foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 07:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei, ennem ravi oli vesi ilus selge, aga võtsin ju svammid filtrist välja ja hulbivad nüüd niisama seal sees, sellepärast ongi vesi sogane.
Kas tegin midagi valesti?

Sain aru, et need tuleb välja võtta, vist sellepärast, et ravimit ära ei filtreeriks-või kuidas? :roll:

Ikkagi tundub, et tegin midagi valesti :oops: ma ei kujuta ette, et nad veel nii kaua ilma veevahetuseta on.

Äkki pean svammid tagasi panema, olen ikka tõelnine võhik :(

Homme vahetan ikkagi 10%veest ja panen mücopuri sisse, siis veel 7-päeva muret, kas kalad ikka elavad selle üle.

Aitäh Maria, et nii kannatlik oled, loodan, et saame ikka asja :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 27, 2007 11:53 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
sa svamme selle aja jooksul ikka pesnud oled? mul j2i m6nikord 2-n2dalat, 3-n2dalat vahele ja ka siis ei olnud svammides mingisugust sodi, mis oleks olnud sellises koguses, et oleks vee sogaseks muutnud. ilmselt siiski toidad kalu yle. svamme 2ra n2pi , las ujuvad v6i no kui sa neid eelnevalt veest (ja sodist) tyhjaks ei pigistanud, siis seda ikka v6id teha. kui tagasi filtrikarpi paned filtreerib filter ravimi osaliselt svammidesse ja j2llegi - ravimi konsentratsioon langeb.

NB! Ma nii igaks juhuks mainin sulle, kui algajale akvaristile, et akvaariumis ei tasu taga ajada t2ielikku steriilsust ja pedantlikku puhtust. Kui ma n2en kuskil akvaariumit, mille vesi on kristallselge, siis juba haistan seda, et seal varsti m6ni kala m2danema l2heb. Kristallselge vesi viitab nimelt sellele, et seal pole korralikult v2lja arenenud bakterkooslus ja ilmselt ei jagu seal ka piisavalt toitaineid taimedele (kui seal selliseid elusaid asju ongi yldse). H2stitoimiva akvaariumi vesi on alati mingi (enamasti kollaka) varjundiga. Et siis paned k6rvataha jah? ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 28, 2007 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd sellel akval välisfilter, svamme(2tk) olen puhasatanud küll, paar-kolm nädalata tagasi sai need akvavees läbi loputatud ja voolikud ka pestud. Omaarust olen küll hoolas olnud, sain aru, et neid svamme pole hea palju pesta, jah enne akvasse panekut oleks pidanud lihtsalt natuke mustust väja pigistama, siis oleks vesi puhtamaks jäänud.

Siis tahtsin Maria küsida lampide kohta, kui vanad need võik olla ja millal peaks vahetama hakkama. Kas Sinu ajal oli ka neli lampi või on viidikas kaks juurde pannud.

Muidu taimed kasvavad minu akvas hästi ja siiani pole vana akvaga ka selliseid jamasid olnud nagu praegu :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 28, 2007 03:57 
Guru
Kasutaja avatar

mina ostsid lisaarmatuuri kahe lambiga. valgustorud said vahetatud u. pool aastat enne viidikale myymist. 2ra kysi, kuna see oli, ma ei m2leta.

svamme ikka tuleks pesta aga justnimelt akvaariumivees, mitte kraani all. tihedalt pole vaja pesta keraamilisi makarone (kui sa need kaasa said).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 04, 2007 07:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nii...homme saab 7päeva täis mycopuriga ja siis söega filtreerimine.
Jama aga selles, et ühel kalal( see, kellel üldse esimesena nees täpid või tupsud saba peale tulid) ikkagi need tupsu moodi täpid tagasi ja tegelikult pole need ravi jooksul päris ära kadunudki.
Teised kalad korras, täppe pole, uimed paranenud.

Mis peaksin tegema, kas soolavannid aitavad seda kala?
Nüüd küll mõistus otsas, ei saa ju lõpmatuseni akvasse rohtusid panna?
Mure on teiste kalade pärast, need tupsud hakkavad mingi aja möödudes ka neile ju külge.

Maria, kas on Sul veel soovitusi, mida võiksin teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 10:43 
Guru
Kasutaja avatar

soolavanne v6id proovida aga kui asi on nii pikale veninud, siis on lootust paranemiseks v2he. praegu on jah ravimitega juba maksimum proovitud ja nyyd peaks nendega kohe pikema pausi sisse tegema ja laskma akvaariumil taastuda. kui kalal ka soolavannidega asi ei parane v6i l2heb hullemaks, siis on ilmselt eutanaasia sygavkylmiku meetodil parim variant.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 06, 2007 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kahju....sellel kalal on algusest peale midagi viga(ühtlasi on ka see viimane kala, mis seal nõmedast keldripoest ostsin, kõik on ära surnud)
Muidu ta ujub normaalselt, saab ilusti põhja, aga niikui natukenegi sööb, siis istub pepu üleval veepinnal ja peab kurja vaeva nägema, kui tahab põhja minna.
Ilmselt siis midagi ujupõiega või soolteinfektsioon? Vaatamata sellele suurele ravile, tuleb tal ikka vahel mullidega väljaheidet.

Ostsin endale kaks imepisikest kuldkala Lauteri polest juurde, loodan tõesti väga, et nemad jäävad minu juurde kauaks.

skalaarid ja neoonid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 06, 2007 05:18 
Guru
Kasutaja avatar

ravimist toibuvasse akvaariumisse uued kalad :O
2ra enam nii tee aga loodan, et j22vad elama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Okt 08, 2007 07:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei nad mul praegu teises akvas :D
Ootan veel paar nädalat, ennem, kui teistega kokku panen.

Täpiline kala sai korraliku kuuri soolavanne, täpid kadusid ära, nüüd jääb vaid loota, et need enam tagasi ei tule. Kalad saavad ka vitamiine :D

skalaarid ja neoonid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Okt 09, 2007 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palun jälle abi, nüüd ravi lõppenud, paar päeva arvasin juba, et kalad terved ja rahu majas.
Ravi lõppes siis reedel ja täna(teisipäeval) avastasin oma kõige suuremal kalal sabas pikad lõhed ja verised triibud. Seal, kus esimesed küljeuimed kinnituvad on tal nagu verine. Kala ei tunne ennast ilmselgelt hästi, seljauim on longus.
Lugesin siin postitusi ja tundub, et olen oma akva üle hoolitsenud :?:

Peale ravi kasutasin aktiivsütt ja siis vahetasin veel vett ka, no3 test oli mul tellitud, aga kahjuks ei tulnud seda. Ühesõnaga toimetasin umbes.( vett vahetasin u. 30l)

Tundub veel, et kõige suurema kala üritab ennast vastu põhja ka sügada, teistel vaid sabade sees lõhed.

Ilmselt siis leelistõbi-nii lugesin teistest postitustest välja.

Siit küsimus: kas see möödub iseenesest ja asi saab korda, kui akvas normaalne tasakaal koos bakteritega taastub või on vaja tegutseda-mis peaksin tegema?

Peale veevahetust lisasin sera nitriveci.
Ilmselt tegin järjrkordselt midagi valesti :(
Ehk oskab keegi midagi soovitada, ei tahaks enam ühtegi kala kaotada.

skalaarid ja neoonid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 10, 2007 08:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Veel seda, et kalad saavad vitamiine.

Suurel kalal avastasin hommikul külje pealt verevlumid need oleks nagu soomuste all :(

Muidu kala ujub ringi, aga tundub õnnetu :( kas ta sureb ära :?:

skalaarid ja neoonid

Üles
 [ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver