Maria kirjutas:
sinu teooria kohaselt peaksid minu kalad ennast pidevalt kuhugi vastu vigastama,kuna 1 akvaariumitest asub magamistoas,kus on paksud kardinad pea kogu aeg (ja eriti just hommikuti) ees.relee lülitab valgust sisse ja välja ja nagu kirjeldusest välja võis lugeda toimub seega valguse üleminek pimeduseks äkki.täispimenduse all mõtlesingi akvaariumi kinnikatmist igasuguse valguse eest.
Pole küll Su magamistuppa piilunud
kuid kahtlustan et nagu teistelgi kodanikel pole see kunagi päris pime - eriti veel juhul kui tõused enne kui akvaariumi valgustus sisse lülitub ning paned mingi lambi toas põlema. Korralikult pimendatud akvaarium on siiski märksa pimedam.
Olen nõus et kalad on looduses harjunud vähese valgusega, kuid seal pole ka kedagi neile päikest näkku tulistamas. Kui neid päevast päeva kindlal kellajal valgusega ehmatada siis nad ehk õpivad selleks ajaks valmis olema, mitte aga juhuslikuks söötmise ajaks.
Ja lõppude lõpuks milleks jamada pimendamise ajal söötmisega kui selleta on tulemus parem ning otsest vajadust söötmiseks ka pole.
Aga see oli muidugi vaid minu arvamus mis kujunenud rohelise vee eksperimentide käigus ning ka netist loetu põhjal, võib-olla habevetikaga on lood teised. Ja eks igaühel ole võimalus teha nagu õigeks peab.
Vetikatõrjevahendid reeglina põhinevad kas vasel või simazinil, mõlemad on toksilised nii kaladele kui taimedele. Muide, vetikate puhul on veel risk et just nende lagunemisel võivad tekkida toksilised ühendid ja kui õnnestub nad matsust maha tappa võib see tekitada ebameeldivusi.
Võib tunduda üllatav kuid paljud vetikad kardavad hoopis intensiivset valgust, mitte vähest valgust.