foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kalahallitus?
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 05:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi selline, et mõõksabal on suu ümber selline piimjasvalge hägu vms. selline vatisarnane. teisel mõõksabal ja kahel pärlguraamil on jällegi uimeservadel selline vatisarnane asi. Haiged kalad on natuke uimased ja hingeldavad. hoplosternum thoracatum ja molly läksid juba loojakarja :(

Kas tegemist võib olla hallitusega? Ma alles täna lõpetasin ravikuuri JBL Furanoliga kas siis võib kohe teise ravikuuriga alustada?

Akva suurus on 120 L
Temp. on 25-26 C
Filter ja mullitaja olemas
Kaladest on mõõksabad,colisa lalia,pärguraamid,ancitrus ja neoonid
Veevahetust teen iga nädal umbes 30 %

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 13, 2007 01:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
vatimoodi h2gu viitab sellele, et see on tyypiline seenhaigus. aitab temperatuuri t6stmine 2C v6rra ja seenhaiguste vastane ravim (nt. sera mycopur v6i jbl fungol). tasub t2hele panna, et enamasti tabab seenhaigus halva veehygieeniga akvaariumites elavaid kalu. hoolimata sellest, et vahetad 30% veest peaksid kontrollima no3 taset ja vajadusel asukate hulka v6i toidukoguseid v2hendama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 20, 2007 12:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud Maria
Arvan, et asi oligi sellest, et akvas oli liiga palju elukaid.
Selle suu valgeks minemisega on praegu vist ok, aga nüüd on jälle uus haigus.
Kalakesest anti mulle JBL Ektol fluid-i bakter- ja parasiithaiguste raviks.
Panin siis rohu sisse, aga paranemismärke ei olnud.Nüüd on mul rohi teist korda sees, aga nüüd on tekkinud pisikesed täpid ja juba homme peaks ma vee ära vahetama.

Need täpid on kehal ja uimedel ja vahepeal tundub nagu sügaks nad vastu esemeid, et siis nagu mannaterahaigus?
Nüüd ma ei teagi midagi edasi teha, kas panna sera costapuri või mida teha? Mul on juba vist 3 ravikuuri olnud ja ma ei teagi kas nad veel ühe üle elavad. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 21, 2007 10:51 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kui tegu oli SEENhaigusega, siis paraku bakter- ja parasiithaiguste vastased ravimid selle vastu ei aitagi. ilmselt kurtsid oma muret myyjale veidi teiste s6nadega, kui siin, et ta bakterhaiguse sinu jutu p6hjal diagnoosis. bakterhaiguste vastased ravimid tapavad k6ik bakterid vees, ka kasulikud. seenhaigus j2i aga v2lja ravimata ja kalade tervis n6rgenes veelgi, kaladel ei olnud enam ka kaitvaid nn. kasulikke baktereid ja nyyd polegi imestada, et j2rgmine h2da k2es on.

soovitan:
* t6sta temperatuuri 2C v6rra (kuid mitte yle 30C)
* teha osaline veevahetus ja aktiivs8ega filtreerimine (esimene saaste eemaldamiseks ja teine ravimij22kide neutraliseerimiseks)
* teha kaladele soolavanni (1tl j2mesoola 1L akvaariumist v6etud vee kohta eraldi anumas 3 x p2evas kuni 4 p2eva j2rjest. sama p2eva vannid v6ib teha samas vees)
kui s8ega filtreerimisest on m88das 5 p2eva ja soolavannidega pole asi paranenud, siis uus ravim sisse s6ltuvalt symptomitest (kirjelda kalade olukorda siis uuesti).

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver