foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2006 06:48 
Akvarist

Mul selline mure, et üks minu emastest mõõgudest sünnitas öösel pojad ja ma ei jõudnud teda veel teistest eraldada ja seega, kui ma järgmise päeva õhtuks alles beebid avastasin, siis olid enamik neist nahka pistetud. Tõstsin siis kalabeebid eraldi aga siis hakkasid suured ja täiskasvanud ISASED mõõgud( kes enne täie tervise juures olid) surema. Nüüd ainult üks järel ja too ka juba uimed koos ja saba norgus...ei söö ja ilmselt sureb mu viimane mees ka ära.... :cry: Aga naised on korras! Mis toimub????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 05, 2006 10:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ei taha norida aga meie siin pole selgeltnägijad, seega ei teeks natuke lisainfot paha: akvaariumi suurus, temperatuur, veevahetuste intervall ja kogus, viimane veevahetus jms.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 11:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria, kas sul on miskisugune salameetod, kuidas sa vaatad nende mõõtude pealt (temp, suurus, ph, pk, jne) et mis akvaariumis viga olla võib? Või on sul mõni tark raamat? Või lihtsalt kogemused? Hästi tihti sa küsid neid andmeid ja mind kohe huvitama hakanud. See ju kõik puhas keemia mis akvaariumis toimub, seal nii palju aineid segamini, kes selles rektsioonide jadas küll orienteerub. Igatahes jõudu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvaariumi suuruse, temperatuuri, ja PH jne järgi näeb kohe ära kas mõni asi on lubatust väga erinev ja tihti kõiksugu haigused tekivadki kui mõni neist näitudest on normaalsest suurem või väiksem..

Ma usun et sünnitamisega see seotud ei ole. Ma olen kuskilt kuulnud et isased pidavat stressialdimad olema ? Kas sul mõni isane terroriseerib teisi ? Kalade stress on väga suur mure.. endalgi kunagi surid mõõgud kuna üks suurem isane teisi pidevalt terroriseeris..

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 11:52 
Akvarist

EI ole hullu...nori, nori :D
Akvaarium on iseenesest pisikene kõigest 15l. vee temp. on 25 kraadi (paar kraadi siia sinna)...vett saab vahetatud kord nädalas ja 3 liitrit korraga. Ja see akvaarium on puhtalt mõõgude päralt. Muid kalakesi seal ei ela.
Ja selle viimase isase kohta veel niipalju, et ta "sügab" enda kõhtu vahel vastu kive ja taimi ning mõnikord on päris diagonaalses asendis (seega varsti sureb ära).... Üldiselt päris vilets ja võib- olla on mul akvas mingi parasiit või bakter sees, kes neid seal killib...Ma ei tea!
Aga kes teab, see aidaku ....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Palju sul kalu on/oli selles akvaariumis ? Imelik on see et emastel midagi viga pole.

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 12:05 
Guru
Kasutaja avatar

ei ole salameetod. ökosüsteemis on kõik omavahel seoses ja mitte ükski asi ei teki ega kao iseenesest. akvaarium on miniatuurne ökosüsteem ja selleks, et sealsetel elusorganismidel avalduksid mingisugused kõrvalekalded normaalsest (haigus, vee hägu, vetikate vohamine jms.), peab olema mingi lüli või isegi mitu kusagilt nihkes. selleks võib olla temperatuurikõikumine, liiga happeline või leeliseline või liiga kare vesi, liiga suur nitriitide või nitraatide sisaldus või veel X muud häda.

akvaariumi suurus, seal elavate kalade arv, veevahetuste intervall ja kogused näitavad ära, kui suur võiks seal olla nitraatide tase ja kui tihti ja kui suures ulatuses bakterkooslust häiritakse. ümbritsev temperatuur mõjutab kalade käitumist sõltuvalt liigiomastest vajadustest.

põhilised probleemid kalade tervisega saavad alguse 80% juhtudest siis, kui akvaariumis toimiv tasakaal on rikutud või pole seda veel tekkinudki. ülejäänud 20% tekivad akvaariumiomaniku laiskusest või teadmiste puudulikkusest. selleks, et sellistest seostest aru saada, ei pea olema keemiakuivik, vaid tuleb loogiliselt mõelda. (Marial oli koolis keemia rahuldav kahe miinusega)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 12:13 
Guru
Kasutaja avatar

hmm..... kui sa kala (seda allesjäänud isast eriti) lähedalt vaatad, kas ei ole märgata saba ja küljeuimede servadel pisikesi õhumullikesi või läbipaistvaid limatükke?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 12:15 
Akvarist

kalu oli tolles akvaariumis 4 +6 maimu lasteaias... Nüüd 2 emast, üks poolsurnud isane ja 3 maimu... (3 maimu kukkusid ka üleöö ära)
Midagi on kindlasti valesti.... :(

NB! ja emased on enam vähem ok(st. et laste emal on kerge stress, kuna too alles uus ja kohaneb) ja need kolm maimu on ka täie tervise juures!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 01:22 
Akvarist

Nonii nüüd tegin paar tundi kestva otsingu kaladest ja kalahaigustest ja avastasin, et mu tillukestel kallikestel on Ichthyophthirius e. Mannaterahaigus... Ja emastele ei olnud see veel lihtsalt nakanud. Kui ma aga ühte emast jälgisin avstasin,et ka tema on haigestunud.
Aga nüüd järjekordne küsimus, kas keegi on kasutanud ka neid parasiitravimeid... tahaks teada, mis hinnaklassi nad jäävad ja millised on parimad???? aa ja kas koos maimudega võib neid kasutada???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 01:26 
Guru
Kasutaja avatar

parasiitravimite hinnad jäävad u. 50-60 krooni ümber, soovitaks kasutada kas sera costapur`i või tetra contraick`i - neid võib maimudega kasutada

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 01:45 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega siin muidu aidata saa kui teed mõned veetestid:
PH; KH; NO3

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 03:07 
Akvarist

okey...
Veetestid ja rohud...Saab tehtud!
Aitäh abi eest :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina kasutasin sera costapuri sellel puhul ja haigusnähud taandusid.

Mariale: aitäh selle jutu eest, kõik on hästi arusaadav. Tean, et akvaarium on väike ökosüsteem, nagu inimenegi, kui mingi osa enam ei tööta, siis on ka teiste osade töö häiritud :P Mul oleks üks pisike küsimus. Et kas see kõik, mis sa kirjutad on sul oma kogemustest õpitud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 06, 2006 10:12 
Guru
Kasutaja avatar

Ott kirjutas:
Et kas see kõik, mis sa kirjutad on sul oma kogemustest õpitud?

ei ole omadest kogemustest - minu kalad nimelt ei kipu eriti tihti haiged olema 8) seega teiste kogemustest

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver