foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Oscaritel mingi haigus
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 20, 2006 10:29 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 20, 2006 10:19
Postitusi: 1
Asukoht: Tallinn
Olen mures meie Oscarite pärast, aga ise ei ole eriline spetsialist kalade alal ja seepärast palun kogenumate abi.
Meil on tööl 400-liitrine akvaarium korraliku tehnikaga. Hooldamas käiakse seda iga 2-nädala tagant. Siiani on kõik korras olnud, kuid nüüd on mingi probleem Oscaritega. Oscarid on meil umbes 1-aastased ja kasvult päris suured. Söövad korralikult. Algul tekkis ühele Oscarile pähe nagu väike valge auk. Täpselt selline tunne oli, et ta on kuskil ennast vigastanud või ära kraapinud. Hiljem hakkas see laienema ja ta näeb välja nagu oleks natuke kärnane ja selline konarlik (süvendid). Mõni päev hiljem ka teisel Oscaril. Nüüd see siiani suureneb ja midagi ei oska ette võtta. See on levinud nüüd juba ka nina peale ja kuni selja uimeni. Meil käiakse akvaariumi hooldamas iga kahe nädala tagant. Kuid ka nemad ei osanud midagi tarka öelda ja pole sellise asjaga varem kokku puutunud. Vesi peaks olema hea ja puhas. Ei tea kas keegi oskab sellise kirjelduse järgi midagi öelda, aga loodan et saite aimu. Söövad nad JBL Novostick M toitu. Kas neil on millegi puudus või on nad haiged? Ise mõtlen, et kui nad haiged oleksid, siis nad ei sööks ja sellisel juhul oleks äkki ka teised kalad haigestunud?
Veel on meil akvaariumis 2 papagoi kala ja 2 põhjakoristajat. Äkki oskab keegi vihjet anda, mida võiks proovida ette võtta? Umbropsu mingeid ravimeid ka ei julge ju anda, kui ei tea mis neil viga võib olla.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 20, 2006 05:51 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
tõenäoliselt tegu spironucleuse nimelise haigusega, mille vastu JBLil on välja töötatud spetsiaalne ravim nimega spirohexol. kasutamisjuhendi saad poest koos ravimiga kaasa. lisaks soovitan ühe korraga ära osta ca 500g pakk aktiivsütt, millega peale ravi ravim veest välja filtreeritakse ja vedelal kujul kalavitamiinid, mis aitavad immuunsüsteemi tugevdada ja haigusest taastuda.


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver