foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olukord järgmine:
Akvaariumis oli kaks skalaari (+muud asukad)- tundsid ennast väga hästi ja sõid väga isukalt. Siis lisasin akvasse veel kolm skalaari. Uustulnukatest ühel olid nagu silmad ja keha tiba hägused ja ja uimed olid kõigil kolmel natuke narmendavad. Panin selle poeakvaariumis elamise arvele - eks see vesi seal kõige parem just polnud, sest seal oli väga palju skalaare ja diskuseid + veel paari liiki kalu koos ja akva suht väike (olelusvõitlus oli suur). Kui see viiene seltskond minu akvas kokku sai, siis natuke kakeldi, kusjuures kaklejateks olid minu kaks skalaari omavahel. Paari päevaga olukord normaliseerus ja keegi enam kedagi ei kolkinud. Kolm uustulnukat hakkasid kohe isukalt sööma ja nädala pärast polnud enam katkistest uimedest ega mingist hägust keha pinnal jälgegi ning ka hetke seisuga on uustulnukad täie tervise juures.
Nüüd probleemist - need kaks skalaari, kes olid algselt minu akvas ja vägagi terved, on nüüdseks kuidagi väheliikuvad, hoiavad põhja lähedale ja nende kehal (silmad on selged) tundub olema nagu valkjas kile kohati (pea piirkonnas, ei narmenda). Hingavad kiiremini, kui normaalne ja küljeuimede kinnituskohad on punased, aga mitte katki (teistel kaladel on need valkjad). Uimed ka natuke narmendavad, just need samad küljeuimed. Alguses arvasin, et nad on lihtsalt jõudude paika panemise käigus natuke räsida saanud, aga nüüd ei kakle keegi enam kellegagi, aga eelpool kirjeldatud olukord püsib. Kalad ei süga ennast, aga vahel teeb üks neist kiire ujumise sööstu nagu keegi oleks ehmatanud teda (ehkki ei ole). Samas söömisest pole nad loobunud - on kohe platsis, kui süüa annan või akva juures liigun. Kohati tundub sarnane haiguste lehelt loetud chilodonella sümptomitele, aga seal kirjas, et nakkav - mul kolm uustulnukat ja kõik ülejäänud elanikud terved kui purikad. Kirjeldatud olukord on kestnud ca nädala, poolteist - hullemaks miskit läinud selle ajaga ei ole - olukord on stabiilselt selline nagu kirjeldasin.
Liitreid siis 540
väline kanister filter, soojendi, isetehtud CO2
veevahetus kord nädalas, ca 10-15%
viimati vahetasin vett eile, teste pole teinud, sest üldine olukord akvas on ok - taimed kasvavad (ajavad hapniku mulle välja) ja keegi teine haiguse tunde märke ei ilmuta, kõik isukad
veetemp. 24-25 kraadi
asukate kohta saab lugeda signatuurist
Äkki keegi oskab miskit tarka kosta? Ma hetkel ei oska küll seisukohta võtta. Ootan nõuandeid!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:37 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
alustuseks tõsta temperatuuri 26-27Cni ja alusta haigete kalade vannitamist soolvees (õpetuse leiad otsinguga). kui paari päevaga pole asi paremaks läinud, siis pead ilmselt poodi ravimi järgi minema. nakkushaiguste kohapealt on nii, et nakatuvad eeskätt need kalad, kelle immuunsüsteem on nõrk või parasjagu stressisituatsioonis (antud juhul siis stress tingitud uute asukate toomisest + kaklusest). see, et tegu on nakkava haigusega, ei tähenda, et nakatuma peab 100% akvaariumi asukatest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tõstsin selle paari igaks juhuks 54 liitrisesse akvasse (seal muid asukaid hetkel ei ole) ja tõstan seal temperatuuri. Vaatasin kodus ringi ja kätte sattus selline ravim nagu Tetra Medica, General Tonic Konzentrat. Koostises sisaldub metüülsinine. Pealt loen, et tapab baktereid ja parasiite. Samuti kaklusest tingitud haavade raviks. Kas seda võiks proovida, st. kas see on üldse õige asi või on soolavanni kindlam?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 07:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Foorumist loetu põhjal tundub, et võiks katsetada seda ravimit, sest sain aru, et soolavann ja metüülsinine mõlemad parasiitide ja bakterite vastu. Olen ma õigel teel? Mul oleks hea seda ravikuuri seal 54 liitrises akvas läbi viia, sest muid asukaid seal pole. On see hea mõte?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 08:03 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
nakkushaiguseid ravitakse alati üldakvaariumis, kuna haigussümptomiteta kalad võivad jääda haiguse kandjateks, terveks ravitud kala akvaariumisse tagasi pannes võib ta aga uuesti haigestuda. kui sul ravim (antud juhul ka igati sobilik) käepärast on, siis kasuta seda. soolavanne sellisel juhul lisaks tegema hakata ei ole mõtet. temperatuuri tõsta üldakvaariumis ja ravima hakka kalu seal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 27, 2006 08:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selge. Üritan nüüd siin sellest saksa keelsest juhendist kõik õieti välja lugeda ja alustan :) Suured tänud kiire abi eest!

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver