foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: palun abi
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 30, 2006 02:18 
Akvarist

mul on järgnev mure: ostsin umbes kaks kuud tagasi 116l akvaarjumisse kaks pisikest lehvik-/libliksabaga kuldset teleskoopi (õiget nimetust ei tea), järgmiseks päevaks oli üks neist surnud, lugesin siis siinset foorumit ja pidin tõdema, et poes oli mitu ohumärki millele ma eelmisel päeval tähelepanu ei osanud pöörata: paljud akvaarjumid olid tühjad ja sealses akvaarjumis jube palju kalu siblis koos, kuskil 3-5 kala olid veevahetusseina juures surnud, mõtlesin et ju siis sellise hulga kalade puhul on see normaalne. Teisele kalale olid ilmunud mustad pisikesed piklikud laigud, mis kahe päeva möödudes ise kadusid. Siiani tundus kõik väliselt hästi olevat, eile kaladele süüa andes selgus, et tal tagant poolt oli silm katki ja narmendas, justkui oleks kusile kinni jäänud või oleks keegi teda purenud. Panin tähele, et ka teisele silmale oli tekkiinud pisikene veresoon(silma küljele kollasele alale). Täna hommikuks oli silm kokkutõmbunud ja kattunud kaega, muidu oli kala tegus. Õhtuks on kala muutunud aga loiuks ja kehale on tulnud paar sellist pisikest musta piklikku laiku nagu tal alguses oli. Peale tema on akvaarjumis veel paar vanemat kala: üks suurem kuldkala, ancistrus, ja põhjakala, kelle nime ma ei tea.

Minu küsimused on järgnev: Kas ma saaksin seda kala veel kuidagi aidata? Kuidas? Kas selle võis põhjustada ka mingi viga minu akvas? Kui siis mis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 30, 2006 10:54 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Sa jätsid siia lisamata samatähtsad asjad, kui kala haiguse kirjeldus.
Palun loe seda:
/haigused/5520/index.html
ja täienda oma postitust!

Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver