohta kirjutatakse selle kala puhul, et sööb neid mõõdukalt. Võib oletada, et põntsu akvaaiandusele ei pane ;)

Tigude suhtes hoiatan nii palju, et nagu vist suurem osa kaladest, ei oska ka tetraodeon piiri pidada toiduga ja parem on talle anda paar korda nädalas tigusid, mitte omada tema akvaariumis kogu kasvavat teomajandust. Mul endal paljunevad igasugused teod teises akvaariumis ja siis kord-kaks nädalas korjan neid välja ja viskan tetraodeonile (nimeks BuBu) pisikesi tigusid. Ma ei tea, kuidas ta toimiks siis, kui teod oleksid vabalt ja pidevalt tema akvaariumis kättesaadavad, aga oletan, et ta ei jätaks jahti enne, kui kõik viimseni on pintslisse pistetud.

Aga jah, tean, kui raske on nendele propellerdajatele vastu pana - nad lihtsalt on niiii lahedad! Lihtsalt vaata oma akvaarium üle ja katsu kõik võimalikud ohustatud liigid (st sisuliselt kõik teised kalad) kellelegi ära anda või muretse uuele lemmikule eraldi akvaarium. Jube kahju on, kui teised kalad peavad ühe üliagressiivsuse tõttu kannatama ja/või surema.

Edu otsustamisel!

100 l: jälle soe ja mage vesi + kalad

650 l: ikka soe ja mage vesi + kalad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 29, 2007 06:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänan abistajaid!loobusin seniks kuni leian koha uuele akvale :wink: teema lukku!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver