foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 02:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jama siis selline, et sai ostetud endale suurem akva 180l ja sellega sain kaasa kaks kännujuurikat, millele istutatud ilusti miskid taimed.
Olin sunnitud panema taimed koos kännuga värskesse vette, kuna muidu oleks taimed lihtsalt kuivas surnud. Teisel päeval, kui vesi akvas seisis(filter töötas ja valgustus põles)tekkisid ühele kännule mustad tutid.
Nüüd on akva nädal käinud ja kännul on jätkuvalt see vastik vetikas ja mis kõige kurvem, et see on roninud ka taimede lehtedele ja juurtele, ilmselt varsti sedasi ka taim sureb.Naljakas ongi see, et vetikas on vaid ühel kännul, sellel kus taim peal, teine täiesti puutumata-mis peaksin tegema :?:
Muidu oleks ju lihtne känd välja võtta ja keeta vms. aga taimed?
Proovisin ka natsa seda ollust kraapida, aga suht mõttetu, tulemuseks vaid sogane vesi :(
Kas see vastik vetikas hakkab ka edasi minema kännult ja lõpuks on mul terve akva seda täis :?:
Palun soovitage mis teha, taimedest ka kahju :( , aga vetikast kopp ees :evil:
Muidu akvakodanikud: 5kuldkala ja üks põhjakoristaja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 05:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Juurikas keeda läbi. Taim ilmselt anubias? Väga vetikased lehed võta ära, võid ace lahusest ka läbi loputada. Otsingust leiad ka infot.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 05:23 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
SAE(Siamese Algae Eater) aitab ka kontrolli all hoida seda vetiakat

Veel lugemist:
http://www.thekrib.com/Plants/Algae/red-algae.html
http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#brush

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

hehh :roll: ... tundub, et vetikas ei taha lahkuda ilma sõjata minu akvast.
Olen siit lugenud ka paari postitust sellest vetikast ja üldjuhul on ollus ise jalga lasknud.
Kas see vetikas levib ka edasi ülejäänud akva sisustusele?
Kui mitte, äkki tasuks oodata, akva ju käinud vaid nädal-või mis?
Ace vist päris julm keemia, kuidas taim selle üle elab?
Ja veel olen suht roheline akvanduses :oops: , et siis küsiks, kas need SAE`d kannataks kokku panna ka kuldkaladega?Ja millised nad üldse välja näevad? :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 10:10 
Moderator
Kasutaja avatar

suur kalahull kirjutas:
kas need SAE`d kannataks kokku panna ka kuldkaladega?Ja millised nad üldse välja näevad? :oops:

Minu SAE on selline: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/kalapala/pilt4.JPG (sry, natuke udune pilt)
Kuldkalad on külmavee elukad, SAEd aga mitte. Minu meelest ei sobi kokku.
Kuldkalad on ka suured taimede armastajad - kõik läheb kõrist alla! On teatud liigid, mida nad ei ahista.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 29, 2007 10:51 
Administraator
Kasutaja avatar

Minu antud teisel lingil allapoole kerides, leiad ka SAE pildi ja tunnused!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 30, 2007 10:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii :D ära tõime :D ja veel millega, mootorrattaga loomulikult :shock:
et siis proovida veel midagi ennem ace`ga pesemist, siis tõime soovituste kohaselt endale ka SAE.e.meie jaoks siis rallikilu :D
Haapsalus siin seda kilu ei müüdud ja siis ühendasime oma tsiklisõidu kalaostuga. Kilu sõitis minu tsikli küljekotis ja seega sai endale nime "RALLIKILU"
Aga nüüd asjast, müüa väitis küll, et kuldkaladega võib kokku panna, kui temp.akvas ikka üle 20kraadi ja üldse pidid nad kohanema hästi.Seda veel ka, et see ei pidanud õige SAE olema, rääkis ka mingist triibust seljal.
Nüüd kilu kohanenud ja minumeelest jätab see vetikas küll teda täiesti külmaks, pigeb lutsub koguaeg klaasi :(
Siit ka küssa, et kas äkki ta ei söögi seda jubedat vetikat?
Aga kilu ikkagi lahe :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 01, 2007 12:09 
Administraator
Kasutaja avatar

Ega jah seda vetikasöömist ei tasu kõike ka SAE kaela jätta. Pealegi nagu väidad on sul vale kala, minu arust F-Sae, ehk siis False SAE. Veel võib sul olla kala nimega Flying Fox. Sellest ka vähene huvi vetikate vastu. Loomulikult söövad nad kõik vetikaid, aga "õige" SAE on neist tublisti tragim. Lisan siia lehe, et saaksid oma kala tuvastada:

http://www.aquatic-gardeners.org/cyprinid.html

Nakatunud taimelehti soovitan ikkagi välja korjata või siis leotada 10-20 sekundit 10% ACE lahuses. Hiljem taim korralikult loputada, et ACE jääke ei jääks. Kus võimalik, tuleks vetikas maha kraapida/nühkida. Klaasi ja muu inventari jaoks sobib hästi tavaline puhas(uus) nõudepesukäsn(ühelt poolt karedam)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 01, 2007 02:58 
Moderator
Kasutaja avatar

Põhjustasin vist segaduse: minu kala, mille pildile lingi tõin, on võlts-SAE (F-SAE). Välimuselt väga sarnane. Vetikatest ei huvitu rohkem kui teised kalad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 01, 2007 08:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Seda ACE-ga vetika tõrjumist ei tasu karta, tegin seda alles hiljuti oma akvas ning kõik taimed elasid selle üle. Tuleb võtta ACE-d ja lahjendada veega 1/20-le. Känd keeda läbi. Taimi hoia lahuses 0,5-2 minutit, sõltuvalt taime lehtede tugevusest. Anubias võiks selles lahuses olla isegi 10 min. ja temaga ei juhtuks ka siis vist midagi. Taimed loputada seejärel rohke veega.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver