foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: barbusel saba katki
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2007 04:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
barbusel on alumine pool sabast ära tulnud, tal on nüüd ebamugav ujuda, vänderdab. Kas saba kasvab tagasi või mis temaga nüüd teha?

Huvitav, kas see tuli ära kakluses? Nad kaklevad küll väga harva ja üsna leebelt.. kuhugile vahele nüüd vaevalt sai jääda, ega ta mingi kuldkala pole.... Ei tea, mis juhtus?

2 x guraami
1 x sae
1 x tiger barb

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2007 05:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Saba kasvab tagasi. Võiksid talle igaks juhuks soolavanne teha. Jälgi seda kala ka edaspidi, kui saba läheb veel rohkem katki, siis tegemist uimemädanikuga mis vajab juba ravi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 14, 2007 09:43 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui saba servad kohast, kust tykk puudu, on valgete 22rtega, siis on tegu uimem2danikuga ja see vajab kiiret ravi bakterivastase ravimiga (saad kalapoest). kui servad ei ole valged, siis oleks hea kalale taastumiseks rahu ja vaikust pakkuda ehk kaaluda tuleks kala eraldi t6stmist. toidule kindlasti lisaks vitamiinid, olenemata sellest, kas tegu kaklusest saadud traumaga v6i uimem2danikuga v6i m6lemaga korraga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 15, 2007 08:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

on tõesti nagu valge natuke see koht.... ja mõnel teisel ka sabad nagu natuke katki nüüd... appi
aga mul seal clown loachid ka - nendele pidavat ainult pool annust ravimitest doseerima?
mul pole teist akvaariumi, kas on ikka hea mõte need katkiste sabadega kalad lihtsalt kinni püüda ja kusagile purki panna?

2 x guraami
1 x sae
1 x tiger barb

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 15, 2007 09:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et oleks hea näha pilti haigest kalast. Siis saab aru, kas haigus või mitte.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 15, 2007 01:17 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
vana hea 10L pang on abimees. kui juba uimem2danik akvaariumis, peaks ravi tegema ikkagi k6ikidele kaladele, ka neile, kes veel haigestunud ei ole. kui ka teistel kaladel hakkavad sabad narmendama, siis on ilmselt ikka haigus ja ei hakkaks selle piltide ylespanekuga veel ootama. nii v6i naa on mistahes haavandite puhul oht, et see v6ib m6ne bakteriga nakatuda. loachid t6sta eraldi pange, teisi kalu ravi t2isdoosiga akvaariumis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 15, 2007 01:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

tõin rohu ära ja hakkan ravima.
Lugesin, et see haigus tekib liiga külmast veest või mustast veest. Mina hoian oma vee temp. 26 kraadi peal, kuna clown loachid armastavad sooja. Must ei tohiks ka olla - akvaarium 500 l ja vahetan ca 20% iga nädal või mõnikord harva üle nädala ka. NO3 teste teen.
PH on tavaliselt ca 7,5, aga seekord kasutasin turbagraanulite asemel mingit turbakiudusid ja need vist ei mõjunud nii hästi ja Ph ikka 8. Aga see ei tohiks ju barbusetele lugeda? Me seda PHd võtame alla clown loachide pärast ja nemad praegu terved...

2 x guraami
1 x sae
1 x tiger barb

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 15, 2007 02:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

sain Tartu mnt rohu - sera baktopur.
Müüja ütles, et see ei tee loachidele midagi ja näitas ühte teist rohtu, mida nad ei kannata. ma vist riskin siis, ja ravin neid kõiki, mulle tundub, et loachid sügavad, aga võib-olla ma kujutan ette.
Selle rohu pakendil on öeldud, et söe peab enne filtrist välja võtma? Kui nii,siis pean õhtuni ootama, sest ise ma seda sealt kätte ei saa...

2 x guraami
1 x sae
1 x tiger barb

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver