foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Mannaterahaigus?
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 05, 2006 12:10 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juul 04, 2006 11:52
Postitusi: 5
Asukoht: Tartu
Esimene akvaarium sai kolme nädala eest koju ja nüüdseks sees 7 neooni, 4 gupit, 4 terneetsiat ja veel kaks gupi moodi helerohekat kala, nimi pole meeles. Tigu ka. Ja elustaimed. Esimesed 2 neooni tõin 1,5 nädalat peale akva sisseseadmist ja mõne päeva pärast ilmus ühele neist küljele valge, kehapinnast kõrgem korrapärane, ümar täpike.Nagu vistrik. Ja siis mõne päeva pärast justkui vajus ära, st. nagu tühjaks oleks jooksnud, samas on jäljed sellest näha. Kas see võib olla mannaterahaigus? Ostsin ravimit Tetra Medica Contralck, aga ei saa päris täpselt aru, kuidas akvaariumiga toimida selle ravi ajal. Enne esimest kuud ei soovitatud vett vahetada ega filtreid pesta. Kuu saab kohe varsti täis. Kas ravi ajal või selle järel tuleks teha midagi enamat kui tavaline hooldus? Infolehelt ei saa päris täpselt aru.
Loodan, et väljendusin arusaadavalt ja tänan ette nõuandjaid, olen tõesti algaja ja enamus akvaariumialaseid teadmisi poest saadud. Selle foorumi avastasin kahjuks natuke liiga hilja.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 05, 2006 12:02 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
üks täpp ei ole põhjus ravimiseks, seda enam, et akvaarium on alles sissetöötamas ja ravim tapab kõik kasulikud bakterid. seega, kui tegu pole haigusega, siis rikud asjata kogu seninähtud vaeva ja tulemused. kui täppe on vähemalt kolm, need on kehapinnast kõrgemad, mannatera suurused, on põhjust contraick akvaariumisse panna.

ravi ajal on vaja tagada akvaariumi korralik õhustus, peale ravi lõppu tehakse filtreerimine aktiivsöega või vahetatakse juhendis ettenähtud kogus vett (mõlemat korraga ei tehta, söega filtreerimist tuleks eelistada ulatuslikule veevahetusele), lisaks on peale ravisoovituslik teha kuur vitamiinilisandiga (tetra vital) ja lisada vette elusbaktereid sisaldavat veelisandit (sera nitrivec) või tuua paar liitrit "vana" vett mõnest sissetöötanud akvaariumist, et taastekiks kasulik bakterkoloonia.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 05, 2006 12:16 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juul 04, 2006 11:52
Postitusi: 5
Asukoht: Tartu
Suur-suur aitäh, palju kergem hakkas! Jõudsin juba näha õudusunenäo öösel sellest, kuidas mu kallikesed akvas võivad välja näha. Aitäh!


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 14, 2006 10:22 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juul 04, 2006 11:52
Postitusi: 5
Asukoht: Tartu
Nüüd siis mõni aeg möödas sellest, kui neoonile täpp ilmus. See on ilma igasuguse ravita tõesti täiesti kadunud, kalakesed kõik terved ja rõõmsad. Olen ütlemata tänulik sellele foorumile, kes teab, mis tagajärjed oleks olnud poest saadud teadmiste kasutamisel.


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver