Kris1 kirjutas:
Keegi ei tea Argulusest midagi? Kas mina, täiesti algaja, olen ainuke, kellel on õnnestunud kala küljest midagi sellist kätte saada?
Mina võtsin täna hommikul oma kuldkalalt pintsettidega kaks
Argulus't saba pealt ära. Ööga olid nad teineteise juurde liikunud ja nii sai mõlemad korraga hästi kätte. Põletasin need ahjus, mis ongi soovitav nagu nende katki litsumine. Vetsupotist või kraanikausist alla lasta ei ole mõtet, nii nad ei hukku ja võivad pahandust edasi tekitada.
Mul on mõned mõtted seoses kalatäidega ja soovitused, mida teha. Tegelen ise sama asjaga, võitlus on hetkel pooleli.
Kalatäid munevad akvaariumisse mune, milledest arenevad uued täid. Teie omas ei pruukinud see protsess veel aset leida, kuna jõudsite paharettide jälile üsna kiiresti ja eemaldasite peamised kahjurid. Kui kala kehale või sabale jäid peale nende eemaldamist pisikesed verised täpid (täide hammustusjäljed), siis võiks kalale teha soolavanne, suhtega 1 spl soola 1 l veele. Vesi siis see, mis on akvaariumis. Variant on ka teha tervest akvaariumist mõneks ajaks soolavann, aga kuna ma pole selle koha pealt pädev, eriti mis puudutab teiste kalade reaktsiooni soolale, siis seda ma ei soovita, vaid ikkagi neidsamu (privaat)soolavanne. Kala tuleks soolvees kogu aeg jälgida, kui ta küljele kisub, siis peaks ta koheselt akvaariumisse tagasi panema. Sinna võiks esomesel võimalusel panna JBL Ektol cristal'it
http://www.aquaristic.net/jbl-ektol-cristal.html?lang=1, see pidavat aitama. Ise pole seda kasutanud. Lahked müüjad Betta loomakauplusest ütlesid peale pikka vestlust minu ja kellegi inimesega telefonis, et täide vastu peaks tegelikult hoopis mõjuma Gyrodol -
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/5cfc5f870c793d2c4c712292be8b7b8c/cl/details/anid/13744f34dca66fbf9.61877723/JBL%20Gyrodol%2020%20ml//listtype/search/searchparam/Gyrodol See on veel parem, kui kalal on juhuslikult ka lõpuselestad, et siis saab kaks kärbest ühe hoobiga...kahjuks on need õuduseg ka minu vaesel Hannesel...nii et 6 päeva pärast uus Gyrodol ja lootus, et kõik rõvedused saavad hävitatud.
Loodetavasti teie kaladele need kahjurid enam külla ei tule. Palun hoidke teemaga meid kursis.