foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 7 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mustad täpid kalakesel
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 23, 2006 12:21 
Kuldkalakesel on peal mustad täpid. Lugesin küll erinevatest haigustest, aga mustadest täppidest ei leidnud miskit. Mis need on ja kuidas nendest lahti saab?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 23, 2006 02:54 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
äkki on normaalne pigment ja ei peagi kuidagi lahti saama? natuke detailsem kirjeldus täppidest ja/või foto annaks asjast parema ülevaate.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 23, 2006 05:45 
Ostsin kala ca nädal aega tagasi ja siis oli ta täiesti täpivaba. Aga nüüd mustad täpid/laigud...sellised nagu kumaks nö naha alt läbi...eri suurusega...mõlemal pool ja rohkem seal pea pool...üks täpp on ka uime peal :(


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 23, 2006 10:48 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
ilmselt verevalumid. millised on teised kalad akvaariumis? kuidas kala transportisid (milles, kui kaua, kuidas akvaariumisse panid), kas akvaariumis on teravaid esemeid (teokarbid, lossid, suuremad teravad kivid, jäigad kunsttaimed)? kas akvaarium on äsja käima pandud või tuli kala juba tükk aega eksisteerinud akvaariumisse? kui äsja käivitatud, siis kui kaua seisis vesi? kui tükk aega eksisteerinud akvaariumisse, siis kuna ja kui suures osas toimus viimane veevahetus?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 24, 2006 11:13 
Kala ostsin Ülemiste keskusest lemmiklooma poest, kust ta anti koreikesega. Transport kestis ca 45 minutit...seni hoidsin kotti ilusti käes. Koju jõudes panin ta (ohutult valasin) nö kaussakvaariumi (see, mis müüakse nö kinkekomplektina), kus oli vesi seisnud ca 1 päev + öö. Akvaariumis olid sees ka kunsttaim + mõned kivikesed (ümarad). Kalake elab seal üksinda. Viimane veevahetus ol ca 3-4 päeva tagasi ja poole vee kaupa - nii et pool võtsin ära ja lisasin pool (seisnud vesi) juurde.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 24, 2006 06:32 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
üks võimalus on, et tegu on hapnikupõletusest tingitud verevalumitega. ööpäev seismist on liiga lühike aeg, et veest jõuaksid väljuda kraanist survega kaasa tulnud gaasid. veest väljumata pisikesed gaasimullid kinnituvad kala kehale ja tekitavad põletuse.

teine võimalus on see, et kala on ennast vigastanud vastu kunsttaime. anum, milles kala pead, ei vasta kala suurusele (on liiga väike) ja kalal ei ole piisavalt liikumisruumi. lisaks väidavad mõned allikad, et ümaras akvaariumis kaotavad kalad suunataju ja seetõttu ei ole koordinatsiooniga kõik korras ja kala võib tahtmatult vastu akvaariumis olevaid esemeid ujuda.
lisaks pean ette hoiatama, et nendes kinkekomplekti akvaariumites kipub kalade eluiga jääma väga lühikeseks. miks, sellest olen pikalt kirjutanud nii mõneski teises teemas. hetkel pole kahjuks aega neid teemasid üles otsida, ehk mõni akvarist leiab sulle need või leiad ise otsingut kasutades.

mõlemal juhul aitab ainult kala elukeskkonna muutmine tema nõudmistele vastavaks ja verevalumid kaovad ajapikku ise. soovitan läbi lugeda artiklitenurgas olevad algajate jaoks mõeldud artiklid ja tutvuda külmaveekalade rubriigis olevate postitustega.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 24, 2006 07:16 
Aitäh, ma uurin asja. Ja teen kõik, et kalakese tervis/olemine paraneks. Ootame ja vaatame, kas täpikesed kaovad...


Üles
 [ 7 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver