foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: APPI!!!
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 12:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teleskoobil on mõlematel silmadel nagu valge katt ja ühel silmal on isegi pisut verd (verevalumit) näha. Ta ei uju enam nii palju ringi :( Mis tal viga on? mida ma ometi tegema pean??? :( Teised akvaelanikud, sh punamütsike, tunnevad end suurepäraselt.
Palun aidake!

Ja nüüd märkasin, et punamütsikesel on külgedel nagu verevalumid :(

Palun aidake mul selgusele jõuda!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 05:28 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Võib tunduda norimisena, aga võta seda kuidas tahad.

Enne kui hakkad APPI! karjuma ja postitama, loe seda:

/haigused/5520/index.html

ja seda:

/haigused/2899/index.html

ja lõpuks seda ka veel:

/article_view. ... fldAuto=15

Kui tahad võimalikult täpset ja kiiret abi saada on see esimene link vaja kõigepealt läbi lugeda!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 06:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

einoh vabandage väga, aga kus neis kohtades on räägitud aitamisest ja sellest, mida mina nüüd tegema peaksin??? arvad, et ma pole neid juba mitu korda läbi lugenud???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 06:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hea foorumikasutaja!
Parasiitide ja haiguste alateemast saad nõu akvaariumikalade haiguste ennetamiseks, ravimiseks ja haiguse tekkepõhjuste kindlakstegemisel. Samuti võid siia postitada teemad, mis puudutavad akvaariumisse tekkinud soovimatuid pisielukaid ( kaanid, hüdrad, kõikvõimalikud “ussikesed” jms.).
Selleks, et vähendada samasisuliste postituste hulka ja kiirendada Sulle vajamineva informatsiooni leidmist, tutvu enne postitamist foorumi artiklivaramus oleva artikliga akvaariumikalade haigustest, mille leiad siit: /article_view. ... fldAuto=15 või lingi alt “artiklid”.
Kui sa ei leidnud oma probleemile vastust artiklist, kasuta otsingut. On väga tõenäoline, et keegi on samasuguse probleemiga juba foorumist abi otsinud ja probleem on leidnud lahenduse.
Postita uus teema alles siis, kui sa otsingust abi ei leidnud, pane teemale sisule vastav pealkiri.Kalade terviseprobleemide puhul on lisaks võimalikult täpsele sümptomite kirjeldamisele vajalik selleks, et teised Sind aidata oskaksid, saada ülevaade Sinu akvaariumi tähtsamatest näitajatest, milleks on:
1. akvaariumi mahutavus liitrites
2. akvaariumis olevad seadmed (filter, soojendi, lisa-CO2 jms.)
3. veevahetuste intervall, vahetatava vee kogus ja viimase veevahetuse aeg
4. temperatuur ja võimalusel ph, kh ja no3 tasemed
5. kalade kooslus (kui palju, mis liiki)
Kuna teised foorumikasutajad Sinu akvaariumis toimuvat ei näe ja saavad nõu anda vaid Sinu poolt kirjeldatu põhjal, toetudes samalaadsetele kogemustele, on nõuannete järgmine rangelt vabatahtlik. Oma kalade tervise, ravimise, ravimatajätmise, samuti võimalikest väärravimistest tulenevate probleemide, sh. kalade surma eest vastutab igaüks ise.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 07:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
"kenari" ,väga kena ,et selgitad algajale foorumikasutajale foorumi reeglistikkku ja käitumisreegleid aga edaspidi oleks viisakas ka sinu poolt tsiteeritava jutu autor ära märkida...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 09:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

äkki on keegi nüüd nii kena ja ei anna mulle mingeid läbiloetud linke ja copy-pastesid, vaid annaks nõu mida ma tegema peaks ;) (kui annab midagi teha)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 15, 2007 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mirage sellex et keegi sind aidata saax peaxid teisi aitama...ehk kirjutad täpsemalt kes,kui palju sul akvas on ja kui suur on akva jne...ja kas on miskit juhtunud vahepial...
sellex sulle need lingid antigi ju....
mõtle peaga ikki ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 09:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

mis peaga mul siin enam mõelda, kui kõik halb juhtub ühekorraga :cry:

niih akva on 70L: 3neooni, 2 mingit väga vilgast kalakest u 5 cm, kelle nimesid ma ei teagi :roll: siis 1 põhjakoristaja, punamütsike ja teleskoop. punamütsil on mõlemal pool keskel nagu verevalumid, täna oleks ta nagu kuskil eemal, aga sööb hästi ja ma ei tea kas mängib või kakleb teleskoobiga vahepeal. viimasel on üks silm narmendav ja verine, sealt ta vist ei näe midagi ja teine silm on natuke valge, aga täna on parem ja näeb sellega süüa.
toidan natuke 2 korda päevas. sain just nad ümber kolitud 70nsesse u 2 nädalat tagasi. filtrit olen pesnud, seda valget, korralikult iga nädal. eelmine nädal vett ei vahetanud ja lamp põleb kah vast liiga kaua ja soojendab vett ülearu, sest temp on enamasti 25 C. siiani on kõik hästi olnud. kas tõesti uues akvas võis midagi olla või toidus??? sama toitu olen andnud u kuu. taimi akvas ei ole.

tegin nüüd u 20 % veevahetust ja lambi kustutan rohkemaks ajaks ära.

täh aitajatele!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 01:36 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui kaua seisis 70-ses vesi, enne kui sa kalad ymber kolisid? kui suures akvaariumis nad enne elasid? miks on sul kokku asustatud liigid, kellel on temperatuuri osas erinevad n6udmised? kuldkaladele (sh. teleskoop, punamytsike) on 25C liiga k6rge temperatuur. verevalumite tekkep6hjuseks v6ib olla trauma v6i liiga v2rskesse vette asustamine (veest v2ljumata gaasid kinnituvad kala kehapinnale ning tekitavad p6letusesarnaseid vigastusi). silmal olev valge ollus on ilmselt mingitmasti bakterinfektsioon. bakterinfektsioon tekib siis, kui haava (gaasip6letus?) satuvad pahad bakterid.

igatahes soovitaks sul nyyd nii teha:
osta poest sera bactopur directi tabletid v6i m6ne teise firma BAKTERIvastane ravim. lase endale korralikult selgeks teha, kuidas konkreetset ravimit on vaja kasutada. veel oleks vaja osta lisavitamiinid, mida annad kaladele koos toiduga (nyyd ja edaspidi palun toida kalu 1 x p2evas, korraga nii palju, et kalad suudavad toidu 2ra syya 1-2 minuti jooksul ja j22ke p6hja vedelema ei j22). pea meeles, et yletoitmine on kaladele, eriti kuldkalalistele 10 x hullem, kui alatoitmine, kuna roiskuvad toiduj22tmed on paljude probleemide algallikaks. veel soovitan osta m6nda elusbakterikultuuri sisaldava veepreparaadi, mis aitab uuel akvaariumil tasakaalus bakterkoosluseni kiiremini j6uda. mida kiiremini j6uad poodi, seda suurem t6en2osus on, et k6ik kalad j22vad ellu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 02:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

enne olid nad 20 Lses ja eelnevalt kuigi kaua ei seisnud, praktiliselt üldse ei seisnud :'( sest 20nene läks mul nii katki et ei saanud neid seal enam hoida.
miks siis teistel midagi viga ei ole? ja kui kiiresti pean ravimit andma? sest ma ei ela linnas, kus oleks vastav pood :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 03:56 
Guru
Kasutaja avatar

Mirage kirjutas:
enne olid nad 20 Lses ja eelnevalt kuigi kaua ei seisnud, praktiliselt üldse ei seisnud :'( sest 20nene läks mul nii katki et ei saanud neid seal enam hoida.
miks siis teistel midagi viga ei ole? ja kui kiiresti pean ravimit andma? sest ma ei ela linnas, kus oleks vastav pood :(

no siis arvasin 6igesti, et asi selles, et liiga v2rskesse vette panid. miks teistel midagi viga ei ole? kalade vastupanuv6ime on haigustekitajatele ja v2lism6jutustele erinev. yldiselt 8eldakse nii, et mida rohkem aretatud kala, seda vastuv6tlikum on ta erinevatele teguritele. kuldkalad on yhed enimaretatud kalad yldse. samas ei v2lista see, et teised praegu haiged ei ole, seda, et nad haigeks j22da ei v6iks. ravimit peaks kalad saama nii kiiresti kui v6imalik, paarip2evane viivitus v6ib juba saatuslikuks saada. kas sul on kodus m6nda veelisandit v6i muud ravimit, vaatame, 2kki annab sellega midagi 2ra teha. kui ei, siis m6ni sinu piirkonna akvarist ehk loovutab midagi oma apteegivarudest? edaspidi oleks tark tegu endale apteegivarustus koju hankida, seda enam, kui elad poodidest kaugel. kas sul koduapteegis kaaliumpermanganaati on (nn. triperililla)?

apteegivarustuses peaks olema:
bakter-, seen- ja parasiithaiguste vastased ravimid
jodeerimata j2me s88gisool (see tavaline 2, midagi krooni)
aktiivs8e graanulid
5ml systal

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 04:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

seda kaaliumiasja on küll, aga muid asju ei ole. ma pole nii kogenud selles akvanduses veel, ei oska ohte näha ja midagi teha. aitäh sulle, ja mis ma nüüd selle lillaga tegema pean? ma ei tea ainult kui vana see on :S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 05:35 
Guru
Kasutaja avatar

kaaliumpermanganaadiga teed n6rga lahuse (v2rvus peab olema heleroosa), haigeid kalu vannitad seal 2 x p2evas korraga 5 minutit. vesi peab olema v6etud akvaariumist ja sama p2eva vannid v6id teha samas vees, kui vee temperatuur pysib sama, mis akvaariumis. kaaliumpermanganaadi vannid on siiski ajutine abi, rohud peaksid ikkagi paari p2eva jooksul ostma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 06:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja kas ma pean neid vannitama ka siis kui rohud saavad ostetud??

Suur tänu sulle!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 16, 2007 10:11 
Guru
Kasutaja avatar

Mirage kirjutas:
ja kas ma pean neid vannitama ka siis kui rohud saavad ostetud??

Suur tänu sulle!!!

ei, kui rohi sees, siis rohkem ei vannita

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver