foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: mõõksabad surevad,
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 18, 2007 09:20 
Akvarist

Juuni lõpus,üks õhtu avastasin,et emane mõõksaba on loojakarja läinud.Mitte mingeid haigusnähte ei olnud.Ja samas avastasin,et kahe õunateo kojad tühjad.Ok.Läks mingi aeg edasi ,vaatasin,et isasel mõõksabal on nagu suu ümber nats valgeks läinud.Mõtlesin too moment,et,noo nii,mul ka nüüd siis käes mingi haigus.Aga see mõõksaba elab siiani ilma muutusteta täitsa rõõmsalt.Hoopis isane gupi hakkas püsti ujuma.Nö.peput ta ei jõudnud nagu enam kanda.Ja nüüdseks on temagi läind.Juuli lõpus olime kodust ära 4 päeva(tuttav käis kalu söötmas).Kui koju tagasi tulime,ei olnud ühte isast mõõksaba enam ollagi akvaariumis.No sellel ma ka nagu ei näinud mingeid haigus nähte.Ja nüüd ühel isasel mõõksabal avastasin lõpuse juures päris hea augu kehas.Suu on tal viltu ja loomulikult ta hingeldab.Ja tal nagu oleks ka sellist valget suu juures.Mitte täpid vaid pigem nagu vatt.Gupil nagu ma olen lugenud,oli üks haigus.Mõõksabadel tundub,et midagi muud viga.
Kaladest on mul mõõksabad, gupid,kaks antsu,kaks coridorast.Peale selle,et isane gupi otsa sai,ei ole teistel kaladel peale mõõksabade midagi viga.Kaks kuud saab nüüd mööda esimese kala suremisest.Millega täpselt tegu?
54l akvaarium,korra nädalas 25% vahetan vett.Kuigi jah,siin kaks korda juhtus nii,et vett sai vahetatud kahe nädalatagant.Vesi ka oli vahepeal 28 kraadi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 18, 2007 05:13 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ilmselt on vee kvaliteet tegemata j22nud veevahetustega k6vasti alla l2inud. kindlasti oleks vaja m66ta no3 ja kh,gh ning ph tasemed. kui vahepeal k2is veel ka tuttav kalu s88tmas, siis v6ib ysna kindel olla, et kalad said syya rohkem kui vaja.

praegu v6iks akvaariumisse panna sera bactopur directi tableti ja 3 p2eva m88dudes lisaks sera mycopuri. nb! testid tuleb teha enne ravimite vettepanekut.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 11:47 
Akvarist

Isane mõõksaba läind,see kellel auk oli.Tegin mõningad testid
-NO3- täitsa tumepunane
kh-7
ph-kuskil 8
Paar päeva tagasi tegin veevahetuse,peaksin vist nüüd jälle tegema ja rohtu ka panema( rohud ostsin ka ilusti ära)? Ühe uue taime ostsin ka, selline nagu tilli moodi aga ilusam muidugi.Kas NO3 saab alla ainult veevahetusega?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 22, 2007 09:36 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
no3 saab t6esti alla vaid veevahetustega, soovitan teha enne ravi algust 30% veevahetus ja peale ravi l6ppu, kui vesi on s8ega l2bi filtreeritud veel 30% ja seej2rel iga 3 p2eva tagant 20% niikaua, kui no3 on normis. kh-d v6iks veidi t6sta mineraalilisandi abil (saad kalapoest), nii umbes 10 pygala peale, et ph pysiks stabiilsem ja tigude kojad ei laguneks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 30, 2007 08:10 
Akvarist

No nii.Ravi tehtud, kõik alles jäänud kalad kohe rõõmsamad.Tore on vaadata,et isane mõõksaba jälle emaseid taga ajab.Eks ma nüüd püüan no3 alla saada. Tänan nõuandjat -mariat-!!!

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver