foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkalal silmad peast.
PostitusPostitatud: Reede Mai 25, 2007 09:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pealkiri sai küll vähe imelik, aga ei osanud seda teisiti lühidalt kirjutada. Probleem on siis selline, et eile õhtul avastasin, et ühel mu kuldkalal pole enam silmi. Üleeile olid tal mõlemad silmad õhtul veel olemas.
Tegemist on pärlsoomustega kuldkalaga ja temaga on mul selline teema tegelikult, et ta pole kogu selle aja jooksul, mis ta mul olnud on, sentimeetritki kasvanud (ca 4 aasta jooksul).
Vaatasin siis kõiki oma kalu kriitilise pilguga, aga ülejäänud tunduvad terved ja aktiivsed, ka silmad pole neil muutunud kuidagi.
Kas võib olla, et teised kalad ründasid teda?
Või on tegemist mingi haigusega?
Välistaksin selle, et ta on kuhugi vastu ujunud ja sellega ennast vigastanud, kuna mul pole akvaariumis teravate servadega kive ega ka muid esemeid.

Akva on 200l, asukateks 7 kuldkala, 2 ancistrust. Vee temp 24 kraadi (väga soojad toad).
Mingit keskkonnavahetust ma pole seal tekitanud, vett vahetan iga nädal 25.35 liitrit (olenedes, palju vett ära aurustub).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 26, 2007 10:56 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
1 p6hjus v6ib olla viirushaigus. kui kala pole 4 aasta jooksul yldse kasvanud, siis on ilmselt ta eelnevalt ysna pikalt v2ikeses akvaariumis pidanud elama ja kasv on k2ngunud. see p6hjustabki tihti puuduliku immuunsysteemi funktsioneerimise ja muid lisah2dasid, mille t6ttu kalad on igasugustele haigustele palju vastuv6tlikumad. soovitaks antud hetkel kala teistest kindlasti eraldada ja kui sul sydant on siis eutanaasiat kylmkapi teel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 27, 2007 05:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Halastasin siis täna oma kalale ja nüüd ujub ta kuskil paremates vetes.

Kas ma peaks nüüd oma teisi kalu rohkem jälgima ja midagi tähele panema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 01, 2007 09:54 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
terve immuunsysteemiga kalad j22vad yldjuhul viirustest puutumata. kui kellelgi ilmnevad veel samad symptomid, siis peaks kaaluma akvaariumi desinfitseerimist aga esialgu pole seda vaja.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver