foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkala haigus?
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2006 07:39 
Juhtus minul nii ,et suvel kui kalad olid tiigis kasvasid olid kõik terved.Sügisel kui oli aeg nad tuppa kolida tundusid kõik terved ja tublid.Mõne nädala möödudes hakkasid koid surema. pealtnäha polnud kalal viga midagi kuid lähemal vaatlusel selgus et näitex uime taga oli punane auguke?? millega võiks olla tegu ? suremine lakkas iseenesest ja enam midagi sellist pole toimunud! Kuid nüüd umbes kuu tagasi hakkas mu emane Shubunkin paisuma paisus ja paisus.Soomuste alla kogunes justkui vesi millest see tulla võis?? Suured tänud vastajatele ning imelist uut kõigile!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2006 07:58 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Postitamisel peaks silmas pidama ka seda, et enamasti on vaja teada akvaariumi suurust, veevahetuste intervalli ja vahetatava vee kogust, viimase veevahetuse aega, võimaluse korral vee parameetreid (kh/ph/no3), kindlasti temperatuuri. Ära tasuks märkida ka akvaariumis olevad seadmed ja lisad (filter,soojendi,lisa co2 jms); akvaariumis toimuvast tuleks anda võimalikult täpne ülevaade,sh kalade kooslus ja kes on haigestunud. (copy paste ülevalpool asuvast teemast. )

ilma lisainfota mingisuguse põhjuse oletamine on sama hea kui kohvipaksu pealt ennustamine, seega jään täpsustusi ootama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2006 11:30 
Oman koisid ja shubunkineid .Suvel on nad umbes 10tonnises tiigis aias talvituvad 640liitrises nõus seadmetena ainsad kaks filtrit muud nagu polegi . Veeparameetrieid pole eriti mõttnud kui aus olla! Aga kaevuvesi on. Päikest!!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 09, 2006 11:57 
Guru
Kasutaja avatar

üks võimalikke põhjuseid on liiga kõrge toatemperatuur. tiigis see naljalt sügisel nii kõrge on. mida kõrgem temperatuur, seda vähem on vees lahustunud hapnikku.kui sul on piisava võimsusega pumbad, millel on lisaõhustus taga, siis pole asi ilmselt selles aga mine tea. veevahetustest ei rääkinud sa samamoodi nagu temperatuurist, mitte sõnagi, seega oletan, et veevahetusi ei toimu. kui sul on neid koisid ja shubunkineid kokku paar tükki, siis ma isegi ei muretseks selle pärast. kui neid aga rohkem on, siis tekib paratamatult kalade väljaheidetest talvitusperioodi jooksul piisavalt palju saasta, et NO3 tõuseks kriitilise piirini ja hakkaks põhjustama kalade terviseprobleeme.
nagu aru saad, siis ei ole sinu vee parameetrid olulised mitte minu uudishimu rahuldamiseks, vaid ikka selleks, et sina ise oma probleemide lahendamiseks abi saaksid. võimaluse korral mõõda temperatuur ja kindlasti NO3 tase akvaariumis (teste müüakse akvaariumitarvetega kauplevates kauplustes hinnaga 80-100.-, ühest testist jätkub ca 80 testimiskorraks). on veel võimalus, et tegemist on viirushaigusega aga välistaksin kõigepealt muud võimalikud eelpoolnimetatud põhjused. päikese asemel soovin kannatust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 10, 2006 04:59 
Koisid on umbes 20 ja shubunkineid mingi 10 ringis temepratuur on 20kraadi pumbad on võimsad ja õhu puuduses asi olla ei tohiks ! vett vahetan vähe kuna on kena ja selge . peax vist ära mõõtma jah need vajalikud mõõtmised. Kuid tean kindlasti et mul on kare vesi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

punased augud ja ilmselt ka laigud sabapiirkonnas?
kui soomused ja silmad paisuma hakkawad ,siis põleta oma kari ära

punataud peax olema selle asja nimi/aga peax ise nägema

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 10:59 
Ei ei pigem uime taga lõpuste juures kuid kõik ülejäänud on terved ja tugevad !??? kas seda ravida ei saa??? Nuh põletama ma küll ei hakka milleks elavad kaua elavad! nad mul kõik butterfly koid! ehk õrnemad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 12, 2006 11:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

see on mingi karpide haigus -helista ilmatsalu kalakaswatusse ja saad teada mida tegema pead

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 02:42 
Guru
Kasutaja avatar

ootaks siiski ära testide tulemused, enne kui haigust kahtlustama hakata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 07:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

sa ple karpe kaswatanud warem ilmselt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 08:05 
Olen kasvatanud küll mul olid suured a need lasin tuttavale tiiki kuna oma tiigil on veevarustusega raskusi! tuleb jah testid ää teha!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 13, 2006 08:11 
Siiski kasvatan koisid enda tarbeks hetkel. ei enamat

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid