foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Tulibarbus
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 03, 2007 05:38 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 11
Aasta tagasi ostsin Lauteri tn. poest 6 tulibarbust, Barbus conchonius e. Rasbora reticulata - ei tea kumb lad. nimi õigem on. Avastasin täna ühe uue, umbes 1 cm pikkuse isendi, ju nad on millalgi marjaga maha saanud. Tahaks huviga teada, kui hea paljuneja see kala muidu on, on seda veel kellelgi ette tulnud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 04, 2007 07:48 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Ok, ise küsin, ise vastan. Netiavarustest sain siis teada, et tulibarbuse kudemine on tavaline nähtus, seda soodustab neutraalne vesi - ph ~7. Soovitav on ühe isase kohta 2 emast, mul on kumbagi kolm, ok emaseid on nüüd neli. Nad kipuvad marja kohe ära sööma, seepärast on soovitav tihe alustaimestik ja peale kudemist vanemad akvaariumist eemaldada. Antud juhul mind panebki imestama, et ühel maimul on õnnestunud üles kasvada, kus peale tulibarbuste on akvas veel üle kümne neooni, viis rumminina, 2 SAE-d, kõik potensiaalsed marja sööjad ja arvatavasti panevad nahka pisikesed maimudki. Isased on vahel mõne emase ümber tiirutanud sellise näoga, et võis aimata, kuid siiani ei osanud arvata, et ka tõsi taga oli.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 11, 2007 02:11 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Tundub, et Lauteri poest müüs tark tädi need kalad mulle siiski vale nime all. Barbus conchonius või Rasbora reticulata nimeliste kalade pildid ei ole minu kaladega eriti sarnased. Piltide järgi - samuti suurus, sugude vaheline erinevus - elab mul akvaariumis hoopis Puntius titteya e. kirssbarbus. Samas paljnemise kohta kehtib enam vähem sama, mis eelmises postituses kirjutasin.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver