T&M kirjutas:
Plaanis siis teha 120L akvaarium (L:800 K:450 S:350).
Mõned küsimused siis:
1. Kas klaasile on vaja lasta teha klaasitehases ka poleerlihv, või ei ole see ilmtingimata vajalik?
Tulemus jääb ilusam ning see ei ole ka teab mis kallis lõbu. Minumeelest oli minu sama suure mahuga akvaariumi klaaside servade poleerimise hinnaks ca 150 krooni.
T&M kirjutas:
2. Kas selle akva puhul on ka vajalik panna silikoonmummud, et klaasidele väike vahe sisse anda ja kui suur see vahe umbes olema peaks sel juhul?
Jah, see teeb elu lihtsamaks. AGA - katsu nende mummude tegemisel hoolikas olla ning ära eriti silikooniga läbusta. Seda on kusagilt lahti saada päris tõsine nuhtlus.
T&M kirjutas:
3. Kas 6mm on klaasi paksuseks piisav?
Jah. Uuri võrgust akvaariumi klaaside kalkulaatorit.. Oli mingi Exceli fail, aga võibolla on midagi sellist ka veebivormina tehtud.
T&M kirjutas:
4. Kas oleks vaja panna ülesse ka tugevdusribad pikuti akvaariumiga3-4 cm laiused (ette ja taha) ?
Unerahu huvites - jah. Paindumine ilma tugevdusribadeta on 6mm paksuse klaasi korral vaid mõned millimeetrid, ribadega koos praktiliselt puudub.
T&M kirjutas:
5. Kust saaks fikseerivaid 90kraadiseid rakiseid, klaaside kokkuliimimise ajaks? (on neid vaja või on ka mingeid alternatiive?)
Kindlasti on olemas kõiksuguseid alternatiive. Aga need 90 kraadise nurgaga pitskruvid teevad töö tõsiselt mugavamaks. Neid võiks leida enamikest suurematest tööriista- või ehituspoodidest
Võibolla saab natukene infot ka:
http://tonisee.blogspot.com/2007/01/kuidas-ma-klaasi-ja-silikooniga.html. Minu piltide juures on ka midagi...