Juuni lõpus,üks õhtu avastasin,et emane mõõksaba on loojakarja läinud.Mitte mingeid haigusnähte ei olnud.Ja samas avastasin,et kahe õunateo kojad tühjad.Ok.Läks mingi aeg edasi ,vaatasin,et isasel mõõksabal on nagu suu ümber nats valgeks läinud.Mõtlesin too moment,et,noo nii,mul ka nüüd siis käes mingi haigus.Aga see mõõksaba elab siiani ilma muutusteta täitsa rõõmsalt.Hoopis isane gupi hakkas püsti ujuma.Nö.peput ta ei jõudnud nagu enam kanda.Ja nüüdseks on temagi läind.Juuli lõpus olime kodust ära 4 päeva(tuttav käis kalu söötmas).Kui koju tagasi tulime,ei olnud ühte isast mõõksaba enam ollagi akvaariumis.No sellel ma ka nagu ei näinud mingeid haigus nähte.Ja nüüd ühel isasel mõõksabal avastasin lõpuse juures päris hea augu kehas.Suu on tal viltu ja loomulikult ta hingeldab.Ja tal nagu oleks ka sellist valget suu juures.Mitte täpid vaid pigem nagu vatt.Gupil nagu ma olen lugenud,oli üks haigus.Mõõksabadel tundub,et midagi muud viga. Kaladest on mul mõõksabad, gupid,kaks antsu,kaks coridorast.Peale selle,et isane gupi otsa sai,ei ole teistel kaladel peale mõõksabade midagi viga.Kaks kuud saab nüüd mööda esimese kala suremisest.Millega täpselt tegu? 54l akvaarium,korra nädalas 25% vahetan vett.Kuigi jah,siin kaks korda juhtus nii,et vett sai vahetatud kahe nädalatagant.Vesi ka oli vahepeal 28 kraadi.
|