Ma surfasin antuke netis selle kala kohta infot otsides.
Osad saidid annavad veekeskonnaks magevee, osad kergelt soolaka vee. Üleüldse on tetraodeonide korral üsna raske vee kohta 100% tõest infot saada, 50% saitidest räägib ühte 50% teist juttu. Kõik muidugi väga tähtsalt ja tõsiselt
Aga olgu veega kuidas on, kõik saidid, millele juhtusin (ligikaudu 10), väidavad üksmeelselt, et antud kala on üliagressiivne ja aktiivne teiste kalade uimede nüsija. Üsna üksmeelselt soovitatakse teda ka eraldi akvaariumis pidada ja et tegemist on nö räpaka sööjaga, siis peab veevahetust kuni 50% nädalas järjekindla regulaarsusega tegema. Tetraodeonid on suhteliselt tundlikud liiga kõrge NO3 suhtes ja nende akvaariumides on nende eluviiside tõttu NO3 käbe tõusma. See võib neile kahjuks ruttu saatuslikuks saada.
Taimede kohta kirjutatakse selle kala puhul, et sööb neid mõõdukalt. Võib oletada, et põntsu akvaaiandusele ei pane
Tigude suhtes hoiatan nii palju, et nagu vist suurem osa kaladest, ei oska ka tetraodeon piiri pidada toiduga ja parem on talle anda paar korda nädalas tigusid, mitte omada tema akvaariumis kogu kasvavat teomajandust. Mul endal paljunevad igasugused teod teises akvaariumis ja siis kord-kaks nädalas korjan neid välja ja viskan tetraodeonile (nimeks BuBu) pisikesi tigusid. Ma ei tea, kuidas ta toimiks siis, kui teod oleksid vabalt ja pidevalt tema akvaariumis kättesaadavad, aga oletan, et ta ei jätaks jahti enne, kui kõik viimseni on pintslisse pistetud.
Aga jah, tean, kui raske on nendele propellerdajatele vastu pana - nad lihtsalt on niiii lahedad! Lihtsalt vaata oma akvaarium üle ja katsu kõik võimalikud ohustatud liigid (st sisuliselt kõik teised kalad) kellelegi ära anda või muretse uuele lemmikule eraldi akvaarium. Jube kahju on, kui teised kalad peavad ühe üliagressiivsuse tõttu kannatama ja/või surema.
Edu otsustamisel!